Viihde

Asko Sarkola kertoo kes­kus­te­luoh­jel­mas­sa, miksi eräs rooli oli vaikea – uudella kaudella myös monta muuta kiinnostavaa vierasta

Asko Sarkola muistelee Ira Hammermannin johdattelemana uraansa ja työtään näyttelijänä ja teatterinjohtajana. KUVA: Parad Media
Viihde 4.8.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Toivomus

★★★ Toivomuksen toisella kaudella Ira Hammermannin vieraana on teatterinjohtaja, näyttelijä Asko Sarkola. Keskustelujen tyyli on leppeä, vaikka vaikeampiakin elämänvaiheita sivutaan.

Sarkola kertoo muun muassa vaikeuksistaan erään mielisairaalalääkärin roolin kanssa.

Sarkola jäi muutama vuosi sitten eläkkeelle Helsingin Kaupunginteatterin johtajan paikalta, mutta näytteleminen ei ole jäänyt. Hän esittää keväällä Svenska Teaternissa dementoituneen isän roolin näytelmässä Pappan.

Sarkolan elämäntarina etenee kronologisessa järjestyksessä. Toivomuksessa luotetaan puheen voimaan, vanhoja valokuvia tai filminpätkiä ei näytetä.

Paljastaako julkisesti haavettaan?

Lopussa Hammermann kysyy Sarkolalta, mikä sinun haaveesi on. Se on hyvä kysymys itse kullekin, eikä vastausta tarvitse sanoa ääneen kenellekään. Julkinen vastaus ei ehkä olisi se, mistä todella haaveilee.

Samantapaisen kysymyksen Hammermann tekee myös ensi viikon vieraalle oopperalaulajalle ja Suomen Kansallisoopperan taiteelliselle johtajalle Lilli Paasikivelle.

Seuraavissa osissa kuullaan Harry Harkimon, Sonja Kailassaaren ja Ben Furmanin ajatuksia. Kaikkiaan jaksoja on kymmenen.

Yle Teema & Fem sunnuntaina 4.8. klo 20.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image