Viihde

Andy McCoylla on kaikki oikein hyvin: "Mä oon myynyt miljoonia levyjä, mä olen terve, mulla on hieno vaimo ja hyvä elämä"

Andy-kirjaa tehtiin ulkomailla, koska McCoy ei Halunnut ylimääräisiä häiriötekijöitä. KUVA: Oskar Ohlson
Viihde 8.11.2018 19:53
Anne Salomäki

Muusikko-taiteilija Andy McCoy haluaa jakaa omastaan muille.

– Mä olen saanut mielettömän lahjan. Jos sä saat lahjan, kuten mä, niin se on tarkoitettu kaikille. Kun saan biisin ulos, se kuuluu kaikille, mutta totta kai mä haluan siitä liksat, koska se on mun duuni. Sama koskee tauluja.

Jaettavaa riittää edelleen, vaikka uraa on takana jo vuosikymmeniä. Pian McCoy on lähdössä kiertueelle Pelle Miljoona Oy:n kanssa, Lamppu Laamasen kirjoittama Andy – Rock’n’Roll Star on juuri julkaistu, hänen taidettaan on esillä Karkkilan Valimomuseon Hanoi Rocks -näyttelyssä ja soololevy on valmistumaisillaan. Ensimmäisiä maistiaisia saadaan jo aivan lähitulevaisuudessa, ja kokopitkän albumin McCoy arvioi ilmestyvän maaliskuun tienoilla.

Omaa musiikkia on hiottu kaikessa rauhassa. Edellinen soolojulkaisu on yli 20 vuoden takaa.

– Mussa on se vika, että mä olen perfektionisti. Sitten on ollut taidenäyttelyitä, ja kirjaa duunattiin ulkomailla, kun en halunnut ulkopuolisia häiriötekijöitä.

McCoysta on kirjoitettu kirjoja aiemminkin. Laamasen teos valottaa McCoyn itsensä mielestä sitä, millainen hän on ollut lapsena: omien sanojensa mukaan ”oikea räkänokka”.
Muusikko arvelee, että hänellä saattoi olla lapsena keskittymishäiriö, jollaisia ei kuitenkaan tuolloin ollut tapana diagnosoida. Epäilyjensä syyksi hän kertoo sen, että oli ”joka paikassa yhtä aikaa”.

Kalenterista päätellen hän on varsin ehtiväinen edelleen – mutta nyt eri tavalla.

– Nyt se on strukturoitua. Lapsena se ei ollut.

Kirjaa tehdessä menneisyydestä on myös tullut esiin yllätyksiä. McCoy sanoo, ettei hän muistanut esimerkiksi asuneensa niin monessa paikassa.

McCoy ei luota poliitikkoihin

Muusikon värikkäitä vaiheita on kirjojen ohella tallennettu lehtien palstoille. Jutut eivät McCoyn itsensä mielestä ole läheskään aina paikkansapitäviä tarinoita todellisesta elämästä. Hän kertoo lukeneensa itsestään asioita, jotka eivät edes voi olla totta, koska hän on samaan aikaan ollut toisella puolella maapalloa.

– Keltainen lehdistö yrittää tehdä ihmisistä idiootteja. Se on vastoin kaikkia journalismin alkuperäisiä moraaleja.

Mitään McCoy ei kadu. Hän sanoo uskovansa syvästi siihen, ettei olisi sellainen ihminen kuin on, jos elämä olisi kulkenut eri tavalla.

Sitä paitsi kaikki on nyt oikein hyvin.

– Mä oon myynyt miljoonia levyjä, mä olen terve, mulla on hieno vaimo ja hyvä elämä.

Suomi on sen sijaan McCoyn mielestä mennyt huonoon suuntaan. Hänen mukaansa poliitikot vain haluavat kultaa omiin taskuihinsa, eivät piittaa ihmisistä tai yhteiskunnasta.

Vaikka McCoylla itsellään riittää mielipiteitä niin taksiliikenteen vapauttamisesta kuin progressiivisen verotuksen toimimattomuudestakin, politiikkaan hän ei aio sekaantua koskaan.

– Se on limaisin jengi maailmassa. En todellakaan halua niiden kanssa mitään tekemistä, hän sanoo viitaten poliitikoihin.

Jos McCoy voisi itse muuttaa jotakin maailmassa, hiilivoiman käytölle laitettaisiin loppu ja kemialliset ja ydinaseet menisivät kieltoon saman tien.

– Mä en voi sietää mitään moraalittomuutta.

Pelle Miljoona Oy 40-vuotisjuhlakiertueella: Oulun Radisson Blu perjantaina 23.11., Tornion Club Teatria lauantaina 24.11., Ylivieskan Akustiikka lauantaina 1.12.

Andy McCoy omin sanoin

”Mä oon aina sanonu ettei kukaan jaksa kuunnella tylsää totuutta kun vieressä on paljon nastempi stoori. Jos mä olisin jo ekassa haastattelussa kertonu totuuden mulla ei olis ollu sen jälkeen mitään kerrottavaa.”

”Mä oon varmaan kävelly vauvana kitaraa päin. Mä rakastan kitaraa.”

”Kaikkee muuta syön mutten kissaa ja surströmmingii... sitä shittii mä en voi edes maistaa. Tehdä silakanhaju vielä pahemmaks, MIKS?”

”Mä aistin mitä mä haluun ja mä opin jo helvetin nuorena miten haluamansa saa. Pitää vaan olla varovainen koska sen voi myös saada.”

”Mä oon aina varma kun oon tehny hyvän biisin. Sillon mä tiedän ett se on hyvä ja itsevarmuuttahan multa ei oo ikinä puuttunut.”


MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Se on niin yes kun sinä olit Antti Nybergin haastattelussa. Niin minä ihailen kun olet oma itsesi aina ja ikuisesti. Kai sä hiffaan mitä meinaan. Se on suorat rock Rolling. Tämä kuoppis

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tai näin...silti hanoi rocksin… andyn biisit on kuolemattomia..siellä on tosi hyviä biisejä..itse asiassa yksikään ei ole huono...makkekin on varmaan ollut asialla...hyviä biiisejä...siitähän tästä on ollut kysymys..musiikista….

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikka andyllä on varmasti niitä kuuluisia markka-aikaisia donia taskut pullollaan,niin ei ole muuttanut tyyliään vuosien varrella mihinkään standartoituun massimiesmuottiin,joka hiippailee sliipattuna pitkin bulevardeja puku päällä.hyvä andy pidä vaan tyylis oot kuin kirkasvalolamppu tuossa harmaassa massassa ja politikoista sanoessasi veit jalat suustani se on samaa limaisaa massaa eri paketissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus kultaisella -80 luvulla ajelin oranssilla lada 1500s:llä hesassa ja parkeerasin kadun laitaan ja kohalla oli terassi jossa andy istu lierihattuineen,jäin kattoon että onko tuo se andy oikeesti.Kyllä oli katto mua ja sano mulle että mitä lande toljaat vastasin että meilläpäin tyrnävällä on tuon näköset variksenpelättimenä mansikka mailla..Katto haavi auki ja rupes jotain möliseen aineissaan ja lähin käveleen tutustuun pääkaupungin tarjontaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Andy osasi soittaa erinomaisesti ja säveltää bisejä, niin teki Hanoi Rocks:ssakin biisit ja hän on aina hallinnut showbisneksen tyylin kuin luonnostaan. Andy uskalsi myös tehdä koko loppuelämäänsä vaikuttavan ison valinan, kun heittäytyi rock-elämään mukaan koko tarmollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaanpa mitä mieltä tahansa persoona Andysta, niin maailmanluokan kitaristi hän on. Kelvannut mm. Iggy Popin studioalbumin kitaristiksi. Ei ihan joka kitaristi suomesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iggy on tuttu noin jo 40 vuotta, milläköhän studiolevyllä Andy on soittanut? Live-biisejä tuskin lasketaan studiolevytyksiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdellä kiertueella ilemisesti ollut kitaristina, ei löydy tietoa studioäänityksistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iggy Popista taitaa muistaa tiwtystä sytstä vain nimen ja korostaa sitä aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme, että Oulu ei ole ottanut tätä maailmanluokan kitaristia omakseen vaikka hänet on rankattu 10 parhaan kitaristin joukkoon maailmassa. Ihmettelen tätä siksi, että hän on asunut Oulussakin. Pelkosenniemi on pystyttänyt patsaankin kylän keskustaan mutta Oulu ei ole tehnyt mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hassua. Suomessa "kevyen musiikin" tekijöillä on ollut menestystä maailmalla. Hanoi kai suurin, mutta myös Nightwhis, Sunrise Avenue, Rasmus, Him, Apokalyptica... onhan noita.
Vaan, jos Andystä julkaistaan kirja, kaikki parjaa. Hö, kundi tehnyt valtavan uran ja ison pinon piisiklassikoita, mutta juu, pilkata ja ivata pitää. Hankala käsittää, sellaista kansaa suomalaiset tahtoo olla.
Mitnkäs se olikaan Kimi Räikkösen muistelmien kans?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämän persoonasta huomaa että on jotain muutakin nautittu kuin kansalaisluottamusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sillä on väliä, jos miehellä on "kolkyt'donaa aina taskussa, jos tarvii jotain mukavaa ostaa". Kuinka lieneen tänään tämän vapaan lainaiksen muoto; onko kolmesataa vaimon antamalla kortilla, vaiko kolmesataatuhatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hänestä kertova leffa/dokkari kertoi jo ihan liikaa. En jaksa alkaa kirjaa lukenaan vaikka kuin yrittää sitä kaikissa meedioissa mainostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleepa niin kesäisen tv-mainoksen slougani mieleen, jossa kehoitetaan jättämään "jotain" naulaan.....hän on sen tosiaan toteuttanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten esimerkiksi sinä. Pitääkö kaikkien tyyppien olla samasta muotista olevia sliipattuja persoonattomia honda avensiksella
ajavia omanedun tavoittelijoita..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

14:53
Poliisilla jättiratsia aamulla Oulussa, lähes 2 000 puhallutetun joukossa kaksi rattijuoppoa – toinen oli matkalla Alkoon, toinen äidinsä luota kotiin
14:44
Suuri sammutusajoneuvo hankittiin käytettynä Terrafamen palokunnalle – akkukemikaalitehtaan tuloon varaudutaan
14:30
Vaalikampanjoinnissa oli häirintää – Rinne kehotti kansanedustajia olemaan ihmisiksi
14:20
Presidentti Niinistö korosti kansanedustajille sitoutumista ja kansakunnan yhteistä etuja: "Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön"
13:59
Tukes muistuttaa: Kuumaa kertakäyttögrilliä ei tule heittää roskiin, väärin hävitetty grilli aiheuttanut kymmeniä paloja
13:49
Poliisi järeästi varustautuneena paikalle, kun väkivaltarikoksesta epäilty linnoittautui kerrostaloasuntoon Rovaniemellä – operaatio kesti tunteja
12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ”Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
55
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
39
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
25
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
23
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
23
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
15
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Eläkejärjestelmämme on maailman kolmanneksi paras sanoo kansainvälinen tutkimus. Mikäs siinä sitten on niin nerokasta? K... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image