Viihde

Anders Lundin on petojen perässä ja hän selvittää, miksi juuri susi herättää niin paljon vihaa

Anders Lundin kulkee luonnossa petoeläinten perässä. Ruotsin Lapin Borgafjällissä hän näkee ahman jolkottelevan lumella.
Viihde 6.7.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Villieläinten jäljillä

★★★★ Villieläinten jäljillä ei ole perinteinen luonto-ohjelma siinä mielessä, että se ei esittele vain eläimiä. Ohjelmasarjassa kuullaan myös ihmisiä, jotka ovat tekemisissä eläinten kanssa – toiset hyvässä ja toiset pahassa.

Neliosaisen ruotsalaisen sarjan aiheena ovat Pohjolassa elävät suurpedot, kuten susi, ahma, kettu, ilves ja jääkarhu.

Susi herättää intohimoja

Sudet ovat ensimmäisen jakson aiheena. Ne käyvät tunteisiin Ruotsissa, mutta ohjelma voisi olla yhtä hyvin Suomesta. Mielipiteiden kirjo ja perustelut kuulostavat hyvin samanlaisilta kuin Itämeren tällä puolen.

Anders Lundin ei pyri olemaan puolueeton, vaan hän tuo oman kantansa selvästi ilmi. Se ei kuitenkaan estä häntä kuuntelemasta toista mieltä olevien mielipidettä ja perusteluja.

Myös metsästäjät kertovat, miksi juuri susi herättää niin paljon tunteita, enemmän kuin karhu tai ilves. Lundin keskustelee myös poliisin kanssa, joka kertoo, kuinka vaikeaa salametsästäjiä on saada kiinni.

Salametsästystä on myös Suomessa.

Lundin käy Suomessakin

Mielenkiinto pysyy yllä, koska ohjelma on palasteltu hyvin. Ensimmäisessä osassa Lundin on mukana, kun nuori urossusi pannoitetaan Keski-Ruotsissa. Hänelle esitellään ruotsalaissusien sukupuuta ja lajin sisäsiittoisuutta. Hän keskustelee ihmisten kanssa ja kulkee tutkijoiden mukana susien perässä talvella ja kesällä.

Toisen jakson alussa tavataan susialueella asuva lammastilallinen, joka ei vihaa petoja. Maisemat ovat vähän kuin Pohjois-Karjalassa.

Sen jälkeen siirrytään muihin petoeläimiin ahmaan, kettuun, ilvekseen, naaliin ja karhuun.

Kolmannessa jaksossa Lundin matkustaa Itä-Suomeen. Petojen lisäksi aiheena on turismi.

Yle Teema & Fem lauantai 6.7. klo 18.30

Petoeläimet herättävät ihailua ja pelkoa. Ääneen pääsevät tutkijat, metsästäjät ja tilalliset.

MAINOS

Kommentoi

Jos luontoon päästettäisiin se määrä koiria irti vaikka vain kesäisin. Kuin mitä susia onOlisi se törkeä luonnonsuojelu rikos käräjäoikeus käytäisiin tiuhaan tahtiin.koiran onmistajat olisivat luontoliiton mielestä.pahimpia luonnon tuhoajia .niinkuin asia olisikin. Mutta nyt kun siellä Mellastaa sudet ympärivuotisesti
.aiheuttaen luonnon muille eläiimille valtavasti tuhoa ja kärsimystä.on se suden suojelijana mielestä täysin oikein .sata vuotta sai luonto ja luonnossa liikkujat nauttia luonnosta ilman pelkoa.moni ei enää mene metsään Marjaana sienen ja muuten retkeilemään .juuri susipelon takia mikään täysin ymmärrettävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En todellakaa vihaa susia koska ne on todella söpöjä ja ihania ja toivottavasti niitä ei tapeta paitsi ehkä silloin jos susi on hyökänny jonku kimppuu. Ps: Mistä sitä tietää et mikä susi on hyökänny jonku kimppuu ku sitä lähtee metsästää. Entä jos sitä tappaa väärän suden🐺🐺🐺😱😱😱😱😱🙄

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti susia (ei) tapeta paitsi ehkä silloin jos se on hyökännyt jonkun kimppuun. Ps: Mistä sitä sitten tietää että onko se sama susi joka on hyökänny jonku kimppuu ku sitä lähetää metsästää. 🙄🤐😮😱

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kuka ihmettelee susivihaa, jos lukee tämän viikon uutisistakin kunka sudet ovat tappaneet 30:nen lampaan laumasta 28? Vain tyhmä kysyy, miksi susia vihataan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susipelko on epäloogista. Koirat raatelevat ja tappavat ihmisiä, toisia koiria, kissoja ja lampaita joka vuosi. Silti vihataan sutta,ei koiraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä ole susia pelännyt enkä vihannut vaikka lapsuuteni susialueella elin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image