Viihde

Anders Lundin on petojen perässä ja hän selvittää, miksi juuri susi herättää niin paljon vihaa

Anders Lundin kulkee luonnossa petoeläinten perässä. Ruotsin Lapin Borgafjällissä hän näkee ahman jolkottelevan lumella.
Viihde 6.7.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

Villieläinten jäljillä

★★★★ Villieläinten jäljillä ei ole perinteinen luonto-ohjelma siinä mielessä, että se ei esittele vain eläimiä. Ohjelmasarjassa kuullaan myös ihmisiä, jotka ovat tekemisissä eläinten kanssa – toiset hyvässä ja toiset pahassa.

Neliosaisen ruotsalaisen sarjan aiheena ovat Pohjolassa elävät suurpedot, kuten susi, ahma, kettu, ilves ja jääkarhu.

Susi herättää intohimoja

Sudet ovat ensimmäisen jakson aiheena. Ne käyvät tunteisiin Ruotsissa, mutta ohjelma voisi olla yhtä hyvin Suomesta. Mielipiteiden kirjo ja perustelut kuulostavat hyvin samanlaisilta kuin Itämeren tällä puolen.

Anders Lundin ei pyri olemaan puolueeton, vaan hän tuo oman kantansa selvästi ilmi. Se ei kuitenkaan estä häntä kuuntelemasta toista mieltä olevien mielipidettä ja perusteluja.

Myös metsästäjät kertovat, miksi juuri susi herättää niin paljon tunteita, enemmän kuin karhu tai ilves. Lundin keskustelee myös poliisin kanssa, joka kertoo, kuinka vaikeaa salametsästäjiä on saada kiinni.

Salametsästystä on myös Suomessa.

Lundin käy Suomessakin

Mielenkiinto pysyy yllä, koska ohjelma on palasteltu hyvin. Ensimmäisessä osassa Lundin on mukana, kun nuori urossusi pannoitetaan Keski-Ruotsissa. Hänelle esitellään ruotsalaissusien sukupuuta ja lajin sisäsiittoisuutta. Hän keskustelee ihmisten kanssa ja kulkee tutkijoiden mukana susien perässä talvella ja kesällä.

Toisen jakson alussa tavataan susialueella asuva lammastilallinen, joka ei vihaa petoja. Maisemat ovat vähän kuin Pohjois-Karjalassa.

Sen jälkeen siirrytään muihin petoeläimiin ahmaan, kettuun, ilvekseen, naaliin ja karhuun.

Kolmannessa jaksossa Lundin matkustaa Itä-Suomeen. Petojen lisäksi aiheena on turismi.

Yle Teema & Fem lauantai 6.7. klo 18.30

Petoeläimet herättävät ihailua ja pelkoa. Ääneen pääsevät tutkijat, metsästäjät ja tilalliset.

MAINOS

Kommentoi

Jos luontoon päästettäisiin se määrä koiria irti vaikka vain kesäisin. Kuin mitä susia onOlisi se törkeä luonnonsuojelu rikos käräjäoikeus käytäisiin tiuhaan tahtiin.koiran onmistajat olisivat luontoliiton mielestä.pahimpia luonnon tuhoajia .niinkuin asia olisikin. Mutta nyt kun siellä Mellastaa sudet ympärivuotisesti
.aiheuttaen luonnon muille eläiimille valtavasti tuhoa ja kärsimystä.on se suden suojelijana mielestä täysin oikein .sata vuotta sai luonto ja luonnossa liikkujat nauttia luonnosta ilman pelkoa.moni ei enää mene metsään Marjaana sienen ja muuten retkeilemään .juuri susipelon takia mikään täysin ymmärrettävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En todellakaa vihaa susia koska ne on todella söpöjä ja ihania ja toivottavasti niitä ei tapeta paitsi ehkä silloin jos susi on hyökänny jonku kimppuu. Ps: Mistä sitä tietää et mikä susi on hyökänny jonku kimppuu ku sitä lähtee metsästää. Entä jos sitä tappaa väärän suden🐺🐺🐺😱😱😱😱😱🙄

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti susia (ei) tapeta paitsi ehkä silloin jos se on hyökännyt jonkun kimppuun. Ps: Mistä sitä sitten tietää että onko se sama susi joka on hyökänny jonku kimppuu ku sitä lähetää metsästää. 🙄🤐😮😱

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kuka ihmettelee susivihaa, jos lukee tämän viikon uutisistakin kunka sudet ovat tappaneet 30:nen lampaan laumasta 28? Vain tyhmä kysyy, miksi susia vihataan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susipelko on epäloogista. Koirat raatelevat ja tappavat ihmisiä, toisia koiria, kissoja ja lampaita joka vuosi. Silti vihataan sutta,ei koiraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä ole susia pelännyt enkä vihannut vaikka lapsuuteni susialueella elin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image