Viihde

Ame­rik­ka­lai­nen Elvis-imitaattori Dwight Icenhower tavoittelee keikoilla alkuperäistä livesoundia – esiintyy Oulussa lauantaina

Dwight Icenhowerin mukaan Elvistä on henkilönä mahdotonta monistaa. Musiikin kanssa on helpompaa.
Viihde 20.4.2018 20:54
Arto Kiuru

Dwight Icenhower on myös fani ja keräilijä. Keikoilla tavoitellaan alkuperäistä keikkasoundia.

Dwight Icenhower, 36, näki Elviksen livenä ensi kerran 1980-luvun lopulla.

– Äitini näytti minulle videolla vuoden 1963 Fun In Acapulco -elokuvan, jossa Elvis lauloi bossanovaa, Icenhower naureskelee.

Katsominen kannatti. Nyt Icenhower on Shawn Klushin ohella yksi ahkerimmin Eurooppaa kiertäviä amerikkalaisia Elvis-imitaattoreita.

Yhdysvalloista löytyy tuhansia Elvis-imitaattoreita.

– Joukosta löytyy myös niitä, jotka kuvittelevat oikeasti olevansa Elvis, mikä on aika hämmentävää, Icenhower miettii.


Tällä hetkellä
Icenhower kiertää Eurooppaa Elvis Presleyn musiikkiin keskittyvällä The Elvis Concert 2018 -kiertueella.

– Haalarit päätin jättää kuluvan kevään kiertueella kotiin. Koetamme perinteisen pukushow’n sijaan luoda tällä kertaa keikoilla mahdollisimman paljon alkuperäisistä Elviksen keikoista muistuttavan livesoundin, Icenhower kuvailee.

– Elvistä ihmisenä on mahdoton kopioida, mutta musiikin sekä vanhojen soittajakollegoiden kanssa pääsen aika lähelle hänen persoonaansa.

Bändissä soittaa muun muassa rumpali Bob Lanning, joka säesti Elvistä Las Vegasin keikoilla 1970-luvulla.

– Bob on kertonut bussilla Yhdysvaltoja kiertäessämme siitä, millainen Elvis oli ihmisenä.


Vuonna 2016
Icenhower voitti Gracelandissa Memphisissä pidetyn järjestyksessä kymmenennen Ultimate Elvis Tribute Artist Contest -kilpailun.

Palkinnoksi hän sai 20 000 dollaria, keikkasopimuksen sekä kaikki Elviksen vuosien 1955–1975 RCA-levy-yh­tiölle tekemät levytykset sisältävän boksin.

– Olen kuunnellut kaikki kuusikymmentä cd:tä läpi jo monta kertaa, Icenhower kertoo.

– Elviksen varhaisten kappaleiden demot sekä studio-otot kovasti paljastavat sen, kuinka vallankumouksellista hänen musiikkinsa 1950-luvulla oli.

Icenhower on osallistunut Elvis Week -tapahtumiin Memphisin Gracelandissa vuosituhannen vaihteesta saakka. Hän jää idolinsa kotiseudulle usein vielä kymmenpäiväisen festivaalin päättymisen jälkeenkin.

– Elviksestä Gracelandin portilla on olemassa paljon filmimateriaalia sekä valokuvia, voin helposti kuvitella hänet.

Icenhower on kerännyt vuosien aikana myös kymmeniä Elvikseen liittyviä kirjoja, videoita sekä dvd-levyjä.

Yksi hänelle tärkeä teos on Elvikselle itselleen kuulunut Joseph Bennerin henkistä kasvua käsittelevä kirja The Impersonal Life.

– Sain niteen lahjaksi Patti Parrylta, joka oli Elviksen parturi-kampaaja sekä ainoa Elviksen lähipiiriin Memphis mafiaan kuulunut nainen, Icenhower kertoo.

Icenhower suree yhä idolinsa kuolemaa.

– Elviksen ympärillä pyöri vuonna 1977 aivan liikaa monenlaisia mielistelijöitä, joista yhdelläkään ei ollut kanttia patistaa häntä ryhdistäytymään.

Imitaattorin omat Elvis-suosikit löytyvät vuosien 1968–1977 tuotannosta: Suspicious Minds ja Kentucky Rain -kappaleet. Hän kehuu vuolaasti vuoden 1975 Promised Land ja Elvis Today -albumeja.

– Varsinkin uransa loppuaikoina Elvis valitsi itse kappaleet useimmille levyilleen, päätti kenen kanssa hän halusi kappaleet soittaa sekä ideoi itse alusta loppuun myös kappaleiden sovitukset.


The Elvis Concert Tour 2018 perjantaina Club Teatrialla Torniossa ja lauantaina Radisson Blussa Oulussa.

Dwight Icenhower

Syntyi Pomeroyssa Ohiossa Yhdysvalloissa 21.5.1981. Asuu nykyisin Floridan Orlandossa.

Osallistunut erilaisiin Elvis-mittelöihin vuodesta 2001. Työllistyy nykyisin täysipäiväisesti Elvis-imitaattorina.

Keväällä 2018 The Elvis Concert Tour 2018- kiertueella mukana Elviksen kanssa musisoineet rumpali Bob Lanning, perkussionisti Eddie Graham sekä The Imperials -lauluyhtyeen tenori Jim Murray.

Suosikkilaulaja Elton John, jolta nähnyt liki sata konserttia.

 

MAINOS

Kommentoi

Harrastaa voi imitointia ja matkia ja ottaa mallia jostakin toisesta ihmisestä minäkin osaan .eng imitate ja ruotsiksi härma ja apa efter se on just sitä identiteetti juttua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

102
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
89
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
61
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
56
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
37
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
33
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
23
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Hoitajien palkkoja ei missään nimessä saa leikata niitä pitää nostaa 10% välittömästi.Kyllä sinäkin kateellinen aloittaj... Lue lisää...
TLC

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image