Viihde

24 tuntia eu­roop­pa­lais­ten nuorten elämää täyttää yhden tv-kanavan vuorokaudeksi – mukana kolme suomalaista

Loviisa ja Rakel käyvät aamu-uinnilla Suomenlahdessa 24 tuntia kestävän eurooppalaisen dokumentin ensimmäisen tunnin alkupuolella.
Viihde 24.5.2019 19:00
Tiina Vuorimäki

24 tuntia Euroopassa on nimensä veroinen dokumentti eli lauantain aamukuudesta sunnuntai aamuun seurataan 60 eurooppalaista 15 – 30-vuotiasta nuorta parissakymmenessä maassa.

Suomesta ovat mukana helsinkiläiset Loviisa ja Rakel sekä kuhmolainen Ville. Vuorokauden mittaisen taival aloitetaan aamu-uinnilla Loviisan ja Rakelin kanssa.

Oleksandr bunkkerissa Ukrainassa, Kreikassa Jorgos, saksalainen Christian tai Ann-Katrine Saamenmaassa elävät hyvin erilaista elämää. Se saa kysymään, onko yhteistä Eurooppaa edes olemassa.

– Yhteistä kaikille on unelmointi, toive hyvästä elämästä. Yhteistä on myös se, että unelmointi on mahdollista, sanoo Susani Mahadura. Hän selostaa ja kommentoi ohjelmaa yhdessä Yagmur Özberkanin kanssa.

Dokumentti antaa paljon pohdittavaa.

Unkarissa omavaraisesti elävä Dominika saa pohtimaan, onko kotitarveviljely meidänkin tulevaisuutta, kun ilmastonmuutos etenee.

– On kiinnostavaa myös pohtia, miksi mukaan on valittu juuri sellaisia ihmisiä kuin on, Mahadura sanoo.

24 tuntia lähetystä ja lisäksi vielä some

Ohjelmakokonaisuus on niin pitkä, ettei sitä ehkä kukaan jaksa katsoa yhtäjaksoisesti. Eniten saa irti, jos katsoo muutaman jakson peräkkäin, että ehtii tutustua ihmisiin.

– Vaikuttavimmat jaksot ovat ehkä kaksi viimeistä, koska niissä paketoidaan koko ohjelma. Toisaalta ne ovat niin liikuttavia, siksi että ihmisiin on tutustunut jo 24 tuntia, Mahadura pohtii.

– Toivon, että 24 tuntia Euroopassa katsotaan kokonaan, vaikka osissa.

Lauantaina Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan kommentoivat lähetystä omilla Instagram-tileillään: @susanimahadura ja @yagmurozberkan

Yle Areenan Instagramissa @yleareena on livesettiä kello 18–20, silloin 24 tuntia Euroopassa -lähetys on nähtävissä vain Yle Areenassa.

Myös Yle Teeman somekanavilla Twitterissä ja Facebookissa on seurantaa, kuten myös yle.fi/teema-sivustolla.

Luvassa on tietoa, mitä Villelle ja Loviisalle kuuluu nyt noin vuosi kuvausten jälkeen; dokumentin muiden henkilöiden esittelyä ja Eurooppa-testi tyyliin, tiedätkö miten Suomi pärjää vertailussa muihin Euroopan maihin?

Suomen lähetys erilainen kuin muiden

Suurdokumentti on kuvattu yhden vuorokauden aikana 15.6.2018. Se on katsottavissa Yle Areenassa 22. elokuuta saakka.

Muissa Euroopan maissa dokumentti on julkaistu jo toukokuun alussa, 5. – 6.5. Suomen lähetys on myöhemmin, koska sen erikoisuus on täysin oma versio selostuksessa ja kaksikielisyys tekstityksessä koko 24 tunnin ajan.

Alkuperäisessä ohjelmassa on saksankielinen selostus, joka on tekstitetty kunkin maan omalla kielellä.

24 tuntia Euroopassa Yle Teema & Fem lauantai 25.5. klo 6.00.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

63
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
18
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
17
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
16
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
15
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
9
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
8
Suviseurat tuo runsaasti liikennettä Oulun alueelle – liikenne saattaa jonoutua, ruuhkaa odotetaan muun muassa keskiviikolle ja torstaille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image