vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Vie­ras­huo­neen Simo To­lo­nen: Löy­tö­eläin­ti­lan­ne on Oulussa pa­ran­tu­nut, kiitos somen

Löytöeläinten määrä on Oulun alueella puolittunut reilun kymmenen vuoden aikana, kun kempeläinen Simo Tolonen on pyörittänyt Lemmikkihoitola ja löytöeläintalo Vierashuoneetta. Yksi selittävä tekijä on kova valistustyö, myös sosiaalisessa median kanavilla.

Oulu
Kempeleen Vierashuone ottaa hoitoonsa kaikki Oulun seudun löytöeläimet.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Koiria, kissoja, lintuja, kilpikonnia, kaneja, kesyrottia…  Kempeleläinen Simo Tolonen voi luottaa siihen, että työpaikalle saapuessa vilinää ja vilskettä riittää. Lemmikkihoitola Vierashuoneen ja löytöeläinkodin aamuissa eläinten ulkoilutus ja ruokkiminen ovat perustehtäviä, mutta välillä päivä alkaa pääluvun päivittämisellä.

”Pääsääntöisesti se tiedetään, jos on pieniä tulossa, mutta on niitäkin yllätyksiä käynyt, että kaksikin kissaa on monistunut yön aikana”, Tolonen kertoo.

Miten metsämiehestä ja koiraihmisestä tuli somessa kissanpentuja rapsuttava yrittäjä, miksi hän liputtaa kissojen sisällä pitämisen puolesta, ja millaista bisnestä on löytöeläinkodin ja lemmikkihotellin pyörittäminen – muun muassa tästä Tolonen kertoo Radio Kalevan haastattelussa.

Toimittaja on Heli Koppelo.