MTV

Ilmavoimien hävittäjätesteissä viimeisenä on vuorossa Super Hornet – "Growler on elektronisen sodankäynnin mahtikone"

Kotimaa 18.2.2020 07:41

Suomen ilmavoimat testaavat viittä eri hävittäjää nykyisten Hornet-koneiden seuraajiksi. Viimeisenä on vuorossa amerikkalainen Super Hornet.

Seuraavaksi

Videoita aiheesta: Kotimaa (990)

Tällaiset valtavat huumekätköt liikemies Niko Ranta-aho paljasti poliisille Kati...

Kotimaa 7.4. | 02:33

Kevään val­mis­tu­jais­juh­lil­le etsitään uutta ajankohtaa – pääsykokeet halutaan yhä...

Kotimaa 2.4. | 02:08

Poik­keus­ti­lan­ne aiheuttaa jopa ruuhkia Suomen luon­to­koh­teis­sa

Kotimaa 31.3. | 07:37

Poliisi listaa: Näillä syillä Uudenmaan rajan yli on yritetty – järkeviä peruste...

Kotimaa 28.3. | 02:59

Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – tältä tiesuluilla näytti yöaikaan

Kotimaa 28.3. | 06:05

Poliisi valmistautuu sulkemaan Uudenmaan

Kotimaa 27.3. | 03:34

Kotijumppa

Kotimaa 23.3.

Suomi sulkee rajansa lähes kokonaan puolilta öin

Kotimaa 18.3. | 02:48

Donald Trump asetti yllättävän mat­kus­tus­kiel­lon Eurooppaan – kir­jeen­vaih­ta­ja Mar...

Kotimaa 12.3. | 02:06

Koronavirus sekoittaa yliopistojen pääsykokeita – uhkakuvana saattaa olla kokeid...

Kotimaa 11.3. | 01:38

Näin kädet pestään THL:n ohjeistuksen mukaan oi­keaop­pi­ses­ti

Oulu 6.3. | 00:43

Emilia esitteli siskolleen ruokakaupan ananaskoneen toimintaa – eihän se nyt men...

Kotimaa 3.3. | 00:42

Missä punkit vilistävät? THL:n ylilääkäri vastaa, miten voit suojautua punkkeja ...

Kotimaa 3.3. | 07:26

Il­mas­ton­muu­tos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin

Kotimaa 27.2. | 01:56
Lukijavideo

Risteyksen jälkeinen ryhmittyminen menee uusiksi

Kotimaa 27.2. | 00:53

Po­lii­si­ky­se­lyn hyytävät tulokset: Poliisit eivät usko pystyvänsä takaamaan suoma...

Kotimaa 26.2. | 02:35

Kirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä - "Voivat aiheutta...

Kotimaa 25.2. | 00:20

Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla hel­sin­ki­läis­pa­ris­kun­na...

Kotimaa 22.2. | 07:52

Viikonloppuna tulee vettä niskaan, mutta ensi viikolla sää muuttuu: "Saadaan aur...

Kotimaa 21.2. | 05:24

Pii­ri­tys­ti­lan­ne jatkuu Lahdessa – tältä lähistöllä näyttää

Kotimaa 19.2. | 04:31

Ilmavoimien hä­vit­tä­jä­tes­teis­sä viimeisenä on vuorossa Super Hornet – "Growler o...

Kotimaa 18.2. | 03:28

Hallitus aikoo muuttaa po­ti­las­di­rek­tii­vin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydes...

Kotimaa 16.2. | 02:14

Ex-jengiläinen Mika "Immu" Ilmén pohtii, onnistuvatko viranomaiset nujertamaan l...

Kotimaa 15.2.

Re­kan­kul­jet­ta­jan härski kiilaus Keravalla tallentui videolle

Kotimaa 13.2. | 00:41

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (81)

Kaikki synergiaedut puhuu Jas Gripen E huom! Uusimman mallin puolesta. Moniko näistä ehdokkaista on uusin malli jota tarjotaan suomelle? Nii i, sitähän se minäkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi edes valmis kone.

Ei JASsiin usko enää Erkkikään, tai edes Erik...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kannattaa hankkia eurooppalainen kone.
EU:n on jo pelkän suvereenin olemassaolonsa vuoksi viimeistään nyt panostettava omaan kattavaan sotakaluston valmistukseen ja sen osana Suomen valinnan on syytä olla tuohoin linjaan sopiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tällöin pitäisi ostaa vanhanmallinen eurooppalaiskone? Sehän ei edes sovi ehdottamaasi linjaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa netit täynä minä haluan hävittäjän totuus on meillä ole varaa.Suomessa pitäisi näyttää kansakunnalle mistä leikataan ja paljonko velkaannumme jätti-hankeesta Suomen talous kestävyysvaje ongelmassa vuosikymmenet eteenpäin ketkä ovat häviäjiä mrd hankkeesta.Ilmeisesti Puolusvoimissa paine kasvanut Iso-Britanian jäädessä pois Suomesta tullut puskurivaltio Eurooppaan ja Baltiamaiden nyrkiksi olemme tietämättä joutuneet ja kumpanuus velvoittaa asehankkeita johon'meillä varaa.Meille Suomalaisille valehellaan ja valtiovalta käy kypersotaa väestökohtaan kertoo muunnellutta totuutta joka näkyy Kuusamon taivaalla ilmatankausharjoituksena ja salaisista hankeista Puolusvoimissa joita harjoiteltu Afganistani ja Lähi-idässä toki voi unohtaa Libyan pommitukset.Hävekkää ei Suomen ulkoisetrajat missään näissä maissa ole..Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiat on itärajalla aina sekaisin yhdessä pitkässä vuodatuksessa. Siitä on mahdotonta löytää mitään selkeää ajatusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli pitkä kirjoitus eikä mitään tekemistä HX -hankkeeseen sinänsä mutta Trollaamiseen kylläkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elektroninen sodankäynti.? Tarkoittaako se sitä, että koko radiospektri sotketaan häiriöillä, vai sitä, että vastustajan tietokoneet pyritään hakkeroimaan koodatuilla datarimpsuilla?? Oletteko unohtaneet jo vuosia sitten julkistetun EMP-teknologian olemassa olon? Ydinräjäytyksellä toteutettu EMP, Elektromagneettinen Pulssi tuhoaa kohdealueen mikroteknologian komponentit.
A nuclear electromagnetic pulse (commonly abbreviated as nuclear EMP, or NEMP) is a burst of electromagnetic radiation created by a nuclear explosion. The resulting rapidly varying electric and magnetic fields may couple with electrical and electronic systems to produce damaging current and voltage surges. The specific characteristics of a particular nuclear EMP event vary according to a number of factors, the most important of which is the altitude of the detonation.
Laitteisto vaikeasti suojattavissa, joten omakin kalusto on vaarassa tuhoutua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kriittinen kalusto on suojattu reippailta EMP-pulsseilta jo vuosikymmenien ajan... Jopa siviiliteknologiassa. Itse asiassa jäin miettimään sitä, tarjoavatko hävittäjän häiveominaisuudet itse asiassa jopa pientä lisäsuojaa EMP:ltä, idea on aika sama.. Venäjä tietysti pelkää aseita, joita voidaan käyttää sen hyökkäystä vastaan, jopa sen omalla alueella. Suomi ei ole valloittamassa, mutta puolustautuu, jos sitä vastaan hyökätään. Venäjähän on kouluesimerkki muuten siitä, että se siirtää sodat heti muiden kansojen alueelle. ELSO ei kaikkia spektrejä tuki kaikkialla, riittää, että saadaan tarvittavia spektrejä jumiin keskeisissä tapahtumissa.

Hm, klassista keskustelua, puolustuskykyä vähätellään, ja kun muu ei auta, otetaan ydinaseetkin esiin. Totta on, että NL aikoi käyttää ydinaseita niin NATO- kuin puolueettomia maita kohtaan ensi-iskulla Euroopan valloittamiseksi, ja Venäjän ydinasedoktriini sallii edelleen ensi-iskun mikä ei kovin humaania ole. Venäjä on myös uhannut ydinaseilla Ukrainan kriisissä. Mutta sanotaanko näin, että säteily-, suojelu- ja hitu joukkotuhoaseisiin liittyvää koulutusta on Puolustusvoimien puolelta ja siviilipuolelta. Eivät ne ydinaseet todellakaan kaikkeen pysty, ja Venäjän kunnia olisi ajoiksi mennyttä. Edelleen, jos Suomea uhataan ydinaseilla saati niitä käytetään meitä vastaan, vihollisella on vastassaan todella kettuuntunut ja vieläpä kohtalaisen hyvin varustautunut kansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin on käytetty EMP pulssia? Kyllä Vain laboratosiossa.
Toki siihen on suojauduttu jo "kaikissa" sotatekniikassa, Suomessakin.

Kyllä vastustajan tekniikka on samassa vaarassa, jos joku alkaa EMP:iä käyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahamiehet höpäjää mielipidettä kumpi parempi F-35 ja Jas Grippen 35..Kummallakaan ratkaisevaa merkitystä Puolustuksessa Ei tännä päivänä käydä pommittamassa Ydiasevaltioa ja tullaa kotiin halliin.Onkoa Puolusvoimissa Rovion pelimailmassa liikaa viihdyt kun risteilyohjukset ja täsmäohjukset tekevät tuhoa lentokonehalleista,silloista,teistä,vesihuollosta ja viestiyhteyksistä.Hölyn pölyä jonnin joutavaa rahan haaskausta Suomi jotuessa kriisin kohteeksi 20 minutissa tuhottu kaikki elämiseen tarvittavat edellytykset.Hyvä osoitus oli naapuri ruuvaili GPS-häirintää valtiovalta panikissa osa lensi rapakon takaa rukousaamisaisille ja asiantuntioita TV täynä kellään käsitystä mitä tarkoittaa vastatoimet.Mikä pöyristävää täältä Kuusamosta tankaus harjoituksia Rovaniemelle tämä Suomalaista yksinkertaisuutta joka joukossa tiivistyy järjetöntä verorahojen tuhlausta niinkuin hävittäjähanke populista järjettömyyttä pienissä kumppikunnissa päätetty tämmöisistä 10 mrd hankeista kansanäänesty on pois teistä,koulutuksesta,pienituloisilta ja syntymättömiltä lapsilta.Vieläkö Puolusvoimissa ideanikkari keksii meille pitää saada lentotukialus ja häivesukellusveneet muuten mörkö tulee ja vie..Tämä vähän samanlaista Suomalainen Kenraali oli Nato-kokouksessa muilla oli neljätähteä. Suomen Puolusvoimissa piti tehdä kauluslaatat jossa on neljä Suomen leijonaa..Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä varmemmalta Suomen hävittäjävalinta alkaa vaikuttamaan, niin sitä hysteerisemmäksi itärajan tietäjä näyttää muuttuvan.

Sehän on selvää, että Suomen ilmatilaan ei ole tulemista vanhoilla neuvostolennokeilla, kun vastassa on 60 F-35 hävittäjää.

Mitä vähemmän on asiaa, niin sitä pitemmät ja jäsentymättömämmät on jutut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että 60kpl F-35 hävittäjää tuhoaa noin. 2000kpl venäläishävittäjiä... Heh heh.. Ei niissä edes riitä ohjukset kaikkiin saatikka että kaikki osuisi maaliin.. Jenkkien naurettava yli kuusinkertainen lentotunti hinta verrattuna saabin gripeniin on naurettava ajatus edes miettiä. Ennemmin lähes 1000km/h nopeammat gripenit suomeen, joissa kaikki kustannukset niin paljon halvempia kuin jenkkien koneissa ja saadaan kaikki koulutus, korjaus, rakennus ja vieläpä ohjus yms. Muut aseet ostettua ensimmäiseltä maalta joka keksi lukittautuvat ohjukset... Eiköhän niillä hoideta isompikin uhka. Vielä kun koneisiin mahtuu lähes kaksinkertainen määrä aseita kuin jenkkien ylikalliisiin koneisiin. Esimerkkinä tästä hornetit.. Joiden piti kestää 2030 luvulle asti... Tehdäänkö sama virhe uudestaan?... Sen päättää tämän sairaan maan johto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä keksit 2000 venäläishävittäjän tuhoamisen?

Venäjällä on n. 250 kpl uudempia 4. sukupolven hävittäjiä. Loput ovat vanhempia 2. ja 3. sukupolven hävittäjiä.

Venäjä ei riskeeraa niukkoja ilmavoimien resurssejaan lähtemällä silmittömään ryntäykseen hävittäjillään uudempia ja tehokkaampia länsihävittäjiä vastaan. Hävittäjien menetykset vaarantaisivat ilmavoimien olemassaolon koska korvaavia hävittäjiä Venäjä ei saisi mistään, eikä kykenisi niitä rakentamaan sodan oloissa.

Pitää ymmärtää se, että Suomi on vain yksi Venäjän rajanaapuri. Venäjä ei voi uhrata osaa ilmavoimistaan tai muistakaan sotilaallisista resursseistaan vain yhdellä rintamalla. Venäjän tärkeimmät vastustajat ovat muualla.

P.S. Gripenit eivät näytä kelpaavan kenellekään. Miksi siis kelpaisivat Suomelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole järkevää tehdä muiden Euroopan maiden hävittäjäratkaisuista poikkeavaa päätöstä. Yhteishankinnat, huollot ja varaosajutut helpottuvat, jos mahdollisimman monella maalla on samat ratkaisut. Tärkein asia on kuitenkin toiminnan yhteensopivuus kriisitilanteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo taitaa pitkässä juoksussa olla järkevin valinta, simulaattorit ja varaosahuolto on tuttua kauraa ja on NATO-yhteensopiva.
Todennäköisesti aseistuskin on osin yhteensopivaa nykyisten mallien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmastikin muuten JAS:n rinnalla kustannustehokkaimpia, ja laaja välinevalikoima tarjolla. Tuo jenkkien jatkotilauskuvio vain nyt sain vastikään ikävän käänteen... Käänteisesti, jos F-35 putoaa kisastamme pois, niin silloin JAS tai Advanced SuperHornet Block III saattaisi olla valinta, jolla sinniteltäisiin kohti kuudetta sukupolvea? Kuudennesta sukupolvesta ei tosin kukaan osaa sanoa vielä oikein mitään... Se voi hyvin myöhästyä aikataulustaan ja ominaisuuksista riippuen olla aika hintavakin. Vielä ei edes tiedetä, panostetaanko siihen 10, 100 vai 1000 miljardia euroa. Aika näyttää.

No, Ilmavoimat tekevät toivottavasti laadukkaan arvionsa lähiaikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (81)

Kotimaa

02:33

Tällaiset valtavat huumekätköt liikemies Niko Ranta-aho paljasti poliisille Kati...

Kotimaa
7.4.
02:08

Kevään valmistujaisjuhlille etsitään uutta ajankohtaa – pääsykokeet halutaan yhä...

Kotimaa
2.4.
07:37

Poikkeustilanne aiheuttaa jopa ruuhkia Suomen luontokohteissa

Kotimaa
31.3.
02:59

Poliisi listaa: Näillä syillä Uudenmaan rajan yli on yritetty – järkeviä peruste...

Kotimaa
28.3.

Uusimmat

Lukijavideo 00:29

Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle

Katoppa
Oulu
7.4.
Lukijavideo 00:35

Lukija kuvasi suden yöllisellä kävelyllä Metsokankaalla

j0elp
Oulu
7.4.
02:33

Tällaiset valtavat huumekätköt liikemies Niko Ranta-aho paljasti poliisille Kati...

Kotimaa
7.4.
Lukijavideo 00:12

Luistelua meren jäällä Oritkarissa

Päivi H.
Oulu
6.4.
Lukijavideo 00:23

Lukijan mukaan Oulussa on maailman isoin luistelukenttä

HJMlahti
Oulu
31.3.
Lukijavideo 00:58

Kauriit ruokailemassa pihamaalla

illintimppa
Luonto
4.4.
02:33

Tällaiset valtavat huumekätköt liikemies Niko Ranta-aho paljasti poliisille Kati...

Kotimaa
7.4.
Lukijavideo 00:55

Rusakko poseeraa pihalla

illintimppa
Luonto
4.4.

Kiekko-Kaleva

02:52

Huippuhetket Kärppien ja Sportin välisestä ottelusta

Jääkiekko
12.3.
04:00

Huippuhetket: Kärpät-Lukko

Liiga
10.3.
01:50

Kärppien Otto Karvinen haastaa Kristian Pospisilin tappeluun

Liiga
10.3.
04:25

Videolla huippuhetket Kärppien ja KooKoon kohtaamisesta Raksilassa

Urheilu
7.3.

Lukijavideot

Lukijavideo 00:29

Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle

Katoppa
Oulu
7.4.
Lukijavideo 00:35

Lukija kuvasi suden yöllisellä kävelyllä Metsokankaalla

j0elp
Oulu
7.4.
Lukijavideo 00:12

Luistelua meren jäällä Oritkarissa

Päivi H.
Oulu
6.4.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö 01:34

Yrittäjien yhteistyö toimii Hallituskadulla

20.6.2019
Mainos

Tutustu uljaan Ailo-poron tarinaan Lapin erämaassa

19.12.2018
Mainos 01:00

Työvaatteet logomerkattuina mukaasi - vaikka heti

10.12.2018
Mainos 01:45

Toppilansalmen rantaan nousee uusi asuinkortteli

15.10.2018

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image