Anni Männikkö

"Ilmasto ei odota!" Nuoret osoittivat mieltä Oulun kaupungintalon portailla

Oulu 15.3.2019 13:05

Oululaisnuoret osallistuivat kansainväliseen ilmastolakkopäivään. Mielenosoitus järjestettiin perjantaina Oulun kaupungintalon portailla.

Seuraavaksi

Videoita aiheesta: Oulu (1220)

Lukijavideo

Il­ma­ki­ta­ran­soit­ta­ja Zeppelinissä

Oulu 16.3. | 00:18
Lukijavideo

Irlannin sykkivä musiik­ki­kult­tuu­ri Oulussa

Oulu 15.3. | 00:29

"Ilmasto ei odota!" Nuoret osoittivat mieltä Oulun kau­pun­gin­ta­lon portailla

Oulu 15.3. | 02:37

Laulu yltyy viikko viikolta

Oulu 15.3. | 02:11

Kah­dek­san­vuo­tias Anton Häkkinen ja Jorma Hynninen äänessä - kuuntele, miten oulu...

Kulttuuri 13.3. | 08:57

Jaden pentujen nimet alkavat I-kirjaimella, län­si­göö­tan­maan­pys­ty­kor­vien pennut o...

Oulu 13.3. | 01:59
Lukijavideo

Polar Bear Pitching -tapahtuma alkoi tiistaina

Oulu 12.3. | 01:53
Lukijavideo

Jääsurffausta Oritkarissa

Oulu 11.3. | 00:20
Lukijavideo

Lukija kuvasi videolle Pohjantien hurjan kolarisuman

Oulu 11.3. | 02:25
Lukijavideo

Lukijan video: Teräspalkki haittasi liikennettä Pohjantiellä

Oulu 7.3. | 00:18
Lukijavideo

Tervahiihdon vapaan tyylin lähtö

Oulu 2.3. | 02:18
Lukijavideo

Mäenlaskua Osao Muhoksen yksikössä!

Oulu 1.3. | 01:31
Lukijavideo

Oulun Kon­ser­va­to­rion oppilaiden orkesterit esiintyivät

Oulu 27.2. | 02:12
Lukijavideo

Crawler drive snowboard esiteltiin Oulun Raksilassa

Oulu 26.2. | 00:44
Lukijavideo

Katso video moot­to­ri­kelk­ka­kil­pai­lu Extreme Stadium Race:sta

Oulu 22.2. | 01:19

Juuso-karhun taiteilut esillä Kempeleessä

Oulu 18.2. | 01:50
Lukijavideo

Sahan muistomerkki, tottakai Martinniemeen

Oulu 17.2. | 02:53
Lukijavideo

Po­ro­kar­ne­vaa­lit Oulun torinrannassa

Oulu 16.2. | 01:21
Lukijavideo

Lukija kuvasi Po­ro­kar­ne­vaa­le­ja Oulun torilla

Oulu 16.2. | 01:26
Lukijavideo

Vanhojen tanssit 2019

Oulu 15.2. | 01:58

Oulun vanhojen tanssit videolla

Oulu 15.2. | 01:43
Lukijavideo

Hol­lan­ti­lai­sau­to­jen paluu pohjoisesta

Oulu 15.2. | 00:22
Lukijavideo

Oulunsalossa saatiin autoon tuplalasit ilmaiseksi

Oulu 14.2. | 00:07
Lukijavideo

Rekat jäivät jumiin liukkaalla tiellä Oulussa

Oulu 14.2. | 00:12

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (108)

Oisko aika nuorten itse herätä.
Kerska kulttuuria eletään ja nautitaan, sitten syytetään sen synnyttäneitä. Voisiko lopettaa siitä nauttimisen ja alkaa elämään 60 - 70 luvun tyyliin ja katsoa sitten kuinka kauan sitä mieltänsä osoittaa.
Kännykät pois, netflix pois, watsap pois ja vanhempien kyyditykset pois.
Alkakaa siitä se maailman parannus ja keskustellaan sitten lisää sen pelastamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon ilmastonmuutosta edes 5 astetta lämpimämpää Suomeen. Meille siitä on vain hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen kuin alkaa syytellä muita voi katsoa peiliin. Pitääkö vaatekaapin olla täynnä vaatteita ja pitääkö niitä ostaa lisää, vaikka ei tarvii? Pitääkö olla kaikki sähkövempeleet ja uudet kännykät. Lopettakaa se turha somessa roikkuminen, koska se kuluttaa energiaa. Onko sinulla sellaisia harrastuksia, jotka kuluttavat energiaa, matkat ja välineet. Onko pakko matkustaa ja lentää. Lyhyesti: älkää odottako päätöksiä, vaan aloittakaa siitä, että pudotatte omaa elintasoanne radikaalisti. Jättäkää kaikki turha kuluttaminen. Taitaa se syypää ilmastonmuutokseen löytyä lähempää kuin kukaan arvaakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa nuoret, että yritätte jotain. Peukkua sille. Mutta muistakaa myös se, että luontoon ei heitellä roskia. Joka kerta kun käy lenkillä niin saa kyllä kerätä niitä tien pientaareelta ja nyt taas rupeaa keväällä näkymään todella paljon kun lumet sulaa. Ja varsinkin koulujen lähistöllä ikävä kyllä.

Jos aikuiset lakkoilee jonkin puolesta niin eihän heilläkään ole se palkallinen työpäivä. Vaan se on palkaton päivä. Niin miksi koulujen pitäisi katsoa lakkoilevia nuoria sormien läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutos. On turha jauhaa tästä ja osoittaa mieltä jos ei tajuta asian oikeaa laitaa. Kaikki mitä ostamme vaatteet, autot,lomamatkat ym. Ovat ilmastonmuutoksen edistäjiä. Kun meille tehdään tarve, että tarvitsemme jotain, täytyisi aina miettiä; miten, missä ,kuka, millälailla kuljetettu ky.tuote on. Ilmastonmuutos loppuu kun ajattelu alkaa tavaroiden tarpeesta. Älä osta mitään päivä on oiva esimerkki tästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää opetelko lakkoilemaan. Tutkikaa oikeasti asiaa. Ilmasto ei ole teidän harteillanne, eikä ole syytä mennä masennukseen aivan liian suuren asian vuoksi. Aikuiset valistakaa oikeasti nuorianne. Muovi on hyvä asia ja vallan mainio keksintö.
Muistakaa että emme voi vaikuttaa esim. mannerlaattojen liikkumiseen, tulivuorten aktiivisuuteen, avaruuteen lähetettyjen laitteiden määrään ym. jotka aiheuttavat tsunameja ja myrskyjä, jolloin valtameret täyttyvät tuhoutuneiden alueiden valtavista muovijätemääristä.

Mutta huolehtikaa itse omat roskanne jäteastiaan, syökää hyvin, ostakaa vaatteenne kirpparilta , unohtakaa viimeisin muoti ja pukeutukaa lämpimästi. Älkää käyttäkö huumeita ja masennuslääkkeitä, sillä pissanne menee vesistöön ja kalatkin saavat huumettanne ja sitä ei voi mitenkään kerätä pois vedestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkauden jälkeen jos joku viitsii ottaa selvää on ilmasto ollut vieläkin tätä päivää lämpimämpää tämä pitäisi myös kertoa että kuka on pääsyyllinen roskien tuottoon ja ympäristön tuhoamiseen on rahan ahneet teollisuus. Yritykset. Vanhemmat ja kulutus riippuvaiset lapsoset jotka ilmaisevat mielipiteensä eivätkä välttämättä ymmärrä asiasta mitään vihreiden aiheuttamaa sontaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun suuri keskuskeittiö Lööki pakkaa ruuat MUOVIIN ja sitten se kuskataan AUTOILLA ympäri kaupunkia kouluihin, päiväkoteihin ja palvelutaloihin. Törkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mee jopolla kuskaa, niin maailma pelastuu! Voin tulla tsemppaa matkan varrelle. 😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rohkeita nuoria jotka tekevät jotain puhumisen sijaan. Tätä soisi näkevän enemmänkin jotta päättäjät heräävät tekoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa toimintaa nuorilta! Käsittämätöntä, millaisia epäasiallisia ja virheellistä tietoa sisältäviä kommentteja aikuisilta ihmisiltä. Olen täysin häkeltynyt. Ja Suomessa. Täällä luulisi tyhmemmänkin tajuavan aaian oikean tilan. Nuoriso go!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ylpeä näistä tiedostavista nuorista. Kaksi teini-ikäistä tytärtänikin halusi osallistua ja kävimme keskustelun siitä, että miksi he haluavat mennä. Perustelut olivat niin kypsiä ja heille tärkeitä, joten annoin luvan. Niin ja jos tyhmyydestä, tietämättömyydestä ja myötähäpeää herättävistä asenteista haluaa saada pintaraapaisua, niin Naamakirjan Oulun puskaradiossa on aivan hillittömän mustavalkoista kirjoittelua. Vähän kuin Fingerporia lukisi. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No johan, minkälainen hiilijalanjälki jää jokaisesta naamakirja klikkauksesta, saatikka kännykkään tuijottamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset on saatu puhuttua sekaisin tästä koko ilmastomuutoksesta ja vouhotuksesta ja ahdistuksesta,katsokaa ulos niin näette päinvastoin että lunta tulee lisää vaikka maaliskuussa pitäisi jo maata näkyä ja muutenkin kylmä talvi on ollut !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on kuin 70 luvulla jolloin lapsia käytettiin politiikassa hyväksi,silloinkin marssittiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta tässä on sellainen, että kun nämä nuoret kasvavat aikuisiksi, niin siihen mennessä koko maailma tietää, että puheet hiilidioksidin vaikutuksesta ilmastonmuutokseen oliva globaalin ahneen eliitin viheliäinen valhe. Kun tämä asia lopulta kaikille selviää - ja se todellakin vamuudella selviää - niin nämä nuoret eivät tule enää koskaan elämässään uskomaan mitä eliitti heille kertoo. Tämä on siis erittäin hyvä asia.

Ilmastonmuutos on todellakin totta ja se on niin totta, että se on täydellisen luonnollinen asia kuten painovoima. Grönlanti (Vihreämaa) tulee sulamaan tulevaisuudessa kokonaan, koska se on Grönlannin luonnollinen olotila. Grönlanti tulee olemaan tulevaisuudessa maailman suurin vihreä tasanko täynnä eläimiä ja kasveja. Näin se luonto toimii ja ilmastonmuutos on erottamaton ja positiivinen osa luontoa.

Ihminen ei voi hidastaa tai nopeuttaa ilmastonmuutosta. Se mikä me saasteilla voidaan tehdä, niin tuhota oma elinympäristö, mutta ilmastonmuutoksen ja hiilidioksidin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Jos nuoret tarkoittivat puhua saasteista, niin kannattaa silloin niin myös sanoa. Puheet hiilidioksidin vaikutuksesta ilmastonmuutokseen ovat eliitin tehtailemaa sudotiedettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos maapallo oikeasti haluttaisiin pelastaa, ei ostettaisi mitään (turhaa). Esim. Rättikaupoissa shoppailu on tosi vastuutonta, nuorisokin taitaa jonkun turhan rätin hankkia ja kaapit tursuavat kotona muovipohjaisista räteistä. Samoin kaikki kertakäyttökulttuuri. Jopa tämä netissä kirjoittelumme ja googlettamisemme kuluttaa paljon luonnonvaroja. Näistä keskusteleminen on tabu, koska eliitti menettää luomansa sammon, ihmekoneen, joka tuo maailman rahavirrat eliitille, jos lakkaamme ostamasta.

Ruoka sen sijaan on perustarve. Ihminen tarvitsee monipuolista puhdasta ruokaa. Suomessa eläminen on mahdotonta ilman autoa.

Muovin joutuminen luonnon kiertokulkuun pitää toki minimoida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomessa eläminen on mahdotonta ilman autoa. "

Näin sanoi juuri eilen myös Sipiläkin. Jännä juttu, miten me ollaan elossa vielä? Miten suomessa elettiin ilman autoa 1900 luvulle asti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auto ei ole suurimmalle osalle ihmisiä mikään muu kuin mukavuus (helkkarin kallis sellainen) ja statussymboli. Onhan se toki räntäsateessa mukavampi ajaa autolla töihin kuin vintata pyörällä. Illalla sitten siihen lähisalille, autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (108)

Oulu

Lukijavideo 00:41

Oulun torihotellin työmaa maanantaiaamuna

justus
Oulu
14.10.
Lukijavideo 01:08

Siian lippoamistapahtuma Kuusisaaressa sunnuntaina

Jantunen Timo
Oulu
13.10.
Lukijavideo 01:25

Oulujoen suiston pohjaa

ahti sipola
Oulu
9.10.
Lukijavideo 00:36

Tältä näyttää Pohjantien siltatyömaa ylhäältä katsottuna

Rayo
Oulu
6.10.

Uusimmat

02:51

Huuhkajat kohtaa Armenian karvaan tappion jälkeen – peliin lähdetään itsevarmuud...

Urheilu
14.10.
Lukijavideo 02:08

Oravalla tekisi niin mieli pähkinää

AKa
Luonto
14.10.
Lukijavideo 00:41

Oulun torihotellin työmaa maanantaiaamuna

justus
Oulu
14.10.
Lukijavideo 01:59

Pähkinät maistuvat oravalle

Kurrela
Videot
13.10.
03:08

Kauan etsitty Cannonballin entinen johtohahmo Janne "Nacci" Tranberg on vihdoin ...

Kotimaa
8.10.
02:53

Tuukka Mäntylä taklaa Radek Koblizekia rajusti

Liiga
12.10.
Lukijavideo 00:36

Tältä näyttää Pohjantien siltatyömaa ylhäältä katsottuna

Rayo
Oulu
6.10.
05:24

Jos eläinhoitolan omistaja ei ole tarpeeksi vikkelä, hirvi seuraa häntä sisätilo...

Kotimaa
6.10.

Kiekko-Kaleva

03:16

Huippuhetket: Kärpät-Tappara

Liiga
12.10.
02:53

Tuukka Mäntylä taklaa Radek Koblizekia rajusti

Liiga
12.10.
01:11

Puljujärven rannelaukaus kilahtaa maaliin ja tuo Kärpät tasoihin

Liiga
12.10.
01:13

Juho Lammikko huudattaa Raksilaa kavennusmaalillaan

Liiga
12.10.

Lukijavideot

Lukijavideo 02:08

Oravalla tekisi niin mieli pähkinää

AKa
Luonto
14.10.
Lukijavideo 00:41

Oulun torihotellin työmaa maanantaiaamuna

justus
Oulu
14.10.
Lukijavideo 01:59

Pähkinät maistuvat oravalle

Kurrela
Videot
13.10.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö 01:34

Yrittäjien yhteistyö toimii Hallituskadulla

20.6.
Mainos

Tutustu uljaan Ailo-poron tarinaan Lapin erämaassa

19.12.2018
Mainos 01:00

Työvaatteet logomerkattuina mukaasi - vaikka heti

10.12.2018
Mainos 01:45

Toppilansalmen rantaan nousee uusi asuinkortteli

15.10.2018

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image