Kolumni: Monta kotia, monta oikeaa ko­ti­paik­ka­kun­taa

Kuvagalleria: Tuk­ki­lau­tal­la päin Iijoen pärs­kei­tä

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Ve­si­voi­mis­te­lut aloi­tet­ta­va heti

Uimahallit avattiin Oulussa yleiseen käyttöön. Kaikille avoimet vesivoimistelut kuitenkin päätettiin olla järjestämättä. Syyksi liikuntajohtaja Epäilys ilmoittaa vesivoimistelujen päättymisen yhteydessä aiheutuvat ruuhkatilat pesu- ja saunatiloissa sekä turvavälien pitämisen hankaluudet.

Olen itse tavannut käydä vesivoimistelussa päivällä keskiviikkoisin ja perjantaisin. Korona-aikana em. vesivoimisteluihin on osallistunut 10–30 henkeä, valtaosa eläkeläisiä, joista noin puolet miehiä ja puolet naisia (ohjaaja laskee määrät ja ilmoittaa ne osallistujille lopuksi).

Näitä määriä ei juurikaan edes huomaa suihku- ja pukeutumistiloissa, ruuhkista puhumattakaan. Saunoja on ainakin miesten puolella puolikymmentä. Usein olen ollut saunassa yksin, joskus on ollut pari muutakin.

Turvavälien säilyttäminen tällä joukolla, määrillä sekä vastuuntunnolla on itsestään selvyys.


Olen tullut siihen tulokseen, ettei liikuntajohtajan ilmoittama peruste vesivoimistelujen kiinnipitämiselle ole oikea.

Ilmeisesti tavoitellaan säästöjä ohjaajapalkkioihin ja suihkuveden kulutukseen. Muut kuluthan ovat kiinteitä eli toteutuvat tarjottiinpa vesivoimistelua tai ei.

City Card-korttihan on maksettu kaupungille vesivoimistelua varten eikä siitä varmaankaan palauteta, vaikka tarkoitettua palvelua ei tarjotakaan.

Mielestäni Oulun kaupungin vanhusneuvoston tulisi puuttua asiaan ja tehdä tarvittavat toimenpiteet ikääntyneiden elämäntilanteeseen ja terveyteen vaikuttavien vesivoimistelujen välittömään avaamiseen.

Eläkeläinen 75 v