Tilaajille

Vain osa Tai­de­tes­taa­jien syksyn vie­rai­luis­ta voidaan to­teut­taa – Suomen suurin nuorten kult­tuu­ri­han­ke sai uhan­alais­ta jat­koai­kaa: "Oli mie­len­kiin­tois­ta, outoa ja yl­lät­tä­vää"

Kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset taiteen pariin tuonut Taidetestaajat on muutoksen kourissa. Koronan vuoksi vain osa syksyn vierailuista voidaan toteuttaa, ja rahaa on vain yhteen taidevierailuun. Nyt vierailut suuntautuvat kansallisten kohteiden sijaan lähialueelle. Sirkustaiteilija Rauli Dahlbergin uutuusteos O´DD mykisti nuoret katsojat Oulussa.

Oulussa Taidetestaajat-vierailulla nähtiin nykysirkusryhmä Race Horse Companysta tunnetun Rauli Dahlbergin O’DD-sooloesitys.
Oulussa Taidetestaajat-vierailulla nähtiin nykysirkusryhmä Race Horse Companysta tunnetun Rauli Dahlbergin O’DD-sooloesitys.

"Tämä oli mielenkiintoista, outoa ja yllättävää, mutta myös ahdistavaa. Välillä oli vaikea ymmärtää, mitä tässä tapahtuu. Välillä pelotti esiintyjän puolesta: miten tässä käy, kaatuuko hän?

Nykysirkukseen Oulun kulttuuritalo Valveelle saapuneet kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat Sini-Helmi Finning ja Emilia Alasalmi summaavat tunnelmiaan nähtyään hetkeä aikaisemmin sirkustaiteilija Rauli Dahlbergin ja muusikko Miro Mantereen sirkusesityksen O´DD.