Ulkomaat

Yli 50 Afrikan maata vaatii Trumpilta an­teek­si­pyyn­töä pers­lä­pi­ver­tauk­sen takia

Ulkomaat 13.1.2018 3:43 | Päivitetty 13.1.2018 7:41
STT

Yli 50 Afrikan maata vaatii Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta anteeksipyyntöä liittyen Trumpin väitettyyn kommenttiin Afrikan maista "persläpimaina".

Muun muassa BBC:n ja CNN:n mukaan Afrikan maita edustavan Afrikan unionin edustusto Washingtonissa julkaisi tiedotteen, jossa se myös vaatii, että Trump pyörtää sanansa. Edustusto tuomitsee Trumpin väitetyn kommentin.

Alun perin New York Times ja Washington Post kertoivat lähdetietoihin nojautuen Trumpin kysyneen torstaisessa maahanmuuttoa käsitelleessä tapaamisessa, miksi Yhdysvallat ottaa maahanmuuttajia "persläpimaista". Trumpin kerrottiin viitanneen Afrikan maihin ja Haitiin.

Trump sanoi käyttäneensä kovaa kieltä

Trump yritti perjantaina tukahduttaa kasvavaa arvostelumyrskyä, jonka hänen väitetty kommenttinsa Afrikan maista ja Haitista on nostattanut. Twitterissä Trump sanoi käyttäneensä tapaamisessa kovaa kieltä, mutta ei sellaista kuin on kerrottu.

Kuitenkin samassa tapaamisessa mukana ollut demokraattisenaattori Dick Durbin kertoi Trumpin käyttäneen "rasistista" kieltä ja useaan otteeseen ilmausta "persläpi".

Afrikan unioni on aiemmin kuvaillut persläpivertausta loukkaavaksi ja järkyttäväksi. Botswana puolestaan kutsui maassa olevan Yhdysvaltain-suurlähettilään kuultavaksi. YK kuvaili maahanmuuttokommenttia järkyttäväksi ja häpeälliseksi sekä rasistiseksi.

- Olen pahoillani, mutta sitä ei voi kuvailla muuten kuin sanalla rasistinen, sanoi YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston tiedottaja Rupert Colville perjantaina.

Haitin hallitus sanoi olevansa "syvästi raivostunut ja järkyttynyt" Trumpin kommentteja koskevista tiedoista. Jos tiedot pitävät paikkansa, ne kuvastavat hallituksen mielestä "rasistisia" näkemyksiä Haitista.

Myös Yhdysvalloissa persläpivertausta on arvosteltu. Demokraattien mielestä Trumpin herja viittaa siihen, että hän on maahanmuuttovastainen tai jotain pahempaa.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Hurjia uutiset nykyään lukija voi itse päättää mihin uskoa mihin ei,tuntuu jotenkin peliltä kuka voi vedättää uutisen lukiaa ,kuunteliaa eniten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaiset uutiset ovat aina kyseenalaisia, koska lähteet nimettömiä, ja julkaisijat Trumpin vihaajia, jotka haluavat keinolla millä hyvänsä kammeta presidentin viralta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisen yhteisön tulisi painostaa ympäristölle vaarallista Trumpia eroamaan Yhdysvaltain presidentin virasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loukattujen maiden pitäisi nyt kostaa kutsumalla kansalaisensa kotiin. Siinä olisi Trump ihmeissään, kun afrikkalaiset ja haitilaiset lähtisivät pois rakentamasta amerikkalaista unelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveintä on se, että pian Suomessakin puhutaan tietyssä piirissä samalla tavalla. Koska on sananvapaus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image