Ulkomaat

Ylen kysely: Suomalaisten mielestä Putin lisännyt vas­tak­kai­na­set­te­lua

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaa yhdysvaltalaisen virkaveljensä Suomessa ensi maanantaina. KUVA: SERGEI CHIRIKOV / POOL / EPA
Ulkomaat 12.7.2018 7:24 | Päivitetty 12.7.2018 7:31
STT, Kaleva

Suomalaisten selvä enemmistö on sitä mieltä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on lisännyt vastakkainasettelua ja kärjistänyt kansainvälistä keskustelua, käy ilmi Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Kuitenkin vain alle puolet arvioi hänen horjuttaneen EU-maiden yhtenäisyyttä.

Erityisen yksimielisiä suomalaiset ovat siitä, että Putin ei ole tehnyt maailmasta turvallisempaa. Vain kaksi prosenttia vastaajista koki, että Putin olisi tehnyt maailmasta turvallisemman paikan.

Kysely toteutettiin internetpaneelissa 3. ja 4. heinäkuuta. Kyselyyn vastasi reilut 1 090 ihmistä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

Yle julkaisi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpista vastaavan kyselyn aiemmin tällä viikolla. Kyselyn mukaan vain neljä prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Trump on tehnyt maailmasta turvallisemman.

Vastaajista 88 prosenttia oli puolestaan sitä mieltä, että Trump on kärjistänyt yhteiskunnallista keskustelua ja lisännyt aggressiivista kommentointia sosiaalisessa mediassa.

Trumpia koskeva kysely tehtiin puhelinhaastatteluina 11.-19. kesäkuuta. Kyselyyn osallistui reilut 1010 ihmistä. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.

MAINOS

Kommentoi

Ensin haukutaan päivittäin ja sitten kysytään onko eikö olekkin. On varsinaista tutkimusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

putin on KGB kasvatti ja siten ei siihen voi luottaa.trumppi sopisi paremmin sirkukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumppi on oikealla asialla ja nyt paljasti mm. että Saksa on riippuvainen Venäjästä ja lähettää sinne rahaa roppakaupalla vaikka Venäjän piti olla saarrossa.
Eikä maksa NATO maksuja jotka ovat juuri Venäjän uhkaa vastaan tositilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No olipa paljastus tosiaan. Onko joku jolle Saksan riippuvuus itäenergiasta oli uutinen? Puhutaan mieluummin Suomen riippuvuudesta venäläisestä energiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah asun USA:ssa joten en tiennyt asiasta mutta totta tiesin kyllä Suomeen parhaillaan rakennettavasta ydinvoimalasta josta saattaa tulla riippuvuus Venäjälle......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen ydinvoimalan rakentamista ei ole vielä aloitettu lupien puutteessa. Ja Trumppi voisi vetäistä kaasuputken USA:sta Saksaan ja pistää kaasun hinnan alemmas kuin Putini niin eiköhän tuosta diili syntyisi, ja miljardit siirtyisivät sitten sinne teidän hyvinvoinnin kehittämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Ei muuta, kuin ala teettämään remonttia ja palkkaa remonttia tekemään joku firma, niin saat sinäkin kotitalousvähennykse... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image