Ulkomaat

Yleisöltä mie­len­kiin­toi­sia havaintoja, su­kel­lus­ve­ne­jah­ti jatkuu Ruotsissa

Ulkomaat 21.10.2014 19:30 | Päivitetty 21.10.2014 20:20
Kaleva, STT

Ruotsin puolustusvoimat jatkaa vielä jonkin aikaa etsintöjä Tukholman saaristossa, kertoi kontra-amiraali Anders Grenstad tiedotustilaisuudessa. Etsintöjä tehdään myös maalla.

Etsintöjen jatkamisesta päätettiin sunnuntaina tulleiden kahden yleisöhavainnon perusteella. Havainnot on saatu uskottavilta henkilöiltä, ja armeija tutkii niitä parhaillaan. Grenstadin mukaan uusissa havainnoissa voi olla kyse esimerkiksi aalloista, periskooppia muistuttavasta esineestä tai valoilmiöstä.

Havainnot on tehty kahdesta uudesta paikasta saaristossa. Uusia kuvia puolustusvoimat ei ole saanut. Perjantaina puolustusvoimat sai yleisöltä yhden havainnon.

Grenstadin mukaan vieläkään ei ole tietoa, mikä valtio on havaintojen takana.

Kontra-amiraalin mukaan on erittäin vakava asia, että nyt etsitään jotain, joka on vahingoittanut Ruotsin alueellista koskemattomuutta.

Sukeltajia mukana

Ruotsin puolustusvoimien vedenalaiset etsinnät keskittyivät tiistaina ilmeisesti kahdelle alueelle. Ruotsalaisviestimet kertoivat päivällä, että useat merivoimien alukset ovat keskittyneet pienelle vesialueelle Tukholman itäpuoliseen saaristoon.

Lännen median haastatteleman silminnäkijän mukaan sukeltajia lähti aamupäivällä merelle myös etelässä, Muskön saarelta.

Myös uutistoimisto TT kertoi tiistai-illalla, että sukeltajia on ilmeisesti vedessä eteläisessä saaristossa.

Ruotsalainen tutkija Tomas Riesin arvioi, että Ruotsin armeija on löytänyt jotakin Tukholman saaristosta mutta ei halua kertoa siitä. Riesin mukaan operaatio voi kestää vielä pitkään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onneksi kansa on herännyt Suomen itsenäisyyden säilyttämisen asiassa. Nimittäin Mtv3 virallisessa gallupissa NATO saa jo niukan enemmistön kannatuksen. Se luo selliasen kynnyksen, ettei tänne edes ajatella hyökkäystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin sukellusvenejahtia jatketaan ainakin torstaihin saakka jolloin päätetään puolustusvoimien uusista määrärahoista. Uhkakuvia ylläpidetään nyt keksityillä sukellusvenejahdeilla.

Lähivuosina Suomessa tullaan myös esittämään oma teatteriesitys kun joudutaan vauhdittamaan uusien hävittäjien hankintaa kalliilla lainarahalla. Ilman konkreettista uhkaa on hankala perustella kalliita hankintoja. Nykyiset miljardien hävittäjät ovat käytännössä vain tehneet muutamia tunnistuslentoja suomen hyväksi. Se on hyöty joka niillä miljardeilla on saavutettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan se aikoinaan Glognessin hirviökin ja Ruokolahden leijoona ja niistäkin selvittiin. Vaikka jahtia jatkettaisiin vuosia aina löytyy näkijöitä jotka kuvittelee nähneensä jotain, mutta eihän tämä ole kuin Naton brobakantaa jolla yritetään pelotella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Rosatom aikoo suojata atomimiilun mereltä tulevilta uhkilta? Tukikohta Ouluun ihan Syyrian malliin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä törkeyden huippu tämä Venäjän touhu loukata Ruotsin suvereniteettia. Mikä hinku Venäjällä on aloittaa suuret sodat uudestaan kun vanhat haavatkin on vielä auki? Nyt pelatkaa korttinne oikein päättäjät. Suomen on pakko liittyä Natoon muuta vaihtoehtoa ei vaan ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmoita nyt ihmeessä tietosi viranomaisille jotka eivät tiedä siellä olevan venäläisiä sukellusveneitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

verkon merkit on sukellus veneiks muuttunnu muuta kuin saduissa .no seon kun uunot on johtajina molemmissa niin soomessa kuin roottissakin selfie kuvia juu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
50
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image