Ulkomaat

Yksin maailman kauneimmista pil­ven­piir­tä­jis­tä on myynnissä

New Yorkin Manhattanilla sijaitseva Chrysler Building oli hetken aikaan maailman korkein rakennus. KUVA: JUSTIN LANE
Ulkomaat 10.1.2019 12:55
Ilkka Timonen

New Yorkin Chrysler Building myytiin viimeksi 800 miljoonalla dollarilla vuonna 2008.

Yksi New Yorkin tunnetuimmista maamerkeistä, Chrysler Building, on myynnissä. Art deco -tyylisestä pilvenpiirtäjästä omistaa 90 prosenttia Abu Dhabi Investment Council.

Pilvenpiirtäjää pidetään yhtenä maailman kauneimmista ja se näkyy lukuisissa New Yorkin siluettia esittävissä kuvissa. 77-kerroksinen teräksestä tehty kerrostalo oli hetken aikaa maailman korkein rakennus kun se valmistui 1930-luvulla. Sitten sen paikan vei joksikin aikaa samassa kaupungissa oleva Empire State Building.

– Olen innoissani. Saan kyselyjä joka puolelta maailmaa, sanoi Guardian-lehdelle Darcy Stacom, joka johtaa rakennusta markkinoivaa New York City Capital Markets -yhtiötä.

Rakennus on 318,9 metriä korkea ja sitä kunnostettiin 100 miljoonalla dollarilla sen jälkeen, kun kiinteistösijoitusyhtiö Tishman osti sen vuonna 1997. Sen jälkeen Tishman on vähentänyt osuuttaan rakennuksesta. Chrysler Building myytiin vuonna 2008 säätiölle, joka maksoi siitä 800 miljoonaa dollaria.

Stacomin mukaan rakennus sijaitsee liikenteellisessä risteyskohdassa, joten sitä voi käyttää moneen tarkoitukseen. Chrysler Building on 42nd Streetin varrella keskusrautatieasemasta Grand Central Terminalista itään.

Manhattanin keskiosissa rakennukset ovat keskimäärin 50-vuotiaita ja monet kivijalkakaupat ovat jättäneet alueen hävittyään myynnissä verkkokaupalle. Alue on kuitenkin edelleen liikeyrityksille suosittua seutua. JPMorgan Chase & Co suunnittelee rakentavansa uuden päämajansa läheiselle Park Avenuelle. Grand Centralin länsipuolelle nousee One Vanderbilt -toimistotorni.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

8:02
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
7:19
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
7:00
Kalen! kalluppi: Kehukko nää kaveria?
7:00
Jääkärikypärä, Ukko-Mauser-pistooli ja ansiomerkki ovat keräilijöiden aarteita – aselait lähes pysäyttivät aseiden keräilyn Tilaajille
7:00
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
6:24
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
6:21
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
33
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
28
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
9
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
6
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
4
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
2
Me aikuiset olemme luoneet todellisuuden, johon lastemme on sopeuduttava Lukijalta
1
Poliisi: Jopa parikymmentä saksalaista ja hollantilaista miestä nujakoi ravintolan luona Levillä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

104 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image