Ulkomaat

Yksin maailman kauneimmista pil­ven­piir­tä­jis­tä on myynnissä

New Yorkin Manhattanilla sijaitseva Chrysler Building oli hetken aikaan maailman korkein rakennus. KUVA: JUSTIN LANE
Ulkomaat 10.1.2019 12:55
Ilkka Timonen

New Yorkin Chrysler Building myytiin viimeksi 800 miljoonalla dollarilla vuonna 2008.

Yksi New Yorkin tunnetuimmista maamerkeistä, Chrysler Building, on myynnissä. Art deco -tyylisestä pilvenpiirtäjästä omistaa 90 prosenttia Abu Dhabi Investment Council.

Pilvenpiirtäjää pidetään yhtenä maailman kauneimmista ja se näkyy lukuisissa New Yorkin siluettia esittävissä kuvissa. 77-kerroksinen teräksestä tehty kerrostalo oli hetken aikaa maailman korkein rakennus kun se valmistui 1930-luvulla. Sitten sen paikan vei joksikin aikaa samassa kaupungissa oleva Empire State Building.

– Olen innoissani. Saan kyselyjä joka puolelta maailmaa, sanoi Guardian-lehdelle Darcy Stacom, joka johtaa rakennusta markkinoivaa New York City Capital Markets -yhtiötä.

Rakennus on 318,9 metriä korkea ja sitä kunnostettiin 100 miljoonalla dollarilla sen jälkeen, kun kiinteistösijoitusyhtiö Tishman osti sen vuonna 1997. Sen jälkeen Tishman on vähentänyt osuuttaan rakennuksesta. Chrysler Building myytiin vuonna 2008 säätiölle, joka maksoi siitä 800 miljoonaa dollaria.

Stacomin mukaan rakennus sijaitsee liikenteellisessä risteyskohdassa, joten sitä voi käyttää moneen tarkoitukseen. Chrysler Building on 42nd Streetin varrella keskusrautatieasemasta Grand Central Terminalista itään.

Manhattanin keskiosissa rakennukset ovat keskimäärin 50-vuotiaita ja monet kivijalkakaupat ovat jättäneet alueen hävittyään myynnissä verkkokaupalle. Alue on kuitenkin edelleen liikeyrityksille suosittua seutua. JPMorgan Chase & Co suunnittelee rakentavansa uuden päämajansa läheiselle Park Avenuelle. Grand Centralin länsipuolelle nousee One Vanderbilt -toimistotorni.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on päivällä voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s.

Ajokeli on paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keske-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image