Ulkomaat

YK:n pääsihteeri: Ei an­ti­se­mi­tis­miä Gazan varjolla

Ulkomaat 4.8.2014 9:50
STT-AFP

Gazan tapahtumia ei pitäisi käyttää tekosyynä juutalaisvastaisiin tekoihin, sanoo YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon. Hän kertoo tuntevansa mielipahaa siitä, että antisemitistiset hyökkäykset ovat viime aikoina lisääntyneet erityisesti Euroopassa.

Ranskassa on viime päivinä ollut väkivaltaisia mielenosoituksia palestiinalaisten puolesta. Britanniassa, Saksassa ja Hollannissa ihmiset ovat marssineet palestiinalaisten puolesta, ja jotkut osallistujista ovat huutaneet antisemitistisiä loukkauksia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On hyvä muistaa että on olemassa kaksi termiä: Antisemitismi ja antisionismi.

Antisemitismi on juutalaisiin kohdistuvaa vihaa ja vainoa eli käytännössä ennakkoluuloihin perustuvaa rasismia. Jota aiheuttaa juutalaisiin liittyvä ksenofobia eli muukalaispelko.

Antisionismi taas on sionistisen politiikan vastustamista. Sionismi on siis käytännössä juutalaisnationalistinen eli äärioikeistolainen liike. Se on poliittinen liike siinä missä sosialismi, kommunismi tai oikeistolaisuus. Sionismia on siirtokuntien perustaminen Länsirannalle, Gazan saarto ja ongelmien hoito sotavoimin, arabien syrjintä Israelissa jne. ikävät piirteet Israelin politiikassa.

Ihminen voi olla antisionisti ilman että on pätkääkään antisemitisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"anti" sinänsä ei tarkoita vihaa ja vainoa. Se tarkoittaa vain, että on ajatuksiltaan eri mieltä siionistien tavasta edistää kabbalistista maailmanherruutta. Jos jotakin "anti" mielipidettä pitää olla, niin vastustan Tel Avivin hallinnon khazarilaista juutalaisuutta, ja siionismia. Keskusteluissa on unohdettu kokonaan Palestiinan hebrealaiset juutalais-suvut, ne oikeat ja alkuperäiset. Nykypäivinä tähän kategoriaan voidaan liittä myös "russofobia", joka tarkoittaa kaikenlaista venäläisten ja venäläisyyden mustamaalausta ja vihaa. Omasta puolestani olen "ANTI-NATOLAINEN" (isoilla kirjaimilla)!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image