Ulkomaat

Yhdysvaltojen odotetuin tutkinta on päättynyt – ensitietojen mukaan uusia syytteitä Trumpin väelle ei olisi tulossa

Erikoissyyttäjä KUVA: JIM LO SCALZO
Ulkomaat 23.3.2019 8:44
Ossi Rajala

Erikoissyyttäjä Robert Mueller on saanut Yhdysvalloissa tutkinnan päätökseen siitä, syyllistyikö presidenttiehdokas Donald Trump vehkeilyyn Venäjän kanssa Yhdysvaltojen viimeisissä presidentinvaaleissa.

Tutkinnan loppuraporttia ei ole julkistettu, mutta se on toimitettu Yhdysvaltojen oikeusministeriöön.

Yhdysvalloissa joudutaankin vielä jännittämään, mihin lopputuloksiin Mueller on tutkinnassa päätynyt.

Esimerkiksi Washington Post ja CNN kertovat, ettei uusia syytteitä olisi enää tulossa.

Syytteiden välttäminen olisi suuri voitto presidentti Donald Trumpille, joka on toistuvasti painottanut, ettei vehkeilyä ole ollut. Syytteiden välttäminen helpottaisi Trumpia hakemaan jatkokautta vuoden 2020 vaaleissa.

Sen sijaan Trumpia vastustavat tahot ovat todennäköisesti pettyneitä, koska Muellerin tutkinnasta on odotettu jopa sellaisia syytteitä, jotka johtaisivat presidentti Trumpin erottamiseen.

Yhdysvalloissa odotetaan innokkaasti, että tutkintaraportti julkistettaisiin. Se saatetaan tehdä ainakin osittain viikonlopun aikana.

Oikeusministeri William Barr on arvellut, että hän kertoisi kongressille loppuraportin pääkohtia viikonlopun aikana.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders on kirjoittanut Twitterissä, että seuraava siirto riippuu juuri oikeusministeriöstä. Sandersin mukaan presidentti Trumpin henkilöstöllä ei ole raporttia toistaiseksi.

Muellerin noin kaksi vuotta kestäneessä tutkinnassa on aiemmin nostettu kymmeniä rikossyytteitä, joista osa on koskenut Trumpin entisiä avustajia. Osa syytetyistä on lisäksi ollut venäläisiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taas valtava tappio demokraateille. Olisiko jo aika tutkia Benghazi ja Clintonin mailisekoilut?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppuu vihdoin tuo Trumpin jokapäiväinen itkeminen. Toivottavasti, mutta tuskin kuitenkaan. aiheesta jaksaa jauhaa loputtomiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli täysin demareiden keksimää ajojahtia. Demokraatit ovat säälittävän huonoja häviäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä näyttää todellakin olleen eräänlainen noitavaino Trumpia kohtaan. Clintonin kannattajat eivät vieläkään ole myöntäneet tappiotaan taannoisissa presidentinvaaleissa. Tähän tutkintaan on törsätty jo miljoonia ilman mitään konkreettista tulosta. Syytteet, joita on nostettu eivät edes liity varsinaiseen asiaan millään tavalla!

Liekö olemassa toista yhtä pitkävihaista olentoa kuin pettynyt amerikkalainen demokraatti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oletko sitä mieltä, että olisi pitänyt heti alkuun sanoa, ettei tätä tarvitse selvittää. Mitähän sanomista siitä sitten olisi tullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän poliittista johtoa ei ole päästy kuulustelemaan, mutta sieltähän ei ole ennenkään totuutta kuultu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokohan demokraatit tämän jälkeen ovat valmiit tunnustamaan vaalitappionsa ? - pahaa pelkään, että eivät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen juttu, mutta ei aivan tasapuolinen: jos rikosepäily olisi kohdistunut USA:n demokraatteihin, Suomen Vihreisiin tai Vasemmistoliittoon, niin juttuun liitettäisiin lista muiden puolueiden edustajiin kohdistuneista epäilyistä ja tutkinnoista "tasapuolisuuden vuoksi".

Kun epäily koskee USA:n republikaaneja, keskustalaisia, kokoomuslaisia tai perussuomalaisia, näin ei tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi tulla lässähtänyt pannukakku kaksivuotisesta syyllisten hakemisesta jenkeissä! Kukahan siellä "vehkeilee venäläisten" kanssa? Ja onhan "siellä nostettu useita syytteitä Trumpin avustajia vastaan, ja osa syytetyista on ollut venäläisiä"? Banaanivaltio on banaanivaltio, siellä ei ÄÖ:n tarvitse olla kovin korkea oikeusoppineillakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon porua, melko vähän villoja: pari tusinaa venäläishakkeria syytteseen sekä kymmenkunta Trumpin lähipiiriläistä muista rikoksista. On tämä pettymys - varmaan toimittajillekin. No, jotain saalista sentään saatiin, hyvä sekin. Nyt täytyy löytää jotain uutta ja kyllä sitä löytyykin - kaikista, jos vain kyllin pengotaan. Jos ei löydy ei ole pengottu tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
50
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image