Ulkomaat

Yh­dys­val­ta­lais­räp­pä­ri Asap Rocky päästetään vapaaksi odottamaan tuomiota – tuomio annetaan parin viikon kuluttua

ASAP Rockyn eli Rakim Mayersin pahoinpitelysyytettä on käsitelty Tukholmassa tällä viikolla. KUVA: GIAN EHRENZELLER
Ulkomaat 2.8.2019 20:40 | Päivitetty 2.8.2019 22:09
STT

Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky eli Rakim Mayers ja hänen seurueensa päästettiin perjantaina vapaaksi odottamaan Tukholman käräjäoikeuden tuomiota. Käräjäoikeus antaa tuomionsa 14. elokuuta.

– Olemme niin onnellisia nyt, Jumala on paras, Mayersin äiti Renee Black kertoi Aftonbladetin toimittajalle käräjäoikeudessa.

Mayers oli seurueineen osallisena tappelussa Tukholman keskustassa kesäkuun viimeisenä päivänä ja on ollut tutkintavankeudessa heinäkuun alkupuolelta lähtien. Syyttäjä vaatii artistille kuuden kuukauden vankeustuomiota katutappelusta.

Ruotsalaissyyttäjä Daniel Suneson kertoi lehdelle, että perjantainen päätös kertoo vain, ettei vangitsemiseen ole käräjäoikeuden mukaan enää perusteita.

Räppärin puolustusasianajaja Slobodan Jovicic ei kommentoinut sitä, aikooko Mayers nyt lähteä maasta.

– Olen melko varma, ettei hän tule istumaan tuomiota, puolustusasianajaja sanoi lehdelle.

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump innostui kommentoimaan asiaa.

– Asap Rocky vapautettiin vankilasta ja on matkalla Ruotsista kotiinsa Yhdysvaltoihin. Oli kivinen (Rocky) viikko, tule kotiin niin pian kuin mahdollista (ASAP) Asap! Trump leikitteli artistin nimellä tviitissään.

Syyttäjä vaatii Mayersille muita kovempaa tuomiota

Aftonbladetin mukaan syyttäjä katsoo, että Mayersille pitäisi antaa kovempi tuomio kuin muille syytetyille. Jos Mayers saa kuuden kuukauden tuomion, siitä vähennetään hänen tutkintavankeudessa istumansa kuukausi.

Mayersin oikeuskäsittely jatkui tänään Tukholman käräjäoikeudessa kolmatta ja viimeistä päivää. Oikeussalissa kuultiin todistajien lausuntoja ennen kuin Mayers ja hänen seurueensa päästettiin vapaaksi.

Mayers kiisti aiemmin viikolla asianajajansa välityksellä syyllistyneensä rikokseen ja vetosi hätävarjeluun.

– Hän myöntää, että heitti asianomaisen maahan, astui tämän käden päälle ja löi tai tönäisi tätä olkapäähän, Jovicic kertoi aikaisemmin oikeussalissa.

Syyttäjän mukaan Mayers ei vaikuttanut olleen tilanteen aikana peloissaan eikä tarvetta hätävarjelulle myöskään ollut.

 

Lasipulloja käsissä

 

Oikeus kuuli ensiksi 18-vuotiasta naista, joka kertoi nähneensä Mayersin heittävän miehen maahan ja lyöneen sekä potkineen häntä. Naisen mukaan Mayersin toverilla olisi ollut pahoinpitelyn aikaan kädessään lasiesine tai rikkoutunut lasipullo. Hän ei nähnyt, käytettiinkö sitä väitetyssä pahoinpitelyssä.

Toinen todistaja kertoi, että maassa ollutta potkittiin. Kolmas todistaja kertoi, että pienen juttutuokion jälkeen Mayers seurueineen poimi maasta lasipulloja ja hyökkäsi miehiä kohti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vastaamaan vapaalta. Kaverihan on jo lentänyt pois Ruotsista, eikä ikipäivinä mene takaisin kuulemaan oikeuden päätöstä. Katoaa amerikkalaiseen mustaan aukkoon. Kumpi on suurempi konna Julian Assagne vai ASAP Rockyn eli Rakim Mayers ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luottiko tämä räppäri Trumpin hommaavan hänet vapaaksi? Uskomatonta USA:n presidentiltä pyytää Ruotsin pääministeriä vaikuttamaan räppärin vapauttamista vastuusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lausuntataitelija Ella Eronen kun olisi älynnyt lisätä taustamusiikin esityksiinsä olisiko hänen suosionsa ollut samaa luokkaa kuin näillä nykyisillä ciikvillegalleelastinenbarbaari lausuntataitelijoilla, jää vain arvailujen varaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne katoaa, kuin se kuuluisa pieru Saharaan. Ei tule tuomion kuulemiseen, eikä maksa mahdollisia korvauksia. Takuumieskin kuuleman olisi löytynyt, mutta sekin meni, kun Ruotsin oikeus meni lakeja noudattamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ihmettelisi vaikka Asap saisi Trumpilta kunniamitalin tai vastaavan. Varmasti herra kutsutaan ainakin valkoiseen taloon. Onhan kyseessä suuri amerikkalainen sankari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taitaa ruotsissa ulkomaalaiset artistit käydä tästälähin vähän harvemmin,ruotsista on tullut kumma maa,ei uskoisi että on joskus hallinnut isompiakin alueita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä sitten, sillä eikö tämä osoita ettei Ruotsissa "julkimoita" kumarrella, vaan pistetään samalle viivalle muiden rötöstelijöiden kanssa?
Mielestäni julkisuus, rikkaus, valta jne.., eivät etuoikeutta tekemään mitä vain ja pääsemään tekosistaan kuin koira veräjästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla että mikään maa ei enää ikinä halua ulkomaalaisia räppäreitä vieraakseen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan on,mutta jos on syyllinen johonkin, niin sama laki koskee räppäriäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.9.
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
20.9.
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
20.9.
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
20.9.
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
20.9.
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
20.9.
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20.9.
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image