Ulkomaat

Yh­dys­val­ta­lai­nen pappi sai tuomion Turkissa– välttää van­ki­la­reis­sun

Pastori Andrew Brunson (keskellä) saapui oikeuskäsittelyyn Izmiriin Turkissa 12. lokakuuta. KUVA: TAYLAN YILDIRIM
Ulkomaat 12.10.2018 18:15
Lännen Media

Terrorismisyytteistä tuomion saanut Andrew Brunson ei joudu istumaan saamaansa reilun kolmen vuoden tuomiota, sillä hän on ollut pidätettynä ja kotiarestissa Turkissa lokakuusta 2016.

Turkissa paikallinen oikeusistuin langetti amerikkalaiselle pastorille Andrew Brunsonille 3 vuoden ja yhden kuukauden mittaisen tuomion. Häntä on syytetty terrorismista.

Brunsonin ei tarvitse suorittaa tuomiotaan, sillä häntä on pidetty vangittuna lokakuusta 2016 ja myöhemmin hänet on siirretty kotiarestiin. Tuomion jälkeen myös hänen matkustuskieltonsa puretaan.

Yli 20 vuotta maassa asuneen evankelisen pastorin tapaus on poikinut Yhdysvaltojen ja Turkin välille diplomaattisen kriisin ja Yhdysvallat on muun muassa langettanut pakotteita Turkille.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kertonut työskennelleensä Brunsonin vapauttamiseksi.

– Ajatukseni ja rukoukseni ovat nyt pastori Brunsonissa, ja me toivomme, että saamme hänet pian turvallisesti kotiin, Trump tviittasi perjantaina.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan pastori voi päästä kotiin armeijan lentokoneen kyydillä. Uutistoimiston haastattelemien viranomaisten mukaan Brunson voidaan lennättää Saksan kautta takaisin Yhdysvaltoihin, mutta tarkka aika ei ole vielä tällä hetkellä tiedossa

MAINOS

Kommentoi

Kiitoksia Trump. Jälleen yksi voitto lisää. Siinä se nähdään, että edes Turkki ei isottele Trumpin edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image