Ulkomaat

Yhdysvaltain ulkoministeri varoitti Venäjää puuttumasta maan pre­si­den­tin­vaa­lei­hin – puuttuminen heikentäisi maitten suhteita entisestään

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasivat toisensa Sotšissa. KUVA: PAVEL GOLOVKIN / POOL
Ulkomaat 14.5.2019 21:42
Reuters

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo vaati Venäjää lopettamaan tukensa Venezuelan presidentille. Kiistakysymyksistä huolimatta Venäjän ja Yhdysvaltain ulkoministerit kiittelivät toisiaan hyvistä keskusteluista.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo varoitti Venäjää sekaantumasta vuoden 2020 USA:n presidentinvaaleihin.

– Yhdysvallat ei tule hyväksymään mitään Venäjältä tulevaa häirintää vuoden 2020 presidentinvaaleissa, Pompeo totesi tiistaina Sotšissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain ulkoministerin ja Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin yhteisessä tiedotustilaisuudessa Pompeo kertoi kehottaneensa Venäjää todistamaan, että häirintä on menneisyyttä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Pompeo oli todennut, että puuttuminen maan sisäisiin asioihin johtaisi Yhdysvaltain ja Venäjän välisten suhteiden heikentymiseen entisestään.

Venäjä puolestaan kiisti puuttuneensa maan vaaleihin.

Yhdysvallat ei halua sotaa Iranin kanssa

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit tapasivat toisensa Sotšissa tiistaina. Tapaamisen aikana ministerit keskustelivat myös Venezuelan tilanteesta sekä Iranista.

Yhdysvaltain ulkoministeri vakuutti, ettei maa halua sotaan Iranin kanssa, mutta korosti samalla, että Yhdysvallat vastaa, mikäli Iran uhkaa maan intressejä.

Iranin ylin hengellinen johtaja ayatollah Ali Khamenei ilmoitti välittömästi, ettei Yhdysvaltain ja Iranin välillä ole sotaa kasvaneista jännitteistä huolimatta. Samalla hän kuitenkin toisti sen, ettei Iran neuvottele Yhdysvaltain kanssa ydinsopimuksesta.

Pompeo vaati Venäjää lopettamaan tukeansa Venezuelan presidentille

Pompeo vaati myös Venäjää lopettamaan tukensa Venezuelan presidentille Nicolas Madurolle, jota Yhdysvallat ei pidä maan laillisena johtajana. EU-maat ovat samalla linjalla.

– Madurolla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa, Pompeo sanoi.

Tiistaina korkea-arvoisen tapaamisen oli määrä jatkua Pompeon ja Venäjän presidentti Vladimir Putnin tapaamisella.

Tapaaminen on merkittävin sitten viime kesän, jolloin Putnin ja Yhdysvaltojen presidentti Donlad Trump tapasivat toisensa Helsingissä.

Vaikka Yhdysvaltain ja Venäjän välillä on useita maitten suhteita hiertäviä asioita, Pompeon ja Lavrov kiittelivät toisiaan suorista ja hyödyllisistä keskusteluista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mutta miksi ei ollut jutussa mainintaa Muellerin raportista? Muellerin raportti niittäin osoitti useita tapauksia joissa Venäjä nimenomaan yritti sotkeentuen vuoden 2016 persidentinvaaleihin, mutta kaikkien yllätykseksi yksikään yhdysvaltalainen ei ryhtynyt vehkeilyyn Venäjän kanssa.

Ajatelkaas mikä älytön meteli siitäkin raportista oli päällä ennen kuin se julkaistiin ja nyt julkaisun jälkeen kukaan ei enää edes puhu koko asiasta. Muistaako kukaan edes että Muellerin raportti todellakin julkaistiin kokonaisuudessaan 400 sivua muutama viikko sitten? Onko raportista vaikenemisen syy se, että raportti ei pelkästään todistanut Trumpin olevan nuhteeton, vaan sen lisäksi jokainen Yhdysvaltojen kansalainen on syytön Venäjän kanssa vehkeilyyn. Raportti ei syyttänyt ensimmäistäkään Yhdysvaltojen kansalaista minkäänlaisesta rikoksesta tai edes väärinteosta vaaleihin liittyen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raportti todistaa sen että Venäjällä ei ollut mitään vaikutusta Usan presidentin vaaleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

126
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
93
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
40
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
38
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
36
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

179 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image