Ulkomaat

Yhdysvaltain ulkoministeri varoitti Venäjää puuttumasta maan pre­si­den­tin­vaa­lei­hin – puuttuminen heikentäisi maitten suhteita entisestään

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasivat toisensa Sotšissa. KUVA: PAVEL GOLOVKIN / POOL
Ulkomaat 14.5.2019 21:42
Reuters

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo vaati Venäjää lopettamaan tukensa Venezuelan presidentille. Kiistakysymyksistä huolimatta Venäjän ja Yhdysvaltain ulkoministerit kiittelivät toisiaan hyvistä keskusteluista.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo varoitti Venäjää sekaantumasta vuoden 2020 USA:n presidentinvaaleihin.

– Yhdysvallat ei tule hyväksymään mitään Venäjältä tulevaa häirintää vuoden 2020 presidentinvaaleissa, Pompeo totesi tiistaina Sotšissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain ulkoministerin ja Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin yhteisessä tiedotustilaisuudessa Pompeo kertoi kehottaneensa Venäjää todistamaan, että häirintä on menneisyyttä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Pompeo oli todennut, että puuttuminen maan sisäisiin asioihin johtaisi Yhdysvaltain ja Venäjän välisten suhteiden heikentymiseen entisestään.

Venäjä puolestaan kiisti puuttuneensa maan vaaleihin.

Yhdysvallat ei halua sotaa Iranin kanssa

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit tapasivat toisensa Sotšissa tiistaina. Tapaamisen aikana ministerit keskustelivat myös Venezuelan tilanteesta sekä Iranista.

Yhdysvaltain ulkoministeri vakuutti, ettei maa halua sotaan Iranin kanssa, mutta korosti samalla, että Yhdysvallat vastaa, mikäli Iran uhkaa maan intressejä.

Iranin ylin hengellinen johtaja ayatollah Ali Khamenei ilmoitti välittömästi, ettei Yhdysvaltain ja Iranin välillä ole sotaa kasvaneista jännitteistä huolimatta. Samalla hän kuitenkin toisti sen, ettei Iran neuvottele Yhdysvaltain kanssa ydinsopimuksesta.

Pompeo vaati Venäjää lopettamaan tukeansa Venezuelan presidentille

Pompeo vaati myös Venäjää lopettamaan tukensa Venezuelan presidentille Nicolas Madurolle, jota Yhdysvallat ei pidä maan laillisena johtajana. EU-maat ovat samalla linjalla.

– Madurolla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa, Pompeo sanoi.

Tiistaina korkea-arvoisen tapaamisen oli määrä jatkua Pompeon ja Venäjän presidentti Vladimir Putnin tapaamisella.

Tapaaminen on merkittävin sitten viime kesän, jolloin Putnin ja Yhdysvaltojen presidentti Donlad Trump tapasivat toisensa Helsingissä.

Vaikka Yhdysvaltain ja Venäjän välillä on useita maitten suhteita hiertäviä asioita, Pompeon ja Lavrov kiittelivät toisiaan suorista ja hyödyllisistä keskusteluista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mutta miksi ei ollut jutussa mainintaa Muellerin raportista? Muellerin raportti niittäin osoitti useita tapauksia joissa Venäjä nimenomaan yritti sotkeentuen vuoden 2016 persidentinvaaleihin, mutta kaikkien yllätykseksi yksikään yhdysvaltalainen ei ryhtynyt vehkeilyyn Venäjän kanssa.

Ajatelkaas mikä älytön meteli siitäkin raportista oli päällä ennen kuin se julkaistiin ja nyt julkaisun jälkeen kukaan ei enää edes puhu koko asiasta. Muistaako kukaan edes että Muellerin raportti todellakin julkaistiin kokonaisuudessaan 400 sivua muutama viikko sitten? Onko raportista vaikenemisen syy se, että raportti ei pelkästään todistanut Trumpin olevan nuhteeton, vaan sen lisäksi jokainen Yhdysvaltojen kansalainen on syytön Venäjän kanssa vehkeilyyn. Raportti ei syyttänyt ensimmäistäkään Yhdysvaltojen kansalaista minkäänlaisesta rikoksesta tai edes väärinteosta vaaleihin liittyen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raportti todistaa sen että Venäjällä ei ollut mitään vaikutusta Usan presidentin vaaleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:11
Kuikka käveli ennätysvauhdilla MM-kisoihin: Ei hirveästi jäänyt varaa, mutta päätavoite täyttyi
20:08
Pohjois-Suomen erämessujen kävijätavoite ylittyi – Ouluhallilla kävi kolmen päivän aikana yli 38 000 messuvierasta
19:55
Kesä kävi kylässä ja ensi viikolla palataan tavanomaisiin lämpötiloihin – maanantaina Oulun seudulle tulee sadekuuroja
19:00
Analyysi: Kuntaliitos toi Ouluun kyläpolitikoinnin, kaupungin päätöksenteko joutuu koetukselle – edessä isoja päätöksiä taloudesta ja elinvoimainvestoinneista Tilaajille
18:47
Letonniemen maastopalo Toppilansaaresta kuvattuna
17:53
Syömäsä: Perinteisellä grilliruualla on vankkaa kysyntää Ruskon jätekeskuksen kupeessa
17:50
Pääkaupunkiseudulla vaikuttava showpainija ja artisti, oululainen Joni Pellikka haluaisi tuoda showpainin Ouluun
60
HS: Yli 30 Suomen eurovaaliehdokkaista on ollut syytettynä rikoksesta – joka neljännellä perussuomalaisten ehdokkaalla ollut syyte, yksi puolue silti omilla luvuillaan
42
Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kansanedustajan tehtävillä
33
Oulun kaupungin budjettivaje täytyy korjata, mutta mistä ja mitä sitten? Lukijalta
27
Alankomaat voitti Euroviisut, yleisöäänet ratkaisivat voiton – katso voittoisa esitys
24
Rinteen mukaan näyttää siltä, että talousasiat ratkeavat – hallitusneuvotteluissa väännetään sunnuntaina muun muassa rahasta
22
Puheenaihe: Voisiko kuka tahansa valita Vuoden urheilijan? "Viimeinen pisara minulle on e-urheilu"
15
Itävaltaan ennenaikaiset vaalit "niin pian kuin mahdollista" – Varaliittokansleri erosi salavideon paljastaman korruptiotapauksen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image