Ulkomaat

Yh­dys­val­lois­sa havaittu ensimmäinen uuden ko­ro­na­vi­ruk­sen tartunta – potilaan kerrotaan saapuneen viime viikolla Wuhanista

Koronavirusepidemian arvellaan olevan lähtöisin Wuhanin kaupungissa sijaitsevalta kalatorilta. Kiinassa levinnyt virus on tartuttanut tiettävästi yli 300 ihmistä ja surmannut ainakin kuusi. KUVA: YONHAP / EPA
Ulkomaat 21.1.2020 22:20
STT

Kolmekymppisen miespotilaan tilaa kuvataan hyväksi

Yhdysvaltain viranomaiset kertovat havainneensa ensimmäisen uuden kiinalaisen koronaviruksen vahvistetun tartunnan maan rajojen sisältä. Tartunta havaittiin Seattlen kaupungin lähellä.

Viranomaisten mukaan potilas on kolmekymppinen Yhdysvalloissa asuva mies. Mies on sairaalahoidossa viranomaisten mukaan varotoimenpiteenä, mutta hänen tilaansa kuvataan hyväksi.

Potilaan kerrotaan saapuneen Yhdysvaltoihin viime viikolla Wuhanin kaupungista Kiinasta. Mies ei ollut käynyt kalatorilla, josta epidemian arvellaan olevan lähtöisin.

Yhdysvallat on käynnistänyt tehostetut lentokenttätarkastukset tartunnan saaneiden havaitsemiseksi. Nyt löytynyt potilas oli saapunut maahan ennen tarkastusten aloittamista ja oli itse hakeutunut hoitoon.

Kiinassa levinnyt virus on tartuttanut tiettävästi yli 300 ihmistä ja surmannut ainakin kuusi. Tauti on herättänyt huolta erityisesti Kiinan naapurimaissa, joissa on aloitettu tehostettuja lentokenttätarkastuksia.

Maailman terveysjärjestö WHO kokoustaa keskiviikkona keskustellakseen uudesta viruksesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image