Ulkomaat

Volkswagen-pomo tuomittiin Yh­dys­val­lois­sa seitsemäksi vuodeksi vankilaan die­sels­kan­daa­lin takia

Entinen Volkswagen-pomo Oliver Schmidt tuomittiin keskiviikkona seitsemäksi vuodeksi vankilaan ja korvauksiin. Hän tunnusti elokuussa syyllisyytensä petokseen ja ympäristölainsäädännön rikkomiseen. KUVA: JOE WILSSENS HANDOUT / EPA
Ulkomaat 7.12.2017 7:43 | Päivitetty 7.12.2017 7:46
STT, Kaleva

Entinen Volkswagen-pomo Oliver Schmidt tuomittiin keskiviikkona seitsemäksi vuodeksi vankilaan osuudestaan autonvalmistajan diesel-skandaalissa.

Lisäksi yhdysvaltalaistuomari määräsi Schmidtin maksamaan 400 000 dollarin eli reilun 350 000 euron sakot.

Schmidt, 48, johti vuosina 2012-2015 Yhdysvalloissa Volkswagenin toimistoa, jonka tarkoitus on varmistaa autojen yhteensopivuus paikallisten säädösten kanssa. Hän tunnusti elokuussa syyllisyytensä petokseen ja ympäristölainsäädännön rikkomiseen.

Schmidt on suostunut siihen, että hänet karkotetaan Yhdysvalloista, kun hän on suorittanut vankeusrangaistuksena.

Volkswagen myönsi vuonna 2015 huijanneensa diesel-autojensa päästömittauksissa. Päästömanipulointi koski maailmanlaajuisesti noin 11 miljoonaa autoa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sinänsä koomista koska VW päästöhuijauksen aiheuttama ylimääräinen typen päästöt ovat rikka meressä yhdysvaltojen liikenteen kokonaispäästöissä. Jenkit ajelee valtavilla maastureilla jotka syövät polttoainetta moninkertaisesti enemmän kuin VW golffit ja muut pikkuautot. Pelkästään isojen maatureiden salliminen on pahempi ympäristörikos kuin mihin VW syyllistyi.

Jenkeissä autoteollisuus on mitä suurin ympäristörikollinen koska autoteollisuus on lobannut niin tehokkaasti autoilun puolesta että joukkoliikennettä ei ole kehitetty ja monista kaupungeista puuttuvat kokonaan pyörätiet. Ei edes ruokakauppaan pääse ilman autoa.

Tietenkin kyse on siitä mikä on laillista ja mikä on laitonta. Tämä sama pätee myös Suomessa jossa hallitus voi laillisesti antaa luvan saastuttaa sisämaan vesistöjä, ilman että joutuu koskaan vastuuseen ympäristörikoksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä oisi Suomessa moisesta saanut? Ei mitään. Eikä tietenkään asiakkaatkaan edullisesti autojaan vaihdetuiksi kuten kaiken pahan alku- ja juurimaassa USA:ssa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa hylättiin juuri muutaman tonnin hintavaade WAG konsernilta mainittuun dieselkusetukseen liittyen. Suomi on täysi vitsi ja ainoat oikeudet on rikollisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka mitä mieltä olisi USAsta niin kyllähän siellä on vankeustuomiot kohdillaan. Korvausvaateet on joskus älyttömiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täkäläisessä oikeuskäytännössä on semmoinen tapa, ettei korvauksilla saa tienata. Siellä on vähän toisenlainen käytäntö, millä voidaan pistää suurillekin yrityksille paine korjata toimintaansa.
Suhteellisuudentaju tuon tuomion suhteen on täysin hukassa, siellä on kokonaisia kaupunkeja joiden vesijohtovesi on myrkyllistä, eikä kukaan saa ikinä näistä tapauksista minkäänlaista tuomiota. Lisää vastaavaa, hyvin pitkäaikaista tuhoa tehdään jatkuvasti lisää sikäläisille pohjavesille. Ajoneuvojen päästämistä typen oksideista on harmia lähinnä suurkaupungeissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typin oksidit kumminkin tappavat ihmisiä esim. syöpään. Tietenkin vaikutus on suurin jossain bussiasemien lähistöillä ja vastaavissa paikoissa, joissa ilmassa on paljon dieselpäästöjä, mutta tuomio on sikäli ihan paikallaan, vaikka suora syyllisyys onkin lähinnä laskennallinen tosiasia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei suomessa mitata typen oksideja. Hoitakoon jenkit omat asiansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa laki suojelee rikollisia kaikin keinoin ja estää uhreja nostamasta syytteitä koska he joutuvat oikeudenkäyntien maksumiehiksi. Ei ihme siis jos kaikkinaiset rikolliset mellastavat Suomessa kuin siat pellossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

"Kun itse kysyy ja itse vastaa.Saa mieleisiään vastauksia". Niinpä. Näin toimii Sipilän enemmistöhallitus ensi keskiviik... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image