Ulkomaat

Viivakoodin keksijä kuoli

Ulkomaat 14.12.2012 10:26
STT

Viivakoodin toinen kehittäjä Norman Joseph Woodland on kuollut, kertoo sanomalehti New York Times. Woodland kuoli kotonaan New Jerseyssä sunnuntaina. Hän oli 91-vuotias.

Woodlandin kerrotaan keksineen viivakoodin istuessaan rannalla. Hänellä oli mielessään morsetuksen kaltainen järjestelmä, ja asiaa pohtiessaan hän ryhtyi piirtämään sormellaan viivoja hiekkaan.

Woodland patentoi viivakoodin opiskelukaverinsa Bernard Silverin kanssa vuonna 1952. Idea ei kuitenkaan lähtenyt heti lentoon, ja kaksikko päätyi myymään patentin eteenpäin 15 000 dollarilla - siinä kaikki, mitä he ikinä tienasivat keksinnöllään. Silver kuoli vuonna 1963.

Ensimmäinen viivakoodi luettiin purukumipaketin kyljestä Ohiossa vuonna 1974. Nykyään viivakoodeja luetaan arviolta viisi miljardia kertaa päivässä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kuulostaa hyvin suomalaiselta tarinalta: Keksitään jotakin hienoa, mutta ei saada hyödynnettyä sitä itse, vaan myydään keksintö halvalla muualle. Osataan sitä näköjään maailmallakin epäonnistua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei se ostajakaan sillä kovin nopeasti rikastunut (ellei sitä myyty eteenpäin useaan kertaan) jos se patentti myytiin vuonna -52 ja ensimmäinen viivakoodi tuotteesta luettiin -74...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:25
Mitä ta­pah­tuu, kun henkeen ja vereen yrit­tä­jä­hen­ki­nen joutuu ha­ke­maan fir­man­sa kon­kurs­siin? Taina Tor­ve­lan en­sim­mäi­nen tunne oli valtava häpeä – Sitten hän huo­ma­si, kuinka vää­räs­sä olikaan Tilaajille
11:35
Varhaiskasvatus muuttuu Paltamossa kokonaan maksuttomaksi
11:30
Oululainen Mikko Koiranen ehdolla Topelius-palkinnolle: Nauhoitettava ennen käyttöä -kirja vie aikamatkalle 2000-luvun alun Ouluun
11:17
Putin ja Zelenskyi tapasivat ensimmäistä kertaa kasvotusten Pariisissa – sopivat vankien vaihdosta
10:58
Kuusi kuoli ammuskelussa tshekkiläisessä sairaalassa – hyökkääjän epäillään ampuneen itsensä
10:44
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
9:46
Kaleva oikaisee

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image