Ulkomaat

Viisi ihmistä Tukholmassa viime vuonna surmanneelle uz­bek­ki­mie­hel­le elinkautinen vankeustuomio

Tuomari Ragnar Palmkvist ilmoitti Rahmat Akilovin tuomiosta Tukholmassa torstaina. KUVA: ANDERS WIKLUND
Ulkomaat 7.6.2018 14:55
Ilkka Timonen

Uzbekkimies, jonka tekemässä terrori-iskussa kuoli viime vuonna viisi ihmistä Ruotsissa, on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Rahmat Akilov, 40, oli ilmaissut tukensa Islamilainen valtio (Isis) -terroristijärjestölle ennen kuin hän ajoi kuorma-autolla ihmisten päälle Tukholman keskustassa.

Syyttäjien oli kuitenkin todistettava, että hänen tarkoituksensa oli Ruotsin valtion vahingoittaminen, sillä Isis ilmoitti, että se ei ole iskun takana, kertoi BBC.

Ilman turvapaikkaa Ruotsissa jäänyt Akilov pakeni paikalta, mutta hänet saatiin nopeasti kiinni ja hän tunnusti tekonsa poliisin kuulustelussa.

Hän lähti Uzbekistanista Ruotsiin vuonna 2014, mutta joulukuussa 2016 hänelle ilmoitettiin, että hänellä on neljä viikkoa aikaa lähteä maasta. Hän katosi, ja muutama kuukausi ennen iskua poliisi pani hänet etsittyjen listalle.

Drottninggatanin iskussa 7. huhtikuuta viime vuonna kuoli viisi ihmistä ja loukkaantui kymmenen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oikein. 👍🏼Sama rangaistus ja karkoitus myös tälle Turun puukottajalle... Mutta taitaa olla toiveajattelua...🙄

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos hänet olisi palautettu kotimaahansa niin se olisi ollut paljon kovempi tuomio. Hän nyt sitten nautikselee elämästään Ruotsalaisessa vankilassa täyshoidon kera ja jos elinkautinen on sama kuin Suomessa niin hän vapautuu 14- 16 vuoden kuluttua. Viisi henkilöä on kuitenkin kuolleena haudassa hänen jäljiltään. Ei näillä tuomioilla voi vaikuttaa ihmisten elämään jota heillä ei ole edes olemassa. Kun katsoo kadulla kerjäävää naista niin vankilatuomio olisi varmaa suuri saavutus hänen elämässään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

72
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
38
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
15
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
14
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
12
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
9
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image