Ulkomaat

Viime hetken neuvonpito lykkäsi Katalonian aluejohtajan puhetta

KUVA: JOSE COELHO / EPA
Ulkomaat 10.10.2017 19:26 | Päivitetty 10.10.2017 19:58
STT

Katalonian aluehallinnon johtajan Carles Puigdemontin odotettu puhe lykkääntyy tunnilla, kertovat espanjalaisviestimet. Osa alueparlamentin jäsenistä oli jo kokoontunut istuntosaliin, kun lykkäyksestä viime hetkellä ilmoitettiin.

Uuden aikataulun mukaan puhe alkaisi klo 20 Suomen aikaa.

El Pais -lehden mukaan Puigdemont olisi kutsunut parlamentin puhemiehistön koolle. Joidenkin tietojen mukaan lykkäys johtuu erimielisyyksistä Puigdemontin puheen tekstistä, joka ei kelpaisi itsenäisyyttä kannattavalle CUP-puolueelle.

Toisten lähteiden mukaan Katalonian hallitus myös harkitsisi mahdollisuutta ulkomaiseen välitykseen kiistassa. Espanjan hallituksen edustaja kuitenkin tyrmäsi heti uutistoimisto AFP:lle tällaisen vaihtoehdon.

Itsenäistymistä vastustavan kansanpuolueen taas kerrotaan ehdottaneen koko istunnon keskeyttämistä.

Puigdemontin on odotettu mahdollisesti antavan yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen lokakuun alun kansanäänestyksen jälkeen. Espanjan keskushallinto on uhannut Kataloniaa vastatoimilla, jos näin tapahtuu.

Puigdemontin on myös arveltu pyrkivän lieventämään julistusta ja tavoittelemaan siten aikalisää sekä Espanjan hallituksen saamista neuvottelupöytään.

Suuret ihmisjoukot ovat kokoontuneet kaduille Barcelonassa ja muissa kaupungeissa seuraamaan puhetta suurilta näytöiltä. Itse parlamentin alue on poliisin eristämä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos Katalonia itsenäistyy pääsee sen talouskone hissukseen paljon parempaan kuntoon kuin mitä se on nyt. Varsin tehottoman ja talouskriisistä toiseen rypevän Espanjan taloudelliset taidot eivät yksinkertaisesti riitä Katalonian taloudelliseen ohjaukseen. Ne riittävät vain katalaanien rahojen ryöstämiseen.

EUssa on kohta jäljellä vain maita jotka esittävät Brysselille laskuja maksettavaksi. Tähän ei Eulla yksinkertaisesti ole varaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hörhöt luulee, että Katalonia itsenäistyisi.

Jos Katalonia haluaa itsenäistyä, niin sen pitäisi aloittaa taipaleensa EU:n ja rahaliiton ulkopuolella. Sieltä voi olla aika vaikea ponnistaa EU:n sisälle. Parhaimmassakin tapauksessa aikaa kuluisi ainakin kymmenen vuotta. Pitäisi saada oma valuutta ja talous vakiinnutettua, jotta voisi lähteä anomaan jäsenyyttä.

Kansan pinna ei tällaista kestäisi. Parempi olisi neuvotella Madridin kanssa parempi sopimus Katalonian alueen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah hah nyt selität sellaista palturia johon tuskin edes itse uskot.
Katalonia on Irunin jälkeen Espanjan varakkain alue ja ylivoimaisesti muuta maata varakkaampi, joten ei todellakaan ole ongelmia aloittaa itsenäisenä.
EUn ulkorajalla olevana on sillä helppoa meriteitse käydä kauppaa, eikä se ole sisämaasta lainkaan riippuvainen, vaan juuri toisin päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image