Ulkomaat

Venezuela tukki sillan, jota pitkin hu­ma­ni­taa­ri­sen avun on tarkoitus tulla maahan – Maduro: "me emme ole kerjäläisiä"

Caracasissa annettiin tukea Nicolas Madurolle aiemmin tällä viikolla. KUVA: LEONARDO MUNOZ / EPA
Ulkomaat 7.2.2019 8:32
Ilkka Timonen

Venezuelan hallitus on sulkenut sillan, jota pitkin maahan pitäisi tuoda avustustarvikkeita Kolumbiasta, kertoivat Kolumbian viranomaiset ja uutiskanava CNN:n kuvaaja paikan päällä.

Venezuelan oppositio oli vaatinut avustustarvikkeiden tuloa maahan, mutta ainakaan tätä kautta se ei nyt ole mahdollista.

Valokuvissa oranssin värinen tankkiauto ja sinisiä kontteja on asetettu keskelle kolmikaistaista Tienditasin siltaa, joka yhdistää Kolumbian Cucutan Venezuelaan.

Cucuta on yksi kolmesta humanitaarisen avun keräyspisteestä. Apua on kutsunut maahan oppositiojohtaja ja väliaikaiseksi presidentiksi julistautunut Juan Guaidó. Venezuela on pahassa taloudellisessa kriisissä.

Viime viikolla Guaidó nimesi Cucutan lisäksi kaksi muuta avun keräyspistettä: Brasilian ja Venezuelan rajan sekä vielä nimeämättömän Karibian saaren.

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on kieltäytynyt kansainvälisestä avusta sanoen, että "me emme ole kerjäläisiä".

Kolumbian maahanmuuttoministeriön tiedottaja Jan Caicedo sanoi, että Venezuelan armeija asetti esteet sillalle tiistaina iltapäivällä. Paikalla on myös kamerat seuraamassa liikennettä.

Venezuelan hallitus ehkä pelkää myös mahdollista hyökkäystä maahan sillan kautta.

Maduro on kovan paineen alaisena sen jälkeen kun Guaidó julistautui 23. tammikuuta väliaikaiseksi presidentiksi saaden taakseen Yhdysvaltain ja myöhemmin myös EU-maiden tuen.

Maduro pelkää invaasiota

Venezuelan hallituksen mukaan Euroopan hallitukset työskentelevät osana Yhdysvaltain johtamaa yritystä syrjäyttää Maduro, jolla ei ole aikeita luopua vallasta.

Maanantaina Kanada isännöi Liman ryhmän maiden kokousta, jossa keskusteltiin siitä, miten kansainvälinen yhteisö voisi auttaa Venezuelaa esimerkiksi humanitaarisen avun kautta.

Kanada ja Saksa ilmoittivat miljoonien eurojen apupaketeista Venezuelalle.

Myös Yhdysvalloissa Usaid on alkanut kerätä ruokavaroja lähetettäväksi Venezuelaan sen jälkeen kun kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton kertoi tästä.

Keskiviikkona Guaidó kehotti Venezuelan armeijaa sallimaan avun saapumisen maahan. Naapurimaa Kolumbiaa hallitsee oikeistolainen hallitus, joka suhtautuu kriittisesti Maduroon.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä te olette kerjäläisiä. Tämä on poikkeuksetta sosialismin seuraus. Harva täällä kotimaassakaan ymmärtää, että meidän suurimmat ongelmat johtuu siitä, täällä lähinnä korporaatiososialisimista. Työ on hyvinvointia, ja sosialismi ei sitä mahdollisuutta tuota. Katsoin tuoreen gallupin, on hämmästyttävää miten moni kansalainen tässä maassa luulee että sosialismi on hyvästä, koska laskin ainostaan RKP:n sosialistipuolueiden ulkopuolelle. Kaikki muut on vain erivärisiä kommunisteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venezuelasta ollaan huolissaan koska heilla on öljykenttiä, joihin amerikkalaiset ovat iskeneet silmänsä. Venezuelassa ei olisi humanitääristä kriisiä ja puutteita lääkkeistä, jos jenkit antaisivat venezuelalaisten ostaa lääkkeitä ja elintarvikkeita ulkomailta eli käydä ihan normaalisti kauppaa muiden maiden kanssa. Venezuela on ollut USA:n asettaman tiukan kauppasaarron takia tukalassa tilanteessa jo pitkään. Uncle Sam osoittaa sormellaan Venezuelaa, "We want you! And your oil!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko kuitenkin niin, että mikäli tilanne on muuten hallinnassa, niin öljylle löytyy ostajia muualtakin kuin Yhdysvalloista. Onhan se halppoa todeta, ettemme ole kerjäläisiä kun itse istuu lihapatojen ääressä eli asenne kertoo paljon siitä, millä tavalla "presidentti" haluaa huolehtia kansalaisten hyvinvoinnista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:n kauppasaarto Venezuelan osalta koskee montaa muutakin maata. Käykö esim. Suomi kauppaa Venezuelan kanssa? No eipä käy koska jenkit jyrää ja määrää EU-maitakin. Ihan saman häirikön takia rahaliikenne ei kulje Iraniinkaan vaikka haluaisi tehdä sinne kauppaa. Saksalaisen pankin kautta ei kulje rahat koska USA määrää. Jos USA laitettaisiin täydelliseen kauppasaartoon (eli kukaan ei ostaisi heiltä mitään eikä möisi heille mitään) niin he olisivat polvillaan alta aikayksikön. Eikä ole edes sosialistinen maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
7
Yhdellä äänellä hävinnyt Markku Wilenius jatkaa Sitran hallituksessa – Hänestä tulee yksi kilpakumppaninsa Jyrki Kataisen esimiehistä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image