Ulkomaat

Venezuela tukki sillan, jota pitkin hu­ma­ni­taa­ri­sen avun on tarkoitus tulla maahan – Maduro: "me emme ole kerjäläisiä"

Caracasissa annettiin tukea Nicolas Madurolle aiemmin tällä viikolla. KUVA: LEONARDO MUNOZ / EPA
Ulkomaat 7.2.2019 8:32
Ilkka Timonen

Venezuelan hallitus on sulkenut sillan, jota pitkin maahan pitäisi tuoda avustustarvikkeita Kolumbiasta, kertoivat Kolumbian viranomaiset ja uutiskanava CNN:n kuvaaja paikan päällä.

Venezuelan oppositio oli vaatinut avustustarvikkeiden tuloa maahan, mutta ainakaan tätä kautta se ei nyt ole mahdollista.

Valokuvissa oranssin värinen tankkiauto ja sinisiä kontteja on asetettu keskelle kolmikaistaista Tienditasin siltaa, joka yhdistää Kolumbian Cucutan Venezuelaan.

Cucuta on yksi kolmesta humanitaarisen avun keräyspisteestä. Apua on kutsunut maahan oppositiojohtaja ja väliaikaiseksi presidentiksi julistautunut Juan Guaidó. Venezuela on pahassa taloudellisessa kriisissä.

Viime viikolla Guaidó nimesi Cucutan lisäksi kaksi muuta avun keräyspistettä: Brasilian ja Venezuelan rajan sekä vielä nimeämättömän Karibian saaren.

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on kieltäytynyt kansainvälisestä avusta sanoen, että "me emme ole kerjäläisiä".

Kolumbian maahanmuuttoministeriön tiedottaja Jan Caicedo sanoi, että Venezuelan armeija asetti esteet sillalle tiistaina iltapäivällä. Paikalla on myös kamerat seuraamassa liikennettä.

Venezuelan hallitus ehkä pelkää myös mahdollista hyökkäystä maahan sillan kautta.

Maduro on kovan paineen alaisena sen jälkeen kun Guaidó julistautui 23. tammikuuta väliaikaiseksi presidentiksi saaden taakseen Yhdysvaltain ja myöhemmin myös EU-maiden tuen.

Maduro pelkää invaasiota

Venezuelan hallituksen mukaan Euroopan hallitukset työskentelevät osana Yhdysvaltain johtamaa yritystä syrjäyttää Maduro, jolla ei ole aikeita luopua vallasta.

Maanantaina Kanada isännöi Liman ryhmän maiden kokousta, jossa keskusteltiin siitä, miten kansainvälinen yhteisö voisi auttaa Venezuelaa esimerkiksi humanitaarisen avun kautta.

Kanada ja Saksa ilmoittivat miljoonien eurojen apupaketeista Venezuelalle.

Myös Yhdysvalloissa Usaid on alkanut kerätä ruokavaroja lähetettäväksi Venezuelaan sen jälkeen kun kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton kertoi tästä.

Keskiviikkona Guaidó kehotti Venezuelan armeijaa sallimaan avun saapumisen maahan. Naapurimaa Kolumbiaa hallitsee oikeistolainen hallitus, joka suhtautuu kriittisesti Maduroon.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä te olette kerjäläisiä. Tämä on poikkeuksetta sosialismin seuraus. Harva täällä kotimaassakaan ymmärtää, että meidän suurimmat ongelmat johtuu siitä, täällä lähinnä korporaatiososialisimista. Työ on hyvinvointia, ja sosialismi ei sitä mahdollisuutta tuota. Katsoin tuoreen gallupin, on hämmästyttävää miten moni kansalainen tässä maassa luulee että sosialismi on hyvästä, koska laskin ainostaan RKP:n sosialistipuolueiden ulkopuolelle. Kaikki muut on vain erivärisiä kommunisteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venezuelasta ollaan huolissaan koska heilla on öljykenttiä, joihin amerikkalaiset ovat iskeneet silmänsä. Venezuelassa ei olisi humanitääristä kriisiä ja puutteita lääkkeistä, jos jenkit antaisivat venezuelalaisten ostaa lääkkeitä ja elintarvikkeita ulkomailta eli käydä ihan normaalisti kauppaa muiden maiden kanssa. Venezuela on ollut USA:n asettaman tiukan kauppasaarron takia tukalassa tilanteessa jo pitkään. Uncle Sam osoittaa sormellaan Venezuelaa, "We want you! And your oil!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko kuitenkin niin, että mikäli tilanne on muuten hallinnassa, niin öljylle löytyy ostajia muualtakin kuin Yhdysvalloista. Onhan se halppoa todeta, ettemme ole kerjäläisiä kun itse istuu lihapatojen ääressä eli asenne kertoo paljon siitä, millä tavalla "presidentti" haluaa huolehtia kansalaisten hyvinvoinnista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:n kauppasaarto Venezuelan osalta koskee montaa muutakin maata. Käykö esim. Suomi kauppaa Venezuelan kanssa? No eipä käy koska jenkit jyrää ja määrää EU-maitakin. Ihan saman häirikön takia rahaliikenne ei kulje Iraniinkaan vaikka haluaisi tehdä sinne kauppaa. Saksalaisen pankin kautta ei kulje rahat koska USA määrää. Jos USA laitettaisiin täydelliseen kauppasaartoon (eli kukaan ei ostaisi heiltä mitään eikä möisi heille mitään) niin he olisivat polvillaan alta aikayksikön. Eikä ole edes sosialistinen maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
19
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
12
Tutkimus: Miespuolisilla koiranomistajilla muita enemmän tyypin 2 diabetesta
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
10
Jääliläinen Viola sai virvelillä ensimmäisen kuhansa – osallistu Kalevan kalakuvakisaan
8
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"
8
Kauppalehti: Kamuxin perustaja Juha Kalliokoski sijoitti yhtiöönsä 270 000 euroa – koko osakepotin arvo noin 31 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image