Ulkomaat

Venäjän lentoturma saattoi johtua no­peusan­tu­rei­den jäätymisestä

Ulkomaat 13.2.2018 15:56 | Päivitetty 13.2.2018 17:25
STT

Moskovan lähellä sattuneen lentoturman syystä on saatu ensimmäisiä tietoja. Onnettomuustutkijoiden mukaan turman syynä saattoi olla nopeusantureiden jäätyminen. Tämän takia lentäjät ovat voineet saada väärää tietoa koneen nopeudesta.

Tutkijoiden mukaan seuraavaksi tarkastelun kohteeksi otetaan musta laatikko, joka on nauhoittanut keskustelut koneen ohjaamossa. Samalla selvitetään, onko nopeusantureissa ollut toimintahäiriö.

Saratov-lentoyhtiön Antonov An-148 -kone syöksyi maahan sunnuntaina lähelle Argunovon kylää noin 70 kilometriä Moskovan kaakkoispuolella. Kaikki koneessa olleet 71 ihmistä saivat surmansa.

Turmapaikalla pelastustyöntekijät ovat keränneet viitisensataa koneen palasta ja noin 1 400 ruumiinosaa. Tunnistamista varten uhrien sukulaisista joudutaan ottamaan dna-näytteitä.

MAINOS

Kommentoi

Lentskareissa on paljon mittareita ja antureita joita pitäisi pystyä seuraamaan ettei tule kaputteja. Moottoreissa on esim. pakokaasulämpömittari EGT, mitä on syytä seurata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

räjäytä tai sytytä konetta ilmassa tuleen. Niin, että höpöjuttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kyllä taidetaan antaa julkisuuteen sellaista tietoa, joka "sopii aika monellekin syyksi", eli hmm. talvi ja jäätyminen, ok. No, jos syvemmin spekuloidaan ja mennään niihin tietoihin, mitä heti onnettomuuden jälkeen uutisoitiin tyyliin "silminnäkijöiden mukaan kuului paukahdus ja kone oli liekeissä ilmassa ollessaan". Niin, ei kait anturien jäätyminen johda siihen, että kone syttyy tuleen??? Kyllä Venäjän viranomaisilla lie jo käsitys mitä tapahtunut, mutta halutaan "taustalla ja hiljaisuudessa" penkoa kaikki tekijät, jotka aiheutti mahdollisen koneen tuhon. Voihan olla kyse vaikka räjähteistä, jotka jokin Venäjän hallinnon vastainen äärijärjestö on saanut koneseen ujutettua.. Putinin "koneisto" kyllä löytää ne todisteet, mitä Venäjän maaperällä yleensäkin voi löytyä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

silminnäkijöiden lausunnot ovat aina täyttä huuhaata. Tämä on todettu kaikissa onnettomuustutkinnoissa. Ihmisen mieli muuttaa asioita ihmeellisesti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mulla ladassa kerran kans jääty nopeus anturi niin meni nin kovaa kyytiä että meinas lähteä lentoon !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viisaammmat tietävät jo kertoa että lämmitys oli unohtunut pois päältä kaikista kolmesta putkesta, jolloin ne tietysti jäätyivät.

Nyt kiinnostaa että mitä ratkaisuja siellä ohjaamossa tehtiin sen jälkeen kun nopeusmittari alkoi näyttämään täysin vääriä lukemia. Muistetaan samalla että sääolosuhteet olivat huonot, ja lennettiin erittäin todennäköisesti pelkkien mittareiden varassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image