Ulkomaat

Venäjän hallitus torjuu kategorisesti Yhdysvaltain viimeisimmät pakotteet

Ulkomaat 10.8.2018 12:46 | Päivitetty 10.8.2018 19:21
STT

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti perjantaina puhelinkeskustelussa Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon kanssa, että Venäjän hallitus torjuu kategorisesti Yhdysvaltain viimeisimmät pakotteet. Uusia pakotteita asetettiin Britannian Salisburyssa maaliskuussa tehdyn hermomyrkkyiskun takia.

- Lavrov korosti, että Yhdysvallat, Britannia tai mikään mukaan maa ei ole esittänyt yhtäkään faktaa Salisbury-tapaukseen liittyvien syytösten tueksi, ministeriö ilmoitti.

Myös Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on vastannut kovin sanoin Yhdysvaltojen asettamiin uusiin Venäjän vastaisiin pakotteisiin.

- En halua kommentoida tulevia pakotteita, mutta voin sanoa, että jos voimaan astuu jotakin sellaista kuin pankkitoiminnan tai tiettyjen valuuttojen käyttämisen kielto, voimme varmasti kutsua tätä taloudellisen sodan julistamiseksi, Medvedev sanoi Interfax-uutistoimiston mukaan.

- Ja meidän täytyy vastata tähän sodanjulistukseen. Taloudellisin keinoin, poliittisin keinoin tai jos tarpeellista, muilla keinoilla. Amerikkalaisten ystäviemme täytyy ymmärtää tämä.

Tällä hetkellä yhdellä dollarilla saa noin 68 ruplaa.

Pakotteet astuvat voimaan Niinistön Venäjän-vierailun aikoihin

Pakotteiden ensimmäinen erä astuu voimaan kahden viikon päästä. Se kieltää viemästä Venäjälle kansallisen turvallisuuden kannalta sensitiivistä amerikkalaista teknologiaa. Samoihin aikoihin, 22. elokuuta, presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Venäjälle.

Toinen pakote-erä astuu voimaan 90 päivää myöhemmin, jollei Yhdysvallat katso Venäjän luopuneen kemiallisten aseiden käytöstä. Se olisi paljon rankempi ja kieltäisi kaikki yhdysvaltalaiset pankkilainat Venäjälle, lopettaisi kaiken Yhdysvaltain viennin Venäjälle ja katkaisisi maiden diplomaattiset suhteet.

Asiantuntijat ovat pitäneet rajumman pakote-erän toteutumista epätodennäköisenä.

Venäjä on kiistänyt olevansa vastuussa Salisburyn iskusta.

MAINOS

Kommentoi

Venäjällähän niitä keinoja riittää vastata USA:n pakotteisiin (röhönaurua).. Turvautuu varmaan ydinohjushyökkäykseen kun ei muuta keinoa ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka kertoisi Venäjälle, että aseellinen suurvalta ei tarkoita samaa kuin taloudellinen? Onpa mielenkiintoista kuulla mikä mahtaa olla Venäjän taloudellinen vastaus pakotteisiin? Maatuskojen viennin lopetusko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hybridisota on ollut menossa jo muutaman vuoden. Kyllä kai taloussotakin sopii hybridisodan raamiin.

Sitä saa, mitä tilaa, vai mitä vale-Dimitri...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos talouspakotteiden laajentaminen on taloudellinen sodanjulistus, niin mitä kemiallisten aseiden käyttäminen Britannian alueella on? Kemiallinen sodanjulistus? Venäjä saa mitä tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta edelleenkään on vaikea uskoa että he edes olisivat myrkytyksen takana, hommassahan ei ole mitään järkeä. USA:lla on kohta vähän liian paljon pakotteita ja kauppasotia eri suuntiin , taitaa kohta jäädä häntä vetäjän käteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän virallisissa toimissa ei ole ollut paljoakaan järkeä pitkään aikaan. Todennäköisesti britit tietää tarkasti, mitä aine oli ja miten ja ketkä myrkkyä käyttivät, ja miksi Britannian kansalainen kuoli. Tämä siksi, että venäläiset eivät edes yrittäneet peittää jälkiään, kunhan tekijät vain ehtivät palata Venäjälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis enkut todennäköisesti tekivät itse tempun kun ei ole mitään näyttöä. Ei mene oikeustajuun huudella ilman näyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA vs Venäjä ! Molemmat hamuavat johtavaa asemaa maailmanpolitiikan areenalla.

Trump'in rahahanat ovat tainneet sulkeutua. Putin'in lypsää valtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä myrkytyksessä oli paljonkin kuviteltua järkeä Venäjän johdon näkövinkkelistä.

Tämä oli pelote ulkomailla ja kotimaassakin toimiville hallinnon vastustajille, "isänmaan pettureille". Venäjä osoitti tällä tavoin, että ulkomaille ei voi paeta Kremlin pitkää kättä. Venäjä halusikin "jäädä kiinni" tässä, siksi juuri käytettiin venäläistä myrkkyä. Aiemmin poloniumin käyttö palveli samaa tarkoitusta, siinäkään ei jäänyt epäilystä tekijästä.

Skripalien kanssa tässä ei ollut muuta tekemistä kuin se, että he sopivat näytelmän juoneen hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

outoa, että myrkkypurkkikin oli ilmeisesti jätetty jonnekin helposti löydettäväksi. Tästä toisesta myrkytyksestä ei ole paljoa kerrottukaan. Ilmeisesti se ei kiinnosta ketään muuta kuin mua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
25
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
24
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
16
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
15
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
15
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image