Ulkomaat

Venäjä testaa tais­te­lu­val­miut­taan suur­har­joi­tuk­sel­la

Ulkomaat 15.7.2013 14:58
STT,

Venäjän asevoimilla on meneillään Kaukoidässä suurin sotaharjoitus sitten Neuvostoliiton hajoamisen. Harjoituksiin osallistuu venäläisviestimien mukaan jopa 160 000 sotilasta, tuhatkunta panssariajoneuvoa, 130 sotilaskonetta ja kymmeniä sota-aluksia.

Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-ohjelman johtaja Arkadi Moshes sanoo harjoituksen osoittavan, että Venäjän hallitus suhtautuu vakavasti asevoimissa viime aikoina tehtyihin uudistuksiin.

- Venäjän hallitus on täysin tietoinen siitä, ettei ratkaisevaa ole rahallinen panostus asevoimiin vaan asevoimien todellinen taisteluvalmius. Sitä tässä nyt testataan, halutaan tietää, miten hyvin rahat on käytetty, Moshes arvioi STT:lle.

Hänen mukaansa Kaukoidässä menossa oleva suurharjoitus on jatkoa useille samankaltaisille testeille. Moshesin mukaan nyt valittu harjoitusten kohde osoittaa, että Venäjän nykyhallitus näkee turvallisuusuhkia muuallakin kuin lännessä tai sotilasliitto Naton laajentumisessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kun puhutaan Naton ja Venäjän asevoimista sitä on vaikea mieltää ellei sitä ole näkemässä ja kokemassa. Kun menin ensimmäisen kerran Rigaan. Lentokentältä tullessani joen yli vanhan Rigan puolelle, joella oli iso määrä Naton sota-aluksia.
Siitä sai sen käsityksen millainnen tilanne olisi Suomessa, jos Suomi kuuluisi Natoon. Helsinki on Rigan kokoinen kaupunki ja olisi samalla tavalla Natolle tärkeä asemapaikka.
Kysyin hotellin vastaanotossa nuorelta naiselta. Miten kauan Naton sota-alukset ovat olleet joella. Hän vastasi, että niin kauan kuin hän muistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloinkahan naapuri pitää vastaavanlaisen harjoituksen tuossa itärajan takana? Suomessa ei tietenkään nähtäisi mitään syytä valmiuden nostoon. Noh, eipä Suomen puolustusvoimilla mitään jakoa olisi Venäjän mahtiarmeijaa vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo harjoitus potkaistiin käyntiin kahdessa päivässä. Kuinka kauan suomessa reservin kutsunnat kestäisi tosi paikan tullen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo venäläisten harjoitus ei ole reserviläisväen harjoitus vaan aktiivijoukkojen. Eikä sitä kahdessa päivässä Suomen läskimahaisia reserviläisiä saataisi edes varustettua eikä niistä olisi sotimaan ilman muutaman kuukauden nousujohteista kuntoharjoittelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinalaisille muistutuksena tämä harjoitus.

Kannattaa varmaan muistaa että neuvostoliitto on tapellut useamman aseellisen yhteenoton kiinalaisten kanssa ihan kylmän sodan "toveruus" aikoinakin. Kiinalaisilla olisi kovasti kiinnostusta siperian luonnonvaroja hyödyntämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina kun venäjä laittaa raudan liikkeelle. Niin tulee sellainen olo, että pitää kö tässä nyt olla turvallisin mielin? ´

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat olla vähän allerginen sirpille ja vasaralle? No, ei se mitään, se on vanha suomalaisten kansantauti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jahas, onkohan kyseiseen harjoitukseen olemassa avointa nettisivustoa, jotta voisi nähdä miten harjoitus etenee ja mitä pojille kaukoidän metsissä, vesillä ja ilmassa kuuluu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
8:00
Mannerheim halusi itsenäistyneen Suomen hyökkäävän heti Pietariin – vastusti jyrkästi demokratiaa Tilaajille
8:00
Analyysi: Ihmeiden aika Slovakiassa ei ole vielä ohi – Suomi on todennäköisesti maailman paras maa pelaamaan Venäjän supertähtiä vastaan Tilaajille
7:00
Ilmastonmuutos tappaa jo ihmisiä – Suomalainen Sonia Luokkala seuraa kauhua Alaskassa: Vauvoja kannetaan evakkoon hukkuvista kylistä, ikijää pettää alta Tilaajille
7:00
Värikkäät peikot voittavat Viisutkin – musiikin tuotti Justin Tiberlake
7:00
Jos biokaasu on hyvä, miksi siitä rangaistaan? Kaasuautoilijat vaativat isoja veromuutoksia, jotka lisäisivät päästötöntä autoilua Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image