Ulkomaat

Venäjä ilmoittaa kostavansa pian Britannialle diplomaattien karkotuksen

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin vierailukutsu Britanniaan peruttiin myrkytystapauksen vuoksi. KUVA: SERGEI CHIRIKOV / EPA
Ulkomaat 14.3.2018 18:34 | Päivitetty 14.3.2018 18:50
STT

Venäjä ilmoittaa kostavansa pian Britannian päätöksen karkottaa 23 venäläistä diplomaattia. Venäjän ulkoministeriö arvioi lausunnossaan, että Britannian hallitus on valinnut kiistassa yhteenoton tien. Se vakuuttaa, että vastaus tulee nopeasti.

Britannian pääministeri Theresa May on sanonut pitävänsä hyvin todennäköisenä, että venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja tämän tyttären murhayrityksen takana oli Venäjä.

Venäjä on kiistänyt olleensa myrkytyksen takana.

Mayn mukaan venäläisten diplomaattien on poistuttava maasta viikon kuluessa. Pääministerin mukaan kyseessä on diplomaattien suurin karkotus Britanniassa 30 vuoteen.

Skripalin myrkytys näkyy myös muuten Britannian Venäjä-politiikassa. Britannia jäädyttää kaikki kahdenväliset tapaamiset Venäjän kanssa, eivätkä maan johto tai kuninkaalliset osallistu jalkapallon MM-kisoihin ensi kesänä. Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin vierailukutsu peruttiin niin ikään.

Pääministeri May lupasi myös muuttaa Britannian lakia pikaisesti, jotta maahan vihamielisissä valtiollisissa aikeissa saapuvat ihmiset voitaisiin pidättää. Tähän asti näin on voitu tehdä vain terrorismista epäillyille.

Sen sijaan Britannia ei puutu esimerkiksi maassa asuvien ökyrikkaiden venäläisten varoihin. Mayn mukaan niitä kuitenkin valvotaan aiempaa tarkemmin.

Venäjän Lontoon-lähetystö tuomitsi heti Britannian asettamat sanktiot.

– Pidämme näitä vihamielisiä toimia täysin epäoikeudenmukaisina, lyhytnäköisinä ja mahdottomina hyväksyä, lähetystö sanoi lausunnossaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suomalainen media taitaa vähän manipuloida näitä uutisia. Kalevassakin Venäjä kostaa ja Britannia tekee vain päätöksen. Iltauutisissa Tuskin lausunto, jossa epäiltiin iskun todennäköisesti olleen Venäjän inspiroima, oli tekstitetty Venäjän toteuttamaksi. Asian voi tarkistaa Areenasta kohdasta 15.30.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karkotukset jatkuvat vuoronperään. Jossain vaiheessa Englannin jalkapallojoukkueen ilmoitetaan jäävän pois MM-kisoista.

Näin ennustan käyvän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Tätähän tässä on jo pitkään odotettukin tapahtuvaksi. Vladimir Putin hankkii sotaa lännnen kanssa oikein urakalla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kannattaa ottaa Trumpista mallia. Muistatteko silloin kun Trump oli voittanut vaalit, mutta ei ollut vielä vannonut virkavalaa eli se jakso kun Obama oli vielä 3 kuukautta presidentti. Obama karkoitti venäläisiä diplomaatteja ja Putin teki saman eli karkoitti yhdysvaltalaisia diplomaatteja. Ja mitä sanoi Trump? Hyvä, nyt kuluu valtiolla vähemmän rahaa palkkoihin. Toimittaja kysyi, että etkö aio täyttää paikkoja myöhemmin, niin Trumpin vastaus oli "En aio että tulevat aivan hyvin toimeen sillä vähällä mitä sinne jäi".
Näin leikataan valtion kuluja ja ei ole ihme että Yhdysvaltojen talous on rakettimaisessa nousussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumppi se on melko epeli. Kohta saadaan samoilla säännöillä pelaava väyrynen meillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt Brittien pitää jatkaa ja koventaa linjaa. Ei olisi huono vaihtoehto vaikka Britit lisäisivät sotakoneiden määrää Itä-merellä. Ruotsi, Suomi, Viro, Tanska ja Norja voisivat hyvillä mielin antaa lentokenttiä huolto- ja valmiuspaikoiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miltä kuullosta tarina, jossa salamurhaaja jättää käyntikorttinsa tapahtumapaikalle? Ei kovin uskottavalta. Sivullisen vahingoittaminen ja hyökkäyksen epäonnistuminen viittaavat amatöörimaiseen toimintaan. Siksi kannattaisi tutkia ennen hutkimista, mutta Maylla tuntuu olevan kova kiire. Onneksi Saulilla ei lähtenyt mopo keulimaan, Soinin kommentiti taas ovat..no, jätetään sanomatta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perehtykää historiaan, Venäjä on myrkyttänyt hallitsijat ja poliittiset kilpailijat jo 300 vuotta putkeen. Ei tämä ole uusi ilmiö, melkein valtiollinen perinne. Siitä löytyy Englannin diplomaatin lausunto jo 1800-luvulta, myrkyttävät edellä kävelevän päättäjän. Se että asia jatkuu 2000-luvulla on huono asia, ihminen voidaan murhata koska yksilö päättää tehdä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Englanti tappoi oman Iran tutkijansa koska viesti oli kielteinen sotapolitìikalle. USA on vaihtanut kymmenittäin eri maiden johtomiehiä muutaman vuosikymmenen kuluessa. Kovin on läpinäkyvää englantilaisten höpinät. Eiköhän se operaattori ole sieltä itsestään ja asiaanhan kuuluu silloin pitää kovaa älämölöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno maa tämä Englanti. Lavrovi se vaan tekee itsestään suuremman pellen. Päivänselvässä asiassa koittaa valehella. Kemiallisin asein tehty hyökkäys Euroopan johtaviin maihin, käsittämätön teko jopa Venäjältä. Suomi se samaanaikaa värkkää rosatomin kanssa ydinvoimalaa Pyhäjoelle. Arvatkaa vaan hävettääkö olla suomalainen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi tutkia ennen kuin alkaa hutkia.
Jos jollakulla on neuvostoaikojen kaava hallussaan niin tuskinpa valmistus edellyttää valtiollista toimijaa taakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulisin, että kauhein kosto teestä pitäville briteille olisi rajoittaa samovaarien saatavuutta saarivaltakunnassa. Myös maatuska-nukkien vienti Britanniaan saattaa loppua. Kannattaa myös säilyttää ja mieluummin hamstrata sinkkiämpäreitä. Niistä saa vielä hyvän hinnan kunhan pakotteet alkavat purra.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image