Ulkomaat

Venäjä ei aio totella merioikeutta

Ulkomaat 22.11.2013 17:10 | Päivitetty 22.11.2013 17:56
STT

Kansainvälinen merioikeus vaatii Venäjää vapauttamaan Greenpeace-aktivistit ja takavarikoimansa Arctic Sunrise -aluksen. Asian oikeuteen tuoneen Hollannin on maksettava Venäjälle vapautuksesta 3,6 miljoonan euron takuut.

Tämän jälkeen Venäjän pitää sallia sekä aluksen että aktivistien pääsy pois Venäjän alueelta. Hampurissa toimiva tuomioistuin teki päätöksensä äänin 19-2.

Venäjän mukaan kansainvälisellä merioikeudella ei ole tuomiovaltaa syytteessä olevien Greenpeace-aktivistien tapauksessa. Venäjä ei osallistunut Hollannin nostaman kanteen käsittelyyn tuomioistuimessa.

Hampurissa toimiva oikeus vaatii Venäjää vapauttamaan takavarikoidun Greenpeacen aluksen ja kaikki sillä olleet henkilöt takuita vastaan. Vapautetut pitäisi myös päästää matkustamaan pois Venäjän alueelta.

Hollanti vei asian kansainväliseen merioikeuteen, koska Arctic Surise -alus purjehtii sen lipun alla.

Pietarissa tuomioistuimet ovat päättäneet vapauttaa tai jo vapauttaneet 30 vangitusta yhtä vaille kaikki. Heille ei ole myönnetty maastapoistumislupaa.

Arktisen öljynporauksen vastustajat pidätettiin syyskuussa Petshoranmerellä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hollantihan on kautta aikojen ollut kuuluisa merirosvovaltio SuurenOpiumSodan ajoista nykypäivien ryöstökalastukseen Afrikan suvereenien rantavaltioitten vesillä. Puhumattakaan Royal Dutch Shellin rötöstelyistä Afrikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä outoa, kun yleensä venäläisiä haukutaan ja pelätään "ryssän pelon" takia (esim. venäläisten maakaupat Itä-Suomessa) niin nyt nämä samat sankarit ovat kiittelemässä ja puolustamassa Venäjän toimintaa.
Koittakaa jo päättää mitä tuosta naapurimaasta ajattelette :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tahallista (hyökkäystä)tunkeutumista Venäjän valtion aleelle tulekaan käsitellä missään kansainvälisessä "merioikeudessa".Vaan Venäjän oikeudesssa johon on tunkeuduttu.Seuraavaksi Greenpeacelaiset voisivat kokeilla tukkimaan Alaskan öljyputkea siellä se oikea uhka on luonnolle-mutta eivätpä uskalla-tietävät mitenkä käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä poraili öljyä omistamallaan maalla. Niin tekevät Arabit, Jenkit ja monet monet muut. Koittakaapa tahvot saada
se loppumaan ja tulkaa sitte kertomaan mullekin miten sen teitte. Älkää kuitenkaan kieltäkö siellä toisella puolen
maapalloa Australiassa kivihiilen kaivaminen ja laivoilla 20.000km.hiilen suomeen ajaminen, niin vihreän ajatuksen
mukaista kun se onkin. Jos se loppuu, meille suomalaisille tulee kylmä, kun emme suostu käyttämään omaa haketta ja
turvetta. Olen joskus miettinyt minkälaisia monttuja maahan tulee siellä Australiassa kun se kaivaa sitä hiiltä.Montut
on ainakin miljoonakertaisia talvivaaraan nähden.Lähettäskö GP:n porukat sinne osoittamaan mieltä, ennenkuin ne saas-
tuttaa koko maapallon. Sini Saarela johtoon ja eikun menoksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainitsemasi "porarit" eivät poraa, ja kaiva kaivosmonttujaan omilla maillaan, vaan alkuperäiskansoilta väkivalloin anastetuilta alueilta "valloittajan" oikeudella, ja mitättömin korvauksin toiminnoista kärsivälle paikallisväestölle. Perus-sääntöhän on, että kapitalismissa kaikki oletetaan kuuluvan pankeille, ja kommunismissa / sosialismissa kaikki kuuluu valtiolle. Itseasiassa nuo valloittajat ovat pyrkineet systemaattisesti tuhoamaan alkuperäisväestöt valloittamiltaan alueilta. Viimeaikojen räikeimpinä esimerkkeinä olkoon Irak, Libya ja Syyria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En myöskään ymmärrä millä perusteella tuollainen vaatimus on tehty. Vähintään isot sakot pitäisi tekijöille tulla ja Greenpeacen pitäisi ne maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritän vääntää rautalangasta:
Nyt epäillyt vaadittiin päästämään vapaaksi takuita vastaan. Jos henkilöä epäillään punaisia päin ajosta / näpistyksestä / ilkivallasta / pahoinpitelystä / tms, niin vangittuna voi pitää vain rajallisen ajan ennen tuomion julistusta (kesto riippuu epäillystä rikoksesta). Ei tuomiota tule pelkästä epäilystä, siksi on oikeudenistunto. Esim pahoinpitelyssä on tyypillisesti pitkä oikeusprosessi jossa määritellään teon vakavuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä pidätti luvatta alueelleen tunkeutuneet henkilöt. Mitä tekemistä siinä on millään merioikeudella? Eikö sen nimenomaan pitäisi suojella minkä tahansa maan alueitten loukkaamattomuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ihmiset on pidätetty "merirosvouksesta", niin silloin juuri merioikeudella voi olla asiaan sanottavaa.

Eikä merioikeus ottanut kantaa mahdollisiin tuomioihin, niiden takiahan tässä on tuo miljoonien eurojen takuumaksu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Greenpeacen "egoterroristisolun" jäseniä EI OLE PIDÄTETTY MERIROSVOUKSESTA vaan hulganismista jollaista tekonimikettä ei suomen laissa tunneta.Venäjä muutti sentakia merirosvouden huliganismiksi jotta sen ei tarvitse käsitellä asiaa merioikeudessa.Kiirettä ei Venäläisllä ole jos ei joku valtio ala sitä kiristämään esim. Olympialaisten boikotoinnilla tai muilla sellaisilla.Täytyy myös muistaa että Venäläisillä on pitkä muisti eikä ne edes kaikkia asioita koskaan unohda,ei ainakaan "kiristäjävaltioita".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arktinen ljynporaus jatkuu ja Greenpeace saa lisää rahaa kassaansa hyväuskoisilta. Kuka lopulta hyötyi tästä sirkuksesta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

GP.
Hyväuskoiset tulevat suoltamaan rahaa tolkuttomasti GP:lle sen joutuessa hirveästi kärsimään tässä sirkuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
16:02
"Husu" Hussein kertoo saaneensa huomautuksen taksifirmalta – Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä
15:51
Oulun poliisilaitos puhallutti pikkujoululiikenteessä lähes 3000 kuskia viikonlopun aikana – puolet kärähtäneistä ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena
15:25
Pelti rytisi maanantaiaamuna Kainuussa kahteen otteeseen
15:14
Kysely kertoo lihaan liittyvästä kahtiajaosta ja mahdollisesti kytevästä murroksesta
15:07
Kuusamon Juuso-karhu petaa innolla talvipesäänsä videolla – "On autuas olo", naurahtaa Sulo Karjalainen
15:04
Arvio: Äitimyyttiä nenuliin – käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä Hanna Vahtikari etsii näytelmässään äitiyden syvää ydintä
51
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
44
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
27
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
23
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
17
Oululaiset yläkoululaiset saunottivat asunnottomia ja auttoivat naapureita – "Sai nähdä, että ihmiset olivat todella kiitollisia siitä, mitä me teimme"
17
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image