Ulkomaat

Venäjä avasi viimeisen tsaarin haudan – kahden lapsen jäännökset tunnistetaan

Nikolai II ja keisarinna Aleksandra perheineen vuonna 1914.
Ulkomaat 23.9.2015 23:49
STT-AFP, Kaleva

Venäläiset tutkijat avasivat keskiviikkona maan viimeisen keisarin Nikolai II:n ja keisarinna Aleksandran haudan. Haudasta otettujen näytteiden avulla pyritään varmistamaan, että vuonna 2007 löydetyt jäänteet kuuluvat tsaariperheen kahdelle kadoksissa olleelle lapselle.

Tsaariperhe teloitettiin vuonna 1918 Jekaterinburgissa. Keisarin, keisarinnan ja perheen kolmen lapsen jäänteet tunnistettiin dna-näytteiden avulla 1990-luvun alussa aikaisemmin löytyneestä joukkohaudasta.

Vuonna 2007 löydettiin toinen hauta, josta uskotaan löytyneen kruunuperijän Aleksein ja perheen neljännen tyttären jäänteet. Jäänteitä on säilytetty arkistossa.

Venäjä haluaa haudata koko tsaariperheen yhteen paikkaan, mutta Venäjän ortodoksinen kirkko on vaatinut, että tapauksen tutkinta avataan uudestaan, jotta voidaan varmistaa, että vuonna 2007 löytyneet jäänteet kuuluvat tsaariperheen kahdelle lapselle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Staariperhe murhattiin. Kun puhutaan heidän kuolemasta tai teloituksesta, ikään kuin siloitellaan asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
43
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
41
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image