Ulkomaat

Vasta ryp­py­voi­tei­den näpistys vei työpaikan – tutkintonsa huiputtanut Madridin johtaja joutui eroamaan tehtävistään

Madridin aluejohtaja Cristina Cifuentes ilmoitti keskiviikkona jättävänsä virkansa ja sanoi olevansa ajojahdin kohteena. KUVA: EMILIO NARANJO
Ulkomaat 25.4.2018 19:30
Maija Salmi

Madrid

– En eroa, totesi Espanjan pääkaupungin Madridin aluejohtaja ja päähallituspuolue Partido Popularin jäsen Cristina Cifuentes, kun häntä epäiltiin vastikään yliopiston loppututkinnon ostamisesta.

Väitteiden mukaan Cifuentes ei suorittanut kaikkia loppututkintoon vaadittavia opintoja. Hänen uskotaan maksaneen saadakseen loppututkinnon.

Keskiviikkona Cifuentesia koetteli uusi kohu, kun espanjalaismediassa levisi uutinen, joka kertoi Cifuentesin jääneen vuonna 2011 kiinni kahden ikääntymistä hidastavan Olay-merkkisen kasvovoiteen näpistämisestä madridilaisesta supermarketista.

Video levisi

Espanjalaisen Ok Diario -lehden julkaisemassa videossa näkyy, kun supermarketin vartija pysäyttää Cifuentesin ja pyytää selitystä miksi hän ei ole maksanut voiteista.

Aluksi Cifuentes selitti, että hänellä oli voiteet jo tullessaan supermarkettiin. Paikalle jouduttiin kuitenkin soittamaan poliisit ennen kuin Cifuentes myönsi näpistyksen ja maksoi voiteet. Sen jälkeen hänet päästettiin lähtemään.

Espanjalaismedia innostui odotetusti uutisesta.

Espanjalaiset ovat tottuneet siihen, että hallituspuolue Partido Popularin jäseniä epäillään jatkuvasti erilaisista väärinkäytöksistä ja korruptiosta.

Esimerkiksi puoluetta edustavaa Espanjan pääministeriä Mariano Rajoyta on epäilty pimeiden palkkioiden vastaanottamisesta rakennusyrityksiltä. Rajoyta on kuultu myös oikeudessa puolueen jäseniin liittyvien korruptioepäilyjen vuoksi. Missään vaiheessa hän ei ole kuitenkaan edes harkinnut eroavansa toimestaan.

Sama koskee muita korruptiosta epäiltyjä puoluepoliitikkoja. Espanjassa on ollut tapana, että poliitikot selittelevät ennemmin kuin myöntävät virheensä ja eroavat.

Ero hämmästytti

Siksi espanjalaiset hätkähtivät, kun Cifuentes ilmoitti voidevarkauden vuodettua julkisuuteen eroavansa.

Cifuentes ei tosin suoraan myöntänyt, että eroamisen taustalla on ryppyvoiteiden näpistys.

– Olen ollut ajojahdin kohteena pitkään. Minua kohtaan suunnattu arvostelu ei ole enää aikoihin ollut poliittista, siitä on tullut henkilökohtaista. Siksi ilmoitan nyt eroavani, Cifuentes sanaili näpistysuutisen vuodettua julkisuuteen tiedotustilaisuudessa.

Cifuentesin mukaan kyse oli väärinymmäryksestä.

Espanjalaiset ovat kuitenkin ottaneet ilon irti uutisesta, ja sosiaalisen median kanavat täyttyvät tapausta koskevista vitsikkäistä meemeistä.

Yhdessä niistä on Cristina Cifuentes kuvattuna näpistystapauksen aikaan vuonna 2011 ja viereen on laitettu vastikään otettu kuva. Ensimmäisen kuvaan viitaten on kirjoitettu, että ”Olay-voide toimii”.

Cristina Cifuentes johti Madridia kolme vuotta. Pääministeri Mariano Rajoy ei ole toistaiseksi kommentoinut Cifuentesin eroa, vaikka hänen epäillään olleen sen takana.

Partido Popularia kohdanneet skandaalit ovat sataneet suoraan toiseksi suurimman Ciudadanos-puolueen laariin. Ciudadanosin odotetaan nousevan Espanjan suurimmaksi puolueeksi seuraavissa vaaleissa.

MAINOS

Kommentoi

Se joka on vähässä väärä on paljossa petollinen, näin sanoo isokirja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on tyypillinen tilanne, kun yksi puolue on vallassa noin pitkään kuin PP on ollut.
Cifuentesia ei epäillä siitä että ei olisi suorittanut kaikkia opintoja. On täysin selvä, että hän ei ole suorittanut yhtään kyseisiä opintoja. Ei ole osallistunut yhdellekkään tunnille tai suorittanut yhtäkään tenttiä. Kyseisen yliopiston professori on erotettu ja todistus oli väärennetty. Cifuentes kiisti kuten poliitikkojen tapana on, mutta asia on täysin selvä ja siitä on riittävät todisteet. Lisäksi allekirjoittaneiden professoreiden nimet oli väärennetty.
Nyt paljastui video jossa hän jää kiinni siitä että on VARASTANUT kaupasta tuotteita. Ei ole mikään yllätys Espanjalaisille, että hän eroaa. Ciudatanos joka on muuten neljänneksi suurin puolue on ilmoittanut, että ei tue hallituspuoluetta, ellei Cifuentes eroa.
Suomessakin on näitä vastaavanlaisia politiikkoja mutta eipähän heitä painosteta eroamaan muiden puolueiden toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Espanjassa on ollut tapana, että poliitikot selittelevät ennemmin kuin myöntävät virheensä ja eroavat."
Ihan niin, kuin meillä suomessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image