Ulkomaat

Va­lit­si­ja­mie­het äänestivät Trumpin virallisesti presidentiksi

Donald Trump. KUVA: Albin Lohr-Jones / ZUMA Wire
Ulkomaat 20.12.2016 1:15 | Päivitetty 20.12.2016 2:52
STT

Yhdysvalloissa presidentinvaalin valitsijamiehet ovat äänestäneet odotetusti republikaanien Donald Trumpin maan tulevaksi presidentiksi. Yhdysvaltalaismedian mukaan Trump on saanut äänistä yli 270 ääntä, kun valintaan tarvitaan vähintään 270 ääntä.

- Teimme sen! Kiitos kaikille mahtaville tukijoilleni, voitimme juuri virallisesti vaalit (huolimatta kaikista vääristyneistä ja epätarkoista medioista), Trump tviittasi.

Trump sai vaaleissa taakseen 306 valitsijamiestä. Vaikka demokraattien Hillary Clinton sai yli kolme miljoonaa ääntä enemmän, hän hävisi valitsijamiesten määrässä selvästi Trumpille.

Demokraatit kävivät ennen äänestystä kampanjaa, jolla Trumpin valitsijamiehiä painostettiin hylkäämään ehdokkaansa. Jos Trumpin valitsijamiehistä 37 olisi luopunut ehdokkaastaan, olisi tuloksena tasapeli. Tuolloin presidentin olisi valinnut edustajainhuone, jossa republikaaneilla on enemmistö. Mahdollisuuksien tämän onnistumiseen nähtiin olevan olemattomat.

Presidentin valinta vahvistetaan 6. tammikuuta, kaksi viikkoa ennen kuin uusi presidentti astuu virkaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Demokraatit Usassa ovat ihmeellistä porukkaa!! Käytettäsvissä NSA,joten kaikenmaailman "hakkerointi" ei onnistu ilman heidän lupaa! !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellinen voittaja oli clinton,mutta naiselle annettu ääni ei ollut täyttä yhtä johhtuen vaalitavasta. Se on taas Amerikkalaisten päänsärky se. Pitäis olla ääni /henkilö. Hyvää jatkoa ja kun sitten muutatte vaalitavat inhimillisyyteen. Valitsijamiehetsysteemin voi jo haudata syvälle valtamereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump voitti jälleen. Trump on voittanut nämä vaalit jo niin moneen kertaan, että häntä todellakin voidaan pitää voittajana. Trump voitti varsinaiset vaalit. Trump voitti demokraattien vaatiman uudelleen laskennan ja lisäksi Trump voitti vielä valitsijamiehet lobbauksesta huolimatta. Seuraavaksi alkaa Yhdysvaltain voitto joka asiassa ja tästä hyötyy myös Suomi. Työt tulevat Kiinasta takaisin myös Suomeen ja tuo globalistien ajama hullutus loppuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnitelut Trumpille valinnasta voitin kympin ja lähden käymään amerikassa tämänkin presidentin aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

loikkaukset meni väärin,ylen ennuste meni taas kerran väärin.ei kannata uskoa ennen kuin näkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
101
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
79
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
37
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
23
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image