Ulkomaat

Vale-Trump ja vi­deo­tal­len­tei­ta - pre­si­dent­tieh­dok­kaat val­mis­tau­tu­vat väittelyyn

Ulkomaat 25.9.2016 15:43 | Päivitetty 25.9.2016 17:54
STT

Yhdysvalloissa jopa 90 miljoonaa ihmistä istuu televisionsa edessä maanantai-iltana paikallista aikaa. Kyse on maan tulevaisuudesta: presidenttiehdokkaat Donald Trump ja Hillary Clinton kohtaavat toisensa vaaliväittelyssä ensimmäistä kertaa.

Republikaanien Trump ja demokraattien Clinton ovat ehdokkaina poikkeuksellisen erilaisia, ja suurin osa äänestäjistä on jo puolensa valinnut. Kyselyiden perusteella Clinton on pienessä johdossa, mutta kisasta ennakoidaan erittäin tiukkaa.

Arvioiden mukaan vajaat kymmenen prosenttia äänestäjistä vielä miettii kantaansa. Panokset ovat siis kovat: asiantuntijoiden mukaan jopa yksittäinen lause tai pienikin lipsahdus voi lähes tuhota ehdokkaan voittomahdollisuudet. Vaaleihin on aikaa vain kuusi viikkoa, ja ennen vaalipäivää ehdokkaat kohtaavat väittelyissä yhteensä kolme kertaa.

Lauantaina yhdysvaltalaislehti New York Times ilmoitti tukevansa Clintonia. Trump puolestaan sai perjantaina puolelleen entisen kilpaehdokkaansa Ted Cruzin.

Harjoittelee vale-Trumpilla

Clinton on keskittynyt harjoituksissaan Trumpin persoonaan. Hänen tavoitteenaan on osoittaa, ettei Trump hillitse itseään ja että tältä puuttuu presidentin tarvitsema vakaa temperamentti.

Clintonin apuna on ollut sukulaisia, jotka ovat esittäneet Trumpia harjoitusväittelyissä. Trump ei ole halunnut harjoitella vale-Clintonin kanssa. Sen sijaan hän on katsonut videoita vastustajansa aiemmista väittelyistä.

Clinton on väittelijänä vastaehdokastaan kokeneempi. Hänellä siis voi olla enemmän menetettävää kuin Trumpilla, jolle 90-minuuttinen ehdokasväittely on ensimmäinen laatuaan.

Kyselyiden mukaan valtaosa yhdysvaltalaisista pitää Clintonia älykkäänä, mutta ongelma on hänen luotettavuutensa: 65 prosenttia ei usko Clintonin olevan rehellinen, ja hieman yli puolella on hänestä kielteinen kuva.

Käsitys Trumpista on kuitenkin vielä huonompi. Yli 60 prosentilla on hänestä negatiivinen käsitys, ja monia ärsyttää hänen persoonansa ja aggressiivisuutensa.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

11:55
Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena – muistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet vesille
11:44
Mykkäklassikoita livemusiikin kera Valveella elokuussa – Chaplinin Kultakuumekin saa monitaiteellisen säestyksen
11:34
Mikkelin rajua koulupaloa tutkitaan tuhopolttona – tutkinnanjohtaja tyynnyttelee somehuhuja
11:32
Kiinan Xi matkusti Pohjois-Koreaan tapaamaan Kimiä, Yhdysvaltain Trump haluaa kuulla uutiset pian Xiltä itseltään
11:19
Poliisi: Suomeen salakuljetettiin Venäjältä susia, joita käytettiin siitostoimintaan koirasusitilalla
11:10
Iran sanoo pudottaneensa amerikkalaisen lennokin Iranin alueella – USA:n mukaan isku tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa
11:01
Suomalaisten kesälomabudjetti on kyselyn mukaan 1 200 euroa, suunta alaspäin – "Ensi vuonna lomabudjetit saattavat taas nousta"
49
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
31
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
21
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
20
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
17
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
11
HS: Harkimon liike aikoo rekisteröityä puolueeksi – "Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä"
11
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

oulu
mällinen h

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image