Ulkomaat

USA:n demokraatit kasvattaneet kannatustaan kyselyissä

Ulkomaat 12.9.2018 20:27 | Päivitetty 12.9.2018 20:34
STT

Yhdysvalloissa demokraattipuolueen kannatus näyttäisi olevan myötätuulessa kongressin välivaalien alla. NPR:n ja Marist-instituutin yhteisessä mielipidetiedustelussa demokraattien etumatka on kasvanut jo 12 prosenttiyksikköön, kun vastaajilta kysyttiin, kumman puolueen ehdokasta he aikoivat äänestää omassa vaalipiirissään.

Erityisen paljon demokraattien kannatus on kasvanut Keskilännessä, jossa presidentti Donald Trumpin aloittamat kauppasodat ovat syöneet republikaanien suosiota.

Samaan aikaan myös Trumpin oma suosio on laskenut. CNN:n teettämän kyselyn mukaan hänen toimensa presidenttinä hyväksyi enää 36 prosenttia, kun luku oli 42 vielä elokuussa.

Demokraattien pitää saada välivaaleissa 23 lisäpaikkaa 435-jäseniseen edustajainhuoneeseen saadakseen sinne enemmistön. Asiantuntijoiden mukaan tämä todennäköisesti onnistuu.

Sen sijaan tiukempi taisto käydään paikoista satapaikkaisessa senaatissa, jossa republikaaneilla on tällä hetkellä niukka 51-49-enemmistö. Erityisen tasaisia vaaleja odotetaan perinteisissä republikaanitukikohdissa Pohjois-Dakotassa, Tennesseessä ja Länsi-Virginiassa sekä Floridan ja Nevadan vaa’ankieliosavaltioissa.

- Kaikki ne ovat liian tasaisia ennustettaviksi, arvioi republikaanien senaattiryhmän puhemies Mitch McConnell ja luonnehti kisoja "puukkotappeluiksi kujalla".

- Kun savu hälvenee, toivottavasti meillä on enemmistö senaatissa, hän jatkoi.

MAINOS

Kommentoi

Trump on kääntänyt Yhdysvaltojen talouden ja itsetunnon sellaiseen nousuun, että demokraatit tulevat kokemaan historiansa hirvittävimmän tappion. Muistaako kukaan vielä vaalipäivän 8 marraskuuta 2016 kun aamulla Clintonille povattiin jopa yli 90% todennäköisyyttä voittoon valtamediassa. Clinton hävisi lopulta niin jäätävällä määrällä valitsijamiehiä, että ei olla vastaavaa aikoihin nähty tilanteessa jossa istuva presidentti ei ole ehdolla. Noh absoluuttinen fakta me saadaan tähän vain muutaman viikon kuluttua että mitäpä tuota sen enempää väittelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

105 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eläkekatto voidaan toteuttaa esimerkiksi progressiivisen verotuksen kautta, jossa yli 1500€ eläkkeitä aletaan verottaa r... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image