Ulkomaat

Unicef: Gazassa kuollut jo lähes 300 lasta

KUVA: MOHAMMED SABER / EPA
Ulkomaat 2.8.2014 1:06 | Päivitetty 2.8.2014 18:20
STT,

Israelin iskuissa Gazaan on kuollut jo lähes 300 palestiinalaislasta ja -nuorta, kertoo YK:n lasten järjestö Unicef. Sen mukaan yli 200 surmansa saaneista lapsista on alle 12-vuotiaita.

Unicefin laskelmat perustuvat varmistettuihin uhrimääriin. Järjestö arvelee, että luvut kasvavat edelleen, kun kahden edellisen päivän tiedot tarkentuvat.

Konfliktissa on kuollut yhteensä jo yli 1 650 palestiinalaista. Israel on menettänyt ainakin 63 sotilasta ja kolme siviiliä.

Israelin armeijan mukaan pohjoisen Gazan taisteluita paenneiden pakolaisten on turvallista palata takaisin osaan aluetta. Lupa koskee Beit Lahian asukkaita, joita on armeijan mukaan 70 000.

- Heille (asukkaille) on kerrottu, että siviilien on turvallista palata Beit Lahiaan ja Al-Atatraan, kertoi Israelin armeijan tiedottaja uutistoimisto AFP:lle.

Lausunnon uskottiin merkitsevän, että Israelin joukkojen toiminta alueella on päättynyt. Silminnäkijät kertoivat myös nähneensä Israelin armeijan aloittaneen vetäytymisen Al-Atatrasta, joka kuuluu Beit Lahian alueeseen.

Kyseessä on ensimmäinen kerta 26 päivää kestäneen konfliktin aikana, kun Israelin joukkojen on nähty vetäytyvän Gazasta. Vetäytymistä edelsi israelilaisviranomaisten ilmoitus, jonka mukaan Israel ei aio lähettää edustajia tulitaukoneuvotteluihin Egyptiin tänään.

Gazan kaistaleella asuu noin 1,8 miljoonaa ihmistä. Heistä yli neljännes on joutunut pakenemaan kodeistaan konfliktin vuoksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Edelleenkään ei ole mitenkään selitettävissä, eikä hyväksyttävissä suuret kuolleiden määrät Gazan Getossa.
Älkää uskoko kun Israel sanoo, että on turvallista palata kotiin Gazassa.Kun ihmiset ovat palanneet, niin silloin Israelin terrorisit iskevät koteihin ja sairaaloihin.Täysin moraaliton Israel kaikkien hirveyksien takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä jos Israel on ilmoittanut että on turvallista palata, toisaalla ilmoitetaan kyllä että Israel on varoittanut väestöä koska Hamas on saattanut kylvää räjähteitä alueelle. Mahtaako Hamas huolehtia turvallisesta paluusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun sovitaan tulitauvosta hamas rikkoo sen heti ampumalla sivilien seasta raukkamaisesti raketteja israelin puolelle, tähän israel vastaa pommittamalla aluetta mistä raketit on ammuttu. Miksi kukaan ei selkeästi tuomitse palestiinalaisista hamasintoimintaa jonka takia lapsia kuolee? Palestiinalaisten pitää myös osata lopettaa kostaminen ja rakettien ampuminen. Israelillakin on oikeus puollustaa maataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisessä mediassa leviää suomalaisen Helsingin Sanomien toimittajan raportti tapahtumapaikalta gazalaisesta sairaalasta,jossa hän vahvistaa että Hamasin terroristit laukaisevat ohjuksia kyseisestä sairaalasta. Tuo video löytyy mm nyt myös youtubesta. Kyllä toimittajillakin alkaa silmät avautua ja vihervasemmistolaiset silmälasit tipahdella päästä, kun näkee läheltä tuon terroristien toiminnan moraalittomuuden.
Toinen asia, mikä pitää myös muistaa kun esitellään raportteja uhrien määristä, on että arabiosapuoli tapansa mukaan raportoi myös kuolleet terroristit siviileiksi. Lisäksi arabiosapuoli aseistaa meidän näkökulmasta lapsiksi luokiteltavia poikia ja terroritekoja tekevät myös naiset. Näinollen tässä kamppailussa ei ole yksinkertaista luokitella sotilaita ja siviilejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan että raportit joissa palestiinan gazan terroristit käyttää todistetusti sairaalaa tulenjohtopaikkanaan leviää myös Suomi-mediaan.Terroristeilla kun on käsitys että jos sairaala on "nimetty heidän terroristijärjestönsä mukaan",se jotenkin !!
muuttaa sen käyttätarkoitusta.Toki kaikki kadutkin on nimetty sionisti-tappajien nimin,samoin kuin päiväkodit ja koulut..kuuluu
niin kulttuuriin hakea sankariutta terrorismista.
Valitettavaa on että media uskoo täysin gazan viranomaisiin tilastoissa,sinisilmäistä journalismin lähde-kritiiköttömyyttä.Kaikki
terroristit ovat tottakai siviilejä,sillä ruokitaan palestiina-uhri myyttiä.Unohtuuko että Israelin puolella on n.3-4 milj ihmistä altis-
tuneina raketeille,juosten pommisuojaan x monta /vrk.Ai miksikö Isrealissa vähän siviiliuhreja,no heillä pommisuojat kansalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image