Ulkomaat

Ukrainan pääministeri jätti eronpyynnön – julkisuuteen vuosi äänite, jolla pääministeri arvosteli presidentti Zelenskyitä

Ukrainan pääministeri Oleksi Hontsharuk vakuuttaa luottavansa presidentti Volodymyr Zelenskyihin. KUVA: OLEG PETRASYUK
Ulkomaat 17.1.2020 14:00
Ida Kannisto, Reuters

On epäselvää, haluaako Ukrainan pääministeri Oleksi Hontsharuk oikeasti erota vai vain varmistua presidentti Volodymyr Zelenskyin luottamuksesta.

Ukrainan pääministeri Oleksi Hontsharuk on jättänyt perjantaina eronpyynnön presidentti Volodymyr Zelenskyille. Presidentinkanslia kertoi perjantaina harkitsevansa eronpyyntöä.

Tapahtumien taustalla on tällä viikolla julkisuuteen vuotanut äänitallenne, jolla Hontsharukin väitetään arvostelevan presidentti Zelenskyitä.

Äänitteellä miesääni väittää Zelenskyiltä puuttuvan taloustietämystä. Äänite on ilmeisesti peräisin joulukuisesta tapaamisesta, jossa paikalla olivat pääministerin lisäksi valtiovarainministerin ja Ukrainan kansallispankin henkilökuntaa.

Hontsharuk sanoi perjantaina, että tallennetta on manipuloitu. Hänen mukaansa se on koottu yhdistelemällä pätkiä hänen hallituksen tapaamisissa sanomistaan asioista.

– Sen sisältö antaa vääristellyn vaikutelman, että minä ja tiimini emme arvostaisi presidenttiä, joka on poliittinen johtajamme, Hontsharuk sanoi perjantaina.

Haluaako pääministeri erota?

On epäselvää, haluaako Hontsharuk todella astua sivuun tehtävästään vai vain mitata Zelenskyin luottamusta häneen. Uutistoimisto Reutersin kysyessä, oliko Hontsharuk valmis jättämään tehtävänsä, hän kielsi "menemästä asioiden edelle".

Hontsharuk kertoi Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa jättäneensä eronpyynnön siksi, että hän haluaa kumota kaikki epäilykset siitä, kunnioittaako ja luottaako hän presidentti Zelenskyihin. Hän lisäsi, että halutessaan Zelenskyi voi toimittaa eronpyynnön hallitukselle.

Hontsharuk aloitti pääministerinä vasta viime vuoden elokuussa sen jälkeen, kun Zelenkyin Kansan palvelija -puolue sai vaalivoiton ja enemmistön hallitukseen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Corona paljasti terveydenhuollon surkean tilan

Koronaviruksen tappavuus sairastuneista 2-3%, valtaosalla sairastuneista tauti on lievä, vakavammin heistä sairastuu 17%... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image