Ulkomaat

Tutkijat: Venäläiskone räjähti maahan osuessaan – koneen palasia etsitään lumihangesta yli 30 hehtaarin alueelta

Venäläinen matkustajakone tuhoutui täysin Moskovan lähistöllä sattuneessa onnettomuudessa.
Ulkomaat 12.2.2018 8:53 | Päivitetty 12.2.2018 17:06
STT, Kaleva

Moskovan sunnuntaisen lento-onnettomuuden tutkinta on jatkunut tänään. Onnettomuustutkijat selvittävät syytä onnettomuuteen, jossa kuolivat kaikki koneessa olleet 71 ihmistä.

Tutkijoiden mukaan turman syyn selvittämisessä on esillä eri vaihtoehtoja, joita ovat esimerkiksi sääolot, inhimillinen virhe tai tekninen vika. Tällä hetkellä mikään ei viittaa terrorismiin.

Venäläistutkijoiden mukaan Moskovan lähelle eilen pudonnut matkustajakone ei hajonnut ilmassa, vaan räjähdys tapahtui koneen osuessa maahan, kertoo tietotoimisto Tass. Venäjän tutkintakomission tiedottajan Svetlana Petrenkon mukaan kone oli putoamisen aikana ehjä, eikä palamisesta ole merkkejä.

Koneen molemmat mustat laatikot on löydetty. Tassin mukaan ne ovat vahingoittuneet, mutta niiden tulkinta onnistunee siitä huolimatta.

Saratov-lentoyhtiön Antonov An-148 -kone syöksyi maahan vain muutama minuutti sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Moskovan Domodedovon lentokentältä. Kone oli matkalla Orskin kaupunkiin lähelle Kazakstanin rajaa.

Koneen maahansyöksyn silminnäkijät kertoivat kuulleensa kovan räjähdyksen. Tutkijat kertoivat, että kone syttyi kuitenkin palamaan vasta putoamisensa jälkeen.

- Putoamisensa aikana lentokone ei ollut tulessa. Räjähdys sattui sen jälkeen, kun kone putosi maahan, tutkintakomitea kertoi.

Turmatutkijat tarkastelevat muun muassa lentäjien koulutusta sekä koneen teknistä tilaa. Turmakone oli valmistettu Ukrainassa vuonna 2010.

Luminen maasto vaikeuttaa tutkimuksia

Kone putosi lähelle Argunovon kylää Moskovan kaakkoispuolella. Hätätilaministeriön mukaan paikalle lähetettiin 400 ihmistä ja 70 ajoneuvoa. Onnettomuuspaikan raivauksia on vaikeuttanut paksu lumihanki, jonka vuoksi sinne on ollut hankala päästä autolla. Pelastustyöntekijöiden on pitänyt kahlata koneen hylyn luo jalan lumen halki tai ajaa sinne moottorikelkalla.

Koneen osat ovat levinneet yli 30 hehtaarin alueelle ja hätätilaministeriön mukaan koko alueen haravoiminen vie viikon. Pelastustyöntekijät ovat tänään käyneet aluetta läpi lapioiden kanssa ja etsineet koneen jäänteitä 40 sentin paksuisesta lumihangesta.

Uutistoimisto Tassin mukaan maanantaina puolenpäivän aikaan pelastustyöntekijät olivat käyneet läpi kahdeksan hehtaarin alueen ja löytäneet ruumiinosia ja koneen palasia.

Venäjän liikenneministerin Maksim Sokolovin mukaan uhrien tunnistaminen vaatii genetiikan asiantuntijoita ja voi viedä kahdesta kolmeen kuukauteen.

Eilinen lento-onnettomuus on tuhoisin Venäjällä sattunut sitten joulukuun 2016, jolloin 92 ihmistä kuoli puolustusministeriön koneen pudottua Mustaanmereen pian nousun jälkeen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No ei kyllä oikein mene nämä selitykset läpi. On kuin siitä sadusta "keisarin uudet vaatteet". Me katsomme räjähtänyttä lentokonetta tässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi listalta puuttuu pommi? Venäjä kaivaa koko ajan Syyriassa verta nenästä. Tietenkin venäläiset viranomaiset eivät tästä vaihtoehdosta puhu mutta luulisi suomalaisten toimittajien ymmärtävän lisätä sen listalle. Luulisi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaanko koskaan tietää totuutta turman syystä,siis oikeasta syystä,yleensä tosiasioita pimitetään tai vääristellään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähes poikkeuksetta tällaisissa onnettomuuksissa on taustalla lentäjän virhe, maassa tai ilmassa. Tässä tapauksessa kenties jäänestokäsittelyn laiminlyönti (maassa) tai moottorivian jälkeen sakkaus liian jyrkän kaarron seurauksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Räjähdys ja koneen hajoaminen ilmassa ovat ainakin tapahtuneet. Kone syöksyi lisäksi palavana maahan. Jääneston laiminlyönti tai sakkaus eivät tällaista aiheuta. Tämä ei todellakaan ollut tyypillinen matkustajakoneen putoaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

53
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
19
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
14
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
12
Risto Uimosen kirja presidentistä kuvailee, kuinka Sauli Niinistö on maksimoinut historiallisen pienet valtaoikeutensa
9
Ilmatieteen laitos on paitsi varoittanut suomalaisia helteestä, niin myös oikeasti pelastanut ihmishenkiä kehitysmaissa
6
Oikeusministeri Häkkänen Touko Aallosta: On hyvin vakavaa, jos kansanedustaja kehottaa olemaan noudattamatta lakeja
6
Ruotsalaismediat: Länsi-Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Totta kai on aina trendikästä ja asiallista puolustaa heikosti pärjääviä ja vähäosaisia henkilöitä. Mielestäni muitakin ... Lue lisää...
Takamaan mies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image