Ulkomaat

Tutkijat: Ebolavirus ei muunnukaan tuplavauhtia

Ulkomaat 28.6.2015 15:23
STT

Länsi-Afrikan ebolaepidemian aiheuttanut virus ei muunnukaan poikkeuksellisen nopeasti. Aiemmin luultiin, että virus muuntuu jopa kaksi kertaa nopeammin kuin aiemmin havaitut ebolavirukset.

Viruksen muuntuminen vaikeuttaa rokotteiden ja lääkkeiden kehittämistä sitä vastaan.

- Tutkimuksemme osoittaa, että tämänhetkisen epidemian aiheuttanut virus muuntuu samaa tahtia kuin aiemmissa epidemioissa Ugandassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Tämä on hyvä uutinen tutkijoille, jotka yrittävät kehittää pitkän aikavälin ratkaisuja ebolaan, kuten rokotteita ja hoitoja, sanoo mikrobiologian tutkimuksen johtaja Miles Carroll brittiläisestä PHE-tutkimuslaitoksesta.

WHO lupaa nopeuttaa tulevia rokotetestejä

Tähän asti laajimmalle levinnyt ebolaepidemia puhkesi Länsi-Afrikassa vuosi sitten. Epidemia on vaatinut yli 11 000 ihmisen hengen Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa.

Epidemian rajuus ja sen saama kansainvälinen huomio herättivät lääkeyhtiöt kehittämään ebolarokotteita ennennäkemätöntä vauhtia. Yleensä rokotteiden kehittäminen ja testaaminen vie vuosikausia, mutta tällä kertaa yhtiöt lupasivat tuloksia kuukausissa.

Nyt on vaarana, että kehitteillä olevat rokotteet joudutaan hyllyttämään, jos niitä ei pystytä testaamaan vaaditussa laajuudessa. WHO on laittanut toivonsa testeihin Guineassa ja Sierra Leonessa, joissa uusia ebolatartuntoja edelleen todetaan.

Lisäksi järjestö lupaa, että ebolasta on otettu opiksi.

- Tulevaisuudessa tavoitteena on puolittaa se aika, joka rokotteiden kehityksessä kuluu siihen, että kliiniset testit ihmisillä pystytään aloittamaan, Kieny sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näyttää siltä, että tämä ebola-hypetys on kansainvälisen lääketeollisuuden suurin mahalasku pitkään aikaan. Ei ole epäilystäkään etteikö tavoitteena ollut ebola-rokotteiden ja muiden oheistuotteiden myynti ympärimaailman ja tienata jopa tuhansia miljardeja rahaa osakkeen omistajille. Markkinointikampanja lässähti kuin halpakaupasta ostettu kumivene mökkirannassa.

Ebola-propaganda ei ollut missään vaiheessa uskottavaa ja se oli liian samanlainen käsikirjoitus kuin sikaflunssassa. Ihan kuin he eivät olisi jaksaneet tehdä ohjelmaan mitään muuta muutosta kuin muuttaa sikaflunsa-nimen ebolaksi ja kokeilla josko menisi taas läpi ja miljardit hyppäisivät tilille. Täysin pieleen meni mikä toki on hyvä asia maailman ihmisten lompakoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

124
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
118
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
86
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
47
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
38
AC Oululle uusi suuromistaja
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image