Ulkomaat

Turvallisena pidetyn Whatsappin kautta asennettiin pahamaineista va­koi­luoh­jel­maa – Haavoittuvuus korjattu uudessa päivityksessä

Whatsappia käyttää maailmanlaajuisesti arviolta 1,5 miljardia ihmistä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Ulkomaat 14.5.2019 22:13
STT

Viestisovellus Whatsappin valmistajat myönsivät tiistaina, että hakkerit ovat käyttäneet hyväkseen sen haavoittuvuuksia ja asentaneet sen kautta puhelimiin vakoiluohjelmaa.

Haavoittuvuus on korjattu sovelluksen uudella päivityksellä. 

Kyseessä on erittäin vaikeasti torjuttava vakoiluohjelma, joka voitiin asentaa puhelimeen pelkästään soittamalla siihen Whatsappin puhelusovelluksella. Ohjelma asentuu, vaikka käyttäjä ei edes vastaisi puhelimeensa, kirjoitti hakkeroinnista ensin kertonut Financial Times -lehti.

Pegasus-vakoiluohjelman takana on israelilainen NSO-yritys.

Whatsappia käyttää maailmanlaajuisesti arviolta 1,5 miljardia ihmistä. Sitä on pidetty turvallisempana kuin esimerkiksi Messengeriä, koska sen viestit lähetetään salattuna.

MAINOS

Kommentoi

sitä ilon päivää, kun Whatsapp ja koko Zuckenpärin putiikki kaatuu. Pakottais ihmiset siirtymään parempien sovellusten, kuten Signal:n käyttäjiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen sovellus näyttää jossain vaiheessa paljastuvan tiedon vuotajaksi ja suurin osa ei edes jää kiinni vaan kaikki tapahtuu ihmisten tietämättä. Moni ei edes tiedä tai ymmärrä mitä kaikkea tietoa kaikenlaiset hämärät sovellukset ja epämääräiset yritykset kerää. Lisäksi viranmaiset ja muut tahot vielä ns laillisesti kerää meistä tietoa, lokeja,hakutietoja, paikkatietoja, mielipide ja poliittisia tietoja. Tämäkin kommentointi tallentuu ja mahdollisesti vielä vuosien päästä on käytettävissä profilointiin tms tarkoituksiin. Voiko enää orvelilaisempaa seurantayhteiskuntaa ollakkaan. Mitään yksityisyyden suojaa ei ole, tietosuojaviranomaiset on pudonneet kelkasta aikaa sitten, kukaan ei kykene valvomaan suuryritysten kuten google toimintaa, lainsäätäjä hitaudessaan ja rangaistukset myös täysin jälkeenjääneet. Vieläkö voisi asialle tehdä jotain vai onko jo liian myöhäistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvallinen joo Facebook ostanut jo vuosia sitten pelkkien puhelinnumeroiden ja käyttäjätietojen takia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä ole tuota koskaan turvallisena pitänyt vaikka käytänkin läheisten ja työpaikan painostamana. Viberiä käytin ennen, mutta kun muut perheestä ei käyttänyt, niin jouduin luopumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinpä on mennyt markkinointi perille, jos Facebookin ohjelmaa pidetään turvallisena. Kyseinen sovellus kun elää tiedon keräyksellä ja sen myynnillä. Itse salauskin on lähinnä vitsi, FB kun pitää hallussaan avaimet ja voi lukea ja myydä viestit ihan kenelle haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen suuresti miksi ihmiset vapaaehtoisesti raportoivat kaikki asiansa ja tekemisensä FB:ssä ja muussakin somessa. Huomionhakuisuutta, narsismia vai mistä lie kysymys kun kuvittelee toisten ihan oikeasti olevan kiinnostunut jonkun elämästä yksityiskohtia myöten. Luoko 500 virtuaalikaveria harhaa siitä, että on kavereita, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita mitä sinulle kuuluu. Yritäpä saada joku heistä leffa-, kahvi- tai viikonloppuseuraksi, niin kenelläkään ei ole aikaa sinulle. Heillä on aikaa vain peukuttaa sinulle FB:ssä. Soitapa heille puhelu. Jos et päädy juttelemaan vastaajalle niin kaveri sanoo "Mä oon just menossa sinne ja sinne, kauhee kiire, en ehdi nyt juttelee. Soitellaan myöhemmin." Sitä soittoa saa odotella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kenenkä kanssa se kaveri menee sinne ja tänne? Jos ei sun niin ainakin jonkun muun ja miksi ei sun?.... kannattaa katsoa peiliin ja jos joskus vastaajaan joutuukin jättämään viestin eikä siihen kaverisi reagoi niin eihän se tarkoita, että välit on mennyt. Jokaisella on joskus kiire ja jokaisella joskus löytyy aikaa. Itse olen aktiivinen. Ei minulle niinkään kaverit soittele, mutta itse otan yhteyttä ja kutsun käymään juhliin tai vaatekutsuille tai muuten vain. Kyllä tulee aina joku ja leffaseuraakin löytyy aina silloin tällöin. En loukkaannu vaikka ei juuri silloin löydy kun minä haluaisin lähteä leffaan. Sitä kaveruus on: siedetään sitä ettei toisella ole aikaa ja sitten kun on aikaa ja nähdään, niin onpa taas kiva höpöttää ja ihmetellä ajan kulumista ja sitä kiirettä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:00
Lumotut sanat -festivaali kokoaa oululaisia lapsia ja perheitä kirjallisten asioiden äärelle kuukauden ajan
20:47
Lyonissa kirjepommi haavoittanut useita ihmisiä – kukaan ei ole kuollut
20:47
Talon lunastus ja purku tiehankkeen alta aiheuttivat haikean mielen – Iin ohitustiehanke saattaa alkaa toteutua luultua nopeammin, jo kymmenen vuoden päästä Tilaajille
20:00
Kysyimme, ehtiikö vielä varata kampaajaa ensi viikon lopun valmistujaisia varten – "Muutamia vapaita aikoja on"
19:42
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
19:40
Sakari Mannisen Minna-äiti pyrkii seuraamaan poikansa jokaisen pelin, puolivälierän suoritus liikutti kyyneliin – Kaapo-koira kaipaa kotona isäntänsä rapsutusta
19:21
Seta huolestui translain kohtalosta hallitusneuvotteluissa – Rinne sanoo ihmisiä auttavia muutoksia olevan tulossa
61
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
45
Nuoret jalkautuivat toisen kerran kaduille ympäri maailmaa ilmaston puolesta – missä ovat aikuiset?
38
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"
31
Jupakka sai uuden käänteen – Heinäluoman rypsiöljyerä myyty loppuun
29
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
27
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"
23
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image