Ulkomaat

Turkki suostui Yhdysvaltojen tu­li­tau­koeh­do­tuk­seen, tauko kestää viisi päivää

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence (vas.) ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan Turkin pääkaupungissa Ankarassa torstaina. KUVA: HANDOUT/PRESIDENTIAL PRESS OFFICE HANDOUT
Ulkomaat 18.10.2019 8:03
Rebekka Härkönen

Turkki teki torstai-iltana yhdysvaltojen kanssa sopimuksen, jonka mukaan se keskeyttää hyökkäyksensä Pohjois-Syyriassa.

Turkki suostui torstai-iltana Yhdysvaltojen tulitaukoehdotukseen.

Turkki on luvannut keskeyttää ja lopettaa hyökkäyksensä Pohjois-Syyriaan. Tulitauko alkaa 120 tunnin kuluessa ja kestää viisi päivää.

Tämän jälkeen tulitauon on tarkoitus muuttua pysyväksi, jos kurdit vetäytyvät alueelta, jonne Turkki on suunnitellut turvavyöhykettä.

Turkissa vieraileva Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence kertoi asiasta myöhään torstai-iltana keskusteltuaan Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

Yhdysvallat on luvannut vastineeksi tulitauolle luvannut olla asettamatta lisää pakotteita Turkkia vastaan. Voimassa olevat pakotteet Yhdysvallat on kertonut purkavansa, kun operaatio on ohi.

Kurdien sotilasjoukkoja johtava Mazloumi Kobani Abdi ilmoitti, että kurdit ovat valmiita noudattamaan Yhdysvaltojen ja Turkin sopimusta tulitauosta. Hänen mukaansa tulitaukosopimus kattaa vain Ras al-Ainin ja Tal Abyadin kaupunkien välisen alueen Pohjois-Syyriassa.

Syyria ei ole toistaiseksi kommentoinut tulitaukoa.

Lähteet: AFP, Reuters

MAINOS

Kommentoi

Tuolla Lähi-Idässä on nyt niin moni kansainvälinen taho työntänyt kauhansa kyseineen soppaan, että siitä tuskin yhdellä tulitauolla selvitään. Taustalla on joka taholta jopa vuosisatoja vanhoja käsityksiä siitä, miten asiat pitäisi kunkin mielestä hoitaa, eivätkä nämä mielipiteet tosiasiassa perustu muuhun kuin alueiden omien intressien ja etujen eteenpäin ajamiseen. Kuitenkin nyt tilanteen selviäminen riippuu ehkä eniten Turkin kyvystä sopia asiat kuntoon, mikä ei näytä kovin hyvältä, kun katselee näitä uutisia tämän vasta tunteja kestäneen ”tulitauon” rakoilemisesta.

Lisäksi nyt kun kaikki huomio kiinnittyy Turkkiin ja Syyriaan, ei olisi mikään yllätys, jos esimerkiksi Yhdysvallat alkaisi kaikessa hiljaisuudessaan viedä sitä Hormuzinsalmen tilannetta eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Krim ja Karjala tulee väistämättä mieleen.
Mexico ja Texas.
Vahvemman vallassa mennään.

Rajaton maailma olisi kaikkein paras ratkaisu näihin sotiin. Ihminen, valtaapitävät, ei vain vielä ole siihen valmiita vaikka jokainen meistä tietää, että maapalloja on vain yksi ja sen pitää riittää kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pyrkimyksiä kannustaa mm luonnonrikkaudet ja niitä hamuavat ulkovallat. Suomalaisten sotilasapu kurdeille on mielenkiintoinen ajatuskuvio. Mutta hyväntekeväisyys siinä varmaan on se suurin kannustin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs sitten tekisit kun rajatonta maailmaa johtaisi johtaja kuten Putin tai Erdogan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Turkki ei voi luoda tätä "turvavyöhykettä" omalle puolelle rajaansa vaan on tunkeutunut/hyökännyt toiseen valtioon valloittamaan sieltä kaistaletta maata joka sisältä monta kaupunkia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kannattaa laajentua, kun siihen on mahdollisuus. Koskaan tästä 'suojavyöhykkestä' ei luovuta, vaan vähitellen se sulautuu osaksi turkkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäiskö Venäjän sitten hyväksyä se että Turkki aseellisesti hyökkäämällä valloitta naapurimaan alueita. Usa näkyy sellaisen toiminnan hyväksyvän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän toimii itse samalla tavalla: aseellisesti hyökkäämällä valloittaa naapurimaan alueita. Mm. Georgiassa ja Ukrainassa. Pukki kaalimaan vartijana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisoinnin mukaan tulitauko alkaa 120 tunnin (=5 pv) kuluessa, joten repeilystä ei vielä voi puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkin kannalta loistava ehdotus. Odotelkaa 5 päivää, niin saatte 'suojavyöhykkeen' ilmaiseksi. Kannattaa suostua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkki onkin loistava ehdokas EU:hun. Poliitikkomme ovat varmaan aivan villinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:17
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
23:06
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
22:58
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21:17
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
20:48
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
20:44
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
20:43
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"
90
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
79
Postijumi pahenee: Neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät – Paatero MTV:lle: En tiennyt työehtosopimuksen siirrosta
68
Pelti rytisi Pohjantien työmatkaliikenteessä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti
68
Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään, lähetti tapaamispyynnön romaneille – Aake Kalliala IS:lle: "Kuulostaa ihan älyttömälle"
59
Postilaiset vaativat Eduskuntatalon edessä valtiota erottamaan Postin hallituksen – Ministeri Paatero: "Postin tilanteeseen täytyy saada ratkaisu pikaisesti"
52
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
45
Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image