Ulkomaat

Turkki alkaa evakuoida haa­voit­tu­nei­ta pa­les­tii­na­lai­sia

Ulkomaat 11.8.2014 0:14 | Päivitetty 11.8.2014 5:01
STT,

Turkki alkaa kuljettaa haavoittuneita palestiinalaisia hoitoon Turkkiin, sanoo maan tuore presidentti Recep Tayyip Erdogan. Erdoganin mukaan palestiinalaisten evakuoinnit aloitetaan jo tänä iltana ja yönä.

Turkin ulkoministeri sanoi jo viime viikolla, että Turkki odottaa turvallisen ilmareitin avautumista, jotta haavoittuneita voitaisiin kuljettaa pois palestiinalaisalueilta.

Erdogan otti vaalikampanjassaan väkevästi kantaa Gazan tilanteeseen. Hän syytti Israelia palestiinalaisäitien tahallisesta tappamisesta ja varoitti, että Israel vielä hukkuisi vereen, jota se nyt vuodattaa.

Lisäksi Erdogan rinnasti Israelin toiminnan Gazassa Hitlerin ja natsien tekoihin juutalaisvainojen aikana. Erdoganin puheita paheksuttiin syvästi Yhdysvalloissa ja Israelissa. Kotimaassa häntä arvosteltiin ääntenkalastelusta, joka aiheuttaa ongelmia Turkin hallitukselle.

Tulitauko alkoi

Erdoganin ilmoitus evakuoinneista tuli samoihin aikoihin, kun Gazassa alkoi uusi kolmen vuorokauden tulitauko. Se tuli voimaan puoliltaöin.

Israel on sanonut lähettävänsä neuvottelijansa takaisin Kairoon, jos tulitauko pitää. Hamas on vaatinut, että Israelin pitää tulitauon alettua purkaa Gazan saarto.

Rauhanneuvotteluissa välittäjänä toiminut Egypti on kehottanut molempia osapuolia sitoutumaan tulitaukoon ja käyttämään sen aselevon aikaansaamiseksi.

Aiempi tulitauko loppui perjantaiaamuna, jonka jälkeen taistelut jatkuivat.

Yli kuukauden jatkuneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut yhteensä lähes 1 900 palestiinalaista. Israelin puolelta on kuollut 67 ihmistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vai arvosteltiin Israelissa ja USAssa Erdoganin puheita, olipa uutinen! Mies sentään ottaa kantaa tappamista vastaan ja tekeekin jotakin. Kärjistykset ja kielikuvat sikseen, onhan Putininkin toimintaa verrattu Hitlerin puuhiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image