Ulkomaat

Turkin presidentti pitää liiran syöksyä poliittisena juonena - Turkki aikoo etsiä uusia liittolaisia

Ulkomaat 12.8.2018 19:17 | Päivitetty 12.8.2018 19:25
STT

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan väittää, että Turkin liiran arvon syöksy on poliittinen juoni maata vastaan. Hänen mukaansa Turkki etsii uusia markkinoita ja liittolaisia.

- Operaation tarkoitus on saada Turkki antautumaan kaikilla osa-alueilla, niin rahoituksessa kuin politiikassa. Meitä vastassa on jälleen poliittinen ja salakavala juoni, presidentti sanoi kannattajilleen Mustallamerellä sijaitsevassa Trabzonissa.

Turkin liiran arvo on romahtanut yli 16 prosenttia sen jälkeen kun maan suhteet Yhdysvaltojen tulehtuivat entisestään. Perjantaina Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoi kaksinkertaistavansa Turkille asetetut teräs- ja alumiinitullit. Valtiot ovat myös kiistelleet muun muassa amerikkalaisen pastorin vangitsemisesta ja Yhdysvaltojen yhteistyöstä Syyrian kurditaistelijoiden kanssa.

- Voimme sanoa vain hyvästi jokaiselle, joka uhraa strategisen kumppanuuden ja puolen vuosisadan liittolaisuuden 81 miljoonan ihmisen kanssa terroristiryhmien vuoksi, Erdogan sanoi.

Sijoittajien luottamusta on heikentänyt se, että Turkin keskuspankki on menettämässä itsenäisyytensä. Monet asiantuntijat ovat sanoneet, että pankin tulisi nostaa ohjauskorkoaan, mitä presidentti on kiivaasti vastustanut. Keskuspankki ei olekaan kevään jälkeen nostanut korkoja.

MAINOS

Kommentoi

Voihan siinä olla totuuden siemen saksan pankit ovat vahvoja myös poliitiseesti euroopassa, sekä usan pankit muualla.Raha se on joka hallitsee uskonto on toinen mutta siinäkin on raha mukana rikkaiden valtioiden muodossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko maailman kaikkien maiden tulisi lopettaa kaikenlainen kauppa ja yhteistyö USA:n kanssa koska se yrittää ahdistella ja suistaa muiden maiden taloudet jopa hyökkäämällä ja järjestämällä sotia muihin maihin näin pystyen pitämään kaiken hallinnassaan pelkästään käyttämällä "maailmanpoliisi"asennetaan ja NATOA valttikorttinaan.Ruskeakielisen Suomenkin pitäisi hakea hyviä ja vakaita liittolaisia "rapakon"tältä puolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomellahan on hyviä ja vakaita sekä demokraattisia liittolaisia yllin kyllin Euroopassa ja vähän kauempanakin. Yksi pinta-alaltaan suuri semidiktatuuri lähinaapurissa on ja sen kanssa tehdään soveltuvin osin yhteistyötä mutta ei nyt kuitenkaan liittolaisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkki on pian yksin surkeudessaan on se jo niin pahasti rikkonut omien kansalaistensa oikeuksia ja sananvapautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erdogan on tässä haukannut liian ison palasen nimittäin vastassa on Trump. Maailma on sen nyt jo nähnyt, että kukaan ei pottuile Trumpille - ei Kiina, ei Venäjä, ei kukaan. Erdogan teki virhearvion ja uhmasi Trumpia ja nyt alkoi sitten läsähtelemään. Trump sanoi Twitterissä, että Turkin on heti vapautettava yhdysvaltalainen pastori joka on ollut Turkissa vankina vuodesta 2016 asti. Yksistään tämän pastorin vapautus olisi estänyt Trumpia pyöräyttämästä isoa pyörää, mutta Erdogan ei uskonut ja ei vapauttanut pastoria ja silloin tilanne eskaloitui ja nyt Trump on ottanut mukaan keskusteluun myös Turkin suunnittelemat ohjus-ostot Venäjältä ja Trump sanoi, että se homma ei muuten vetele. Erdogan nyt joko alistuu Trumpin edessä tai sitten vetää itsensä ja koko Turkin kohti pohjamutia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:10
Perussuomalaisten Tavio vertasi EU:n kehitystä natsi-Saksaan ja Neuvostoliittoon – Sipilä: "Se oli erittäin halventava puheenvuoro"
20:59
Oulun kauppahallin remontille ei myönnetty rakennuslupaa – laajennuksen julkisivut eivät sovellu kaupunkikuvaan
20:56
Janne Rajalasta Oulun kaupunginarkkitehti
20:31
Ministeriö sai Trafilta ja Viestintävirastolta selvitykset, voiko joitain Trafin palveluja avata – johtopäätöksiä pian
20:29
Merkillinen tapaus jääkiekko-ottelussa Raahessa: Peli keskeytettiin ja loput ottelusta pelataan Pyhäjoella vielä samana iltana
20:15
Pamela Tola ohjasi ihmissuhdekomedian parinvaihtoviikonlopusta – halu päästä tekemään pitkää elokuvaa oli kova
19:58
Terrorismin uhkaa ei voi poliittisilla päätöksillä kokonaan poistaa, sanoo Sirpa Pietikäinen – EU-parlamentti haluaa eurooppalaisen CIA:n
68
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
61
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
61
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
52
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
39
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image