Ulkomaat

Tuntematon räjähde surmasi ainakin 10 ihmistä koulussa Venäjän Krimillä – Putin määräsi tur­val­li­suus­pal­ve­lun selvittämään syyn

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt Venäjän turvallisuuspalvelun selvittämään räjähdyksen syyn. Arkistokuva. KUVA: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL / EPA
Ulkomaat 17.10.2018 14:10
Ilkka Timonen

Venäjän Krimillä olevassa koulussa räjähti keskiviikkona tuntematon räjähde, joka surmasi ainakin 10 ihmistä ja haavoitti kymmeniä, kertoi Venäjän kansallinen terrorismin vastainen komitea uutistoimisto RIA:n mukaan.

Kremlin mukaan kyseessä saattaa olla terrori-isku. Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt Venäjän turvallisuuspalvelun selvittämään räjähdyksen syyn.

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan presidentti Putin on lähettänyt räjähdyksen uhrien omaisille surunvalittelunsa.

– Kavereiden kanssa seisoimme kadulla, ja silloin tapahtui voimakas paukahdus. Ikkunat kahdesta kerroksesta putosivat sijoiltaan, kertoo silminnäkijä krimiläisen KertshInfo-uutispalvelun mukaan.

Uutisen mukaan ohikulkijat ja oppilaitoksen opiskelijat auttavat kantamaan loukkaantuneita.

MAINOS

Kommentoi

Hitaasti menee tieto perille DDR:lle, kun ei se kuulu Ukrainalle, vaan kuului pari-kolmekymmentävuotta vuoteen 2014 asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyö äänestìit 2014 Venäjään liittymisen puolesta, kun venäläisiä ovat. Jakkukylä äänesti Iihin liittymisen puolesta ja näin tehtiin. Niin se demokratia toimii sano joku Kerry mitä tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä äänestettiin. Kun Helsinki pakkoliitti parhaimman osan Sipoosta itseensä sitä ei kysytty sipoolaisilta vaan vietiin väkisin.
Krimiläiset sai äänestää kuten jakkukyläläisetkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Krimillä asui tosiaan paljon venäjänkielistä ja Venäjää sympatisoivaa väkeä. Siitä huolimatta Venäjä pelkäsi, etteivät äänestä oikein ja sitten miehitysvallan alla asemiesten "valvonnassa" järjestivät "vaalit" josta lopputulema oli jopa matemaattisesti äärimmäisen epätodennäköinen farssitulos. Aikaisempien vuosien realistisempien kyselyiden mukaan olisi enemmistö (joskaan ei niin suuri kuin Venäjän järjestämissä "vaaleissa") mahdollisesti ihan oikeastikkin äänestänyt liittymisestä Venäjään.

Tosin sillähän ei ole mitään merkitystä, sillä ei alueet noin vaan äänestele itseään valtiosta toiseen, vaikka mista sakkia sinne olisikin pesiytynyt.

-------------------------

Ja mitä tulee kotimaisiin kuntaliitosäänestyksiin, onhan se hienoa jos kunnan äänestystulos vastaa haluttua lopputulosta, mutta vaikutusta sillä ei asiaan kauheasti ole.
Esim. Nurmon case jossa vauraan ja hyvinvoivan Nurmon asukkaat eivät halunneet liittyä Seinäjokeen ja sitten tehtiin pakkoliitos poliittisesti äänestystuloksen vastaisesti kun Seinäjoki tarvitsi Nurmon ja sen hyvät veronmaksajat/asukkaat ja maat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image