Ulkomaat

Tulitauko alkoi, Israel veti joukkonsa Gazasta

Ulkomaat 5.8.2014 0:00 | Päivitetty 5.8.2014 14:20
STT

Israelin joukot ovat poistuneet Gazan alueelta, kertoo Israelin armeija. Joukot ovat jääneet puolustusasemiin Gazan ulkopuolelle.

Maavoimat kertoo saaneensa päätökseen keskeisen sotilastehtävänsä Gazassa tuhoamalla alueen rajat ylittävät tunnelit. Asiasta kertovat kaksi israelilaista radiota, jotka viittaavat sotilaslähteisiin.

Radioasemien mukaan kymmeniä sisäänpääsyjä tuhottiin ennen kuin Egyptin välittämä tulitauko tuli voimaan.

Tulitauko Israelin ja palestiinalaisjärjestö Hamasin välillä alkoi kello kahdeksan aamulla. Taistelut jatkuivat aivan tulitauon alkuun asti. Sekä Israelin että Hamasin kerrotaan tulittaneen vain minuutteja ennen aamukahdeksaa.

Suomen Punainen Risti aloittaa keräyksen Gazan taistelujen uhrien auttamiseksi.

Järjestön mukaan sadattuhannet siviilit, erityisesti Gazan alueella, ovat välittömän avun tarpeessa.

SPR:n keräämät varat kanavoidaan uhrien auttamistyöhön Punaisen Ristin kansainvälisen komitean kautta, joka toimii sekä palestiinalaisalueilla että Israelissa.

Punainen Risti ja Punainen Puolikuu ovat tukeneet sairaaloiden toimintaa ja auttaneet siviilejä koko yli kolme viikkoa kestäneiden taistelujen ajan.

Tulitauon on tarkoitus kestää kolme vuorokautta, mutta neuvottelut pidemmän sopimuksen aikaansaamiseksi jatkuvat Egyptissä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kehottanut molempia osapuolia osallistumaan neuvotteluihin.

- Neuvottelut ovat ainoa tapa lopettaa pysyvästi väkivalta, joka on vaatinut aivan liikaa ihmishenkiä, hän sanoo.

Israelin sotilasoperaatiossa on kuollut Gazan viranomaisten mukaan yli 1 800 palestiinalaista. Kuolleista suurin osa on siviilejä. Yli 3 000 palestiinalaisen koti on joko tuhoutunut tai vahingoittunut pommituksissa. Israelin puolelta on kuollut 64 sotilasta ja kolme siviiliä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei Israelin vetäytyminen välttämättä johdu siitä että tunnelit on tuhottu. Se johtuu siitä että Hamas on saanut riveihinsä koulutettuja tarkka-ampujia joilla on huippuluokan aseet. Tarkka-ampujat ovat iso syy Israelin yllättävän suureen tappiolukuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään Israelilla on paljon kehittyneemmät keinot tunnistaa tunnelit. Natseihin verrattuna IDF on kuin toista maata tunnelin paljastamisessa keskitysleirien rajoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...tuhoamalla alueen rajat ylittävät tunnelit. ..." Minun tietämyksen mukaan tuolla suuntaa tunnelit on nimen omaan olleet ja kulkeneet maan allla? Siis artikkelissa pitäisi olla "rajat alittavat tunnelit"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image