Ulkomaat

Tulenarka FBI-muistio julkistettiin USA:ssa - Trump antoi luvan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syyttää maansa oikeusministeriön johtoa ja liittovaltion poliisia FBI:ta hänen vaalikampanjaa koskevan tutkinnan politisoimisesta demokraatteja suosivaksi. KUVA: LAURENT GILLIERON / EPA
Ulkomaat 2.2.2018 14:24 | Päivitetty 2.2.2018 20:54
STT

Poliittisesti tulenarka FBI-muistio julkistettiin Yhdysvalloissa perjantaina, kun presidentti Donald Trump antoi luvan. Salaisiksi luokiteltuihin tietoihin nojaavassa muistiossa nostettiin odotetusti esiin epäilyjä liittovaltion poliisin FBI:n valtuuksien väärinkäytöstä.

Arvostelijoiden mukaan Trumpin tavoite on sabotoida erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkimuksia. Trump syyttää oikeusministeriön johtoa ja FBI:tä hänen vaalikampanjaansa koskevan tutkinnan politisoimisesta demokraatteja suosivaksi.

Nelisivuisen muistion mukaan FBI käytti demokraattien rahoittamaa tutkimusraporttia saadakseen luvan tarkkailla Trumpin avustajaa Carter Pagea, jolla oli laajat Venäjä-kontaktit. Aineistosta paljastuu vakavia luottamuksen rikkomuksia, sanoi kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitean johtaja DevinNunes, joka Trumpin tapaan edustaa republikaanipuoluetta.

- Amerikkalaisilla on oikeus tietää, kun keskeisten instituutioiden edustajat käyttävät valtaansa väärin poliittisten tarkoitusperiensä takia, Nunes sanoi.

Hän toivoi, että muistion tiedot johtavat "uudistuksiin, jotka palauttavat amerikkalaisten uskon ja luottamuksen instituutioihin".

Watergate nousi esiin

Demokraatit varoittivat Trumpia perustuslaillisesta kriisistä, jos Venäjä-tutkinnan johdolle yritetään antaa potkut.

Demokraattipuolueen avainhenkilöt antoivat lausunnossaan ymmärtää, että kriisi olisi verrattavissa Watergate-skandaalin aikoihin, kun presidentti Richard Nixon päätti oikeusviranomaisten erottamisista.

Muellerin on määrä selvittää, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja juonitteliko Trumpin kampanjakoneisto Venäjän kanssa.

Arvostelijoiden mukaan muistio ensinnäkin käyttää tietoja hyvin valikoivasti. Lisäksi kritisoijat sanovat, että muistion tietoja ei ole mahdollista kiistää julkisesti muulla tavoin kuin paljastamalla lisää salaisuuksia hallinnon operaatioista vastavakoilussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Trump on loistava Presidentti .On ilo huomata kuinka hän pöllyttää vanhoja tapoja uusiksi .Ja paljastaa väärinkäytöksiä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpille tulee lähtö virasta ennen ensi syksyn kongressivaaleja. Muussa tapauksessa republikaaneille tulee rökäletappio ja Trump ei saa millekään aloitteelleen rahaa kongressilta.

Potkut Trumpille antaa hänen oma puolueensa. Liian monen republikaanisen kongressiedustajan paikka on nyt jo liipaisimella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kuulostaa kuin puhuisit demareista sillä hehän niitä vääryyksiä ovat tehneet. Palkkasivat henkilöitä kaivamaan Venäjä roskaa Trumpista ja sitten lähettivät ”tyhjää” FBI: lle joka alkoi tutkimaan ”tyhjää” ja siitähän tässä on kyse. Mutta oikeassa olet siinä että potkuja on tiedossa mutta aivan eri henkilöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenkeissä ei ole demareita. Demokraattien ohjelma on liberaalimpaa ja oikeistolaisempaa kuin Suomessa kokoomuksen.

Republikaanit ovat konservatiiveja. Suomessahan konservatiiveja löytyy enemmän vasemmalta ja vähemmän oikealta. Liberaali luetaan Suomessa oikeistoon ja jenkeissä vasemmistoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On olemassa arvokonservatismi ja arvoliberalismi, sekä talousliberalismi että talouskonservatismi. Monesti poliittisessa keskustelussa näitä sotketaan keskenään, osittain tahallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä niitä vaan demareiksi kutsutaan täällä mutta merkitys siellä Suomessa ja täällä USA:ssa varmaan eri kuten sanot. Demarit on täällä eliittiä ja vasemmisto on heidän takanaan joka on myös ja on vetänyt Demokraatteja paljon vasempaan suuntaan.
Konservatiivit ovat kansan asialla, vähemmän pyrokratiaan ja holhousta, enemmän päätösvaltaa kansalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:n demokraatit kannattavat markkinataloutta, myös kansainvälisesti. Republikaani Trump romuttaa nyt demokraattien tekemiä vapaakauppasopimuksia.

Suomessa demarit vastustavat jyrkästi mm. TTIP-sopimusta (Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus, TTIP). Demarit ovat konservatiivinen, sisään päin kääntynyt poliittinen kansanliike. Tässä suhteessa he ovat paljon lähempänä USA:n republikaaneja. Lähimpänä USA:n demokraatteja on Suomessa kokoomus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on epätoivoista jenkkien huutolaumalla, ei löydy Trumpin yhteyksiä venäläisiin! Ei, vaikka on jo tutkittu päiväkodista lähtien, että kenenkä kanssa se Trump ja hänen läheisensä ovatkaan keskustelleet elämänsä aikana?
Kyllä tuon sotaisan valtion toimet alkavat olla jo sitä luokkaa, että eiköhän heidän kannattaisi pistää pystyyn pienet ydinsotakarkelot keskenään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää valtavirran establishmentin hätä olevan nyt suuri, kun totuus alkaa paljastumaan. Sen paljastumisessa olemme valitettavan paljon ulkomaisen tiedonvälityksen varassa. Suomalainen ns. vapaa media toitottaa asioita hyvin demokraatti-lähtöisesti ja pyrkii mollaamaan Trupmia joka käänteessä. Venäjään liittyen noilla Venäjä-yhteyksillä vähintään joka toinen suomalainen poliitikko olisi jo häkissä, pressaehdokkaistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet täysin oikeassa Suomalainen media kopioi etupäässä CNN:ää ja uutisointi on sen ”totuuden” mukaista.
Trump sanoi jo alussa että häntä ja hänen joukkoaan oli vakoiltu mutta sille vain naureltiin ettei pidä paikkaa.
Nyt tämä joka tullaan julkaisemaan on vasta alkua ja tulevaisuu tulee näyttämään kuinka mätä tämä koko vyyhti on ja kuinka Trump koitettiin härskin toimin estää astumasta virkaan ja edelleen poistaa virasta keinolla millä hyvänsä. Tulee olemaan paljon pahempi kuin Watergate.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sieltä Pietarista se totuus onneksi saadaan kansan tietoisuuteeen......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja näyttää että siellä Suomessa ei saada puolueetonta totuutta ollenkaan vaan kaikki sensuroidaan jos ei sovi nykyiseen kaavaan.
Valemediaa parhaimmillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tästä nyt kovin kauan ole, kun FBI:tä syytettiin Clintonin kampanjan sabotoinnista, kun Comey (pakotettiin?) juuri ennen äänestyspäiviä avaamaan uuudelleen Clintonin sittemmin uudelleen aiheettomaksi todettu sähköpostijupakka...
Nytkö samainen FBI onkin yllättäen koko ajan koettanut mollata reppanoita, führeriä itseään, ja suosia demareita?
Kyllähän nykyjupakan oikean syyn näkee selkeästi jopa täältä kaukaisesta Suomesta käsin: kauhia paniikki Muellerin tutkinnan myötä yhä kireämmäksi käyvä silmukka Trumpin ja lakeijoidensa ympärillä... kriminaalit poukkoilevat kuin kirput hellalla :-)
Elämme mielenkiintoisia aikoja, ja aina vain mielenkiintoisemmaksi muuttuvaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliittista peliä molemmin puolin. Demokraatit pyrkii kampeamaan Trumpin vallasta omilla kikkailuillaan. Trump heittää kapuloita rattaisiin.

Samalla, kun poliitikot heittelee mutakakkuja puolin ja toisin, talous kiihdyttää kovaa vauhtia eteenpäin. Tällä menolla demokraatit on menettämässä etumatkan tulevissa kongressivaaleissa. Kannattaisikohan keskittyä ennemmin asialinjalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä asia näin taida mennä. Muistiossahan paljastuu kuinka demokraatit obaman kanssa salakuuntelivat trumppia. Hillaryn piti olla varma voittaja jottei tämä olisi paljastunut. Seuratkaa ihmiset muutakin mediaa, tällä en tarkoita mv-lehteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmm miksi moinen sävy tähänkin uutiseen? Trump tässä nimenomaan ei väitä mitään, vaan kyseessä on tämä rikollista toimintaa tutkinut komitea ja heidän laatima muistio. Julkisuuteen on jo vuotanut tietoja, että tämä muistio tulisi osoittamaan jopa räikeitä rikoksia viranomaisten toiminnassa. Tässähän ei ole Trump syyllistynyt rikokseen eikä kukaan häntä sellaisesta edes epäile. Että jos odotetaan tuo muistion julkistus joka tapahtunee muutaman tunnin sisään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kongressin tiedustelukomitea ei koostu tiedustelualan ammattilaisista vaan poliitikoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika epätoivoista selittelyä. Donald Trumphan on itse nimittänyt sekä oikeusministerin, varaoikeusministerin että FBI:n johtajan. Edelliselle FBI-johtajalle hän järjesti potkut kun rikostutkinta alkoi kuumottaa ja ylpeili sen jälkeen Venäjän hallinnon vierailleen, että kiusantekijä on raivattu tieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image