Ulkomaat

Tukholman epäilty iskijä oli määrätty kar­ko­tet­ta­vak­si maasta

Tukholman terrori-iskussa kuoli neljä ihmistä ja haaovittui 15. KUVA: JONAS EKSTROMER / EPA
Ulkomaat 9.4.2017 14:09 | Päivitetty 9.4.2017 17:47
STT

Tukholman epäilty iskijä oli määrätty karkotettavaksi maasta, ja poliisi oli etsinyt häntä, kertovat viranomaiset.

Mies oli tullut Ruotsiin vuonna 2014, jolloin hän haki oleskelulupaa. Hänen hakemuksensa hylättiin heinäkuussa 2016, ja mies määrättiin karkotettavaksi. Maahanmuuttoviranomaiset ilmoittivat joulukuussa miehelle, että tämän on lähdettävä maasta.

Helmikuussa asia annettiin poliisin hoidettavaksi, mutta poliisi ei tavoittanut miestä, osaksi siksi, että samanlaisia tehtäviä oli niin paljon.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että mies oli ollut kiinnostunut Isisin tyyppisistä islamilaisista äärijärjestöistä.

Oikeusviranomaiset vahvistivat sunnuntaina päivällä, että poliisi on pidättänyt yhden epäillyn lisää. Häntä epäillään yhteyksistä iskuun.

Poliisi on tähän mennessä pitänyt noin 500 kuulustelua iskun tiimoilta.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on turhautunut, ettei terrori-iskusta epäiltyä 39-vuotiasta miestä kyetty karkottamaan maasta. Epäilty tekijä etsintäkuulutettiin helmikuussa.

Uhrit tunnistettu

Kaikki Tukholman terrori-iskussa kuolleet neljä uhria on tunnistettu. Uhreista kaksi on ruotsalaisia, yksi britti ja yksi belgialainen. Poliisi ei kertonut uhreista kansallisuuksien lisäksi muuta.

Perjantain iskussa haavoittuneista on sairaalassa kymmenen ihmistä. Heistä neljällä on vakavia vammoja, ja kaksi on edelleen teho-osastolla.

Poliisi kertoi nostaneensa valmiuttaan useissa kohteissa ympäri Ruotsia, mutta tietoa uusista terroriuhista ei ole.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ja muutama kunta ottaa näitä paperittomia, kielteisen päätöksen saaneita ja maksaa asunnot ja toimeentulotuet. Pietarsaari etunenässä kaupunginjohtajan määräyksellä, ilman valtuuston siunausta. Nämä paperittomat taas piilottelee kohtalotovereitaan ja aateveljiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko tapahtumasarja herättää taas runsaasti kysymyksiä ja samat kysymykset myös meille: Miksi viranomaiset eivät ota karkoitettavia huostaan vaan heidät päästetään vapaalle? Lisäksi joidenkin mediatietojen mukaan tämäkin epäilty oli ottanut jonnekin asuntoon lumeosoitteen ja asui kuitenkin jossain porukka-asunnossa. Kuinka paljon Suomessakin mahtaa asua toisten asunnoissa esim. vuokrakerrostaloissa porukkaa joista ei tiedä edes asuntojen omistajat tai yhtiöt, viranomaisilla voi olla tietoa mutta suoritetetaanko esimerkiksi ulkomaalaisvalvontaa noissakaan tapauksissa? Olisi siis tehtävä jotain tilanteelle eikä vaan odotella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on taas iso yllätys varmana kaikille! Ettekö jo usko että poliisit pitäisi jo hakea laittomat pois ja tehdä työnsä! Suomi ensin ei mene minnekään, niin että niiden takia ei tarvi kiirehtiä. Sitten voitte taas vartioida heitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt onkin Ruotsissa mietittävä, ketkä ovat syyllisiä tapahtuneeseen. Moni haluaa pestä kätensä tapahtuneesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse karkottaa maasta, jos ei ole sinne päässytkään.
Ei ole terroristin tekemää rikosta, jos ei ole terroristiakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän mies sitten saa pysyvän oleskeluluvan ruotsalaisessa vankilassa. Paitsi että viattomat menettivät henkensä, niin Ruotsin veronmaksajille koituu miljoonalasku miehen loppuelämästä kaltereiden takana. Vaikka se kuulostaakin kyyniseltä, niin siksi olisi parempi, että tällaiset terroristit syyllistyivät vastarintaan pidätettäessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miksei karkotettuja oteta kiinni ja laiteta säilöön niin kauaksi kun saadaan pois maasta
ovat laittomasti maassa .....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi suomessa ei ole nuita kielteisen turvapaikan saaneita kadoksissa kuin vain satoja ja laittomasti maassa oleilevia vain tuhansia. Vastaanottokeskuksetkin hukkaavat henkilöitä satoja vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:11
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21:58
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21:56
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21:44
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera
20:50
Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"
19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
77
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
62
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
31
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
30
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image