Ulkomaat

Tukholman epäilty iskijä oli määrätty kar­ko­tet­ta­vak­si maasta

Tukholman terrori-iskussa kuoli neljä ihmistä ja haaovittui 15. KUVA: JONAS EKSTROMER / EPA
Ulkomaat 9.4.2017 14:09 | Päivitetty 9.4.2017 17:47
STT

Tukholman epäilty iskijä oli määrätty karkotettavaksi maasta, ja poliisi oli etsinyt häntä, kertovat viranomaiset.

Mies oli tullut Ruotsiin vuonna 2014, jolloin hän haki oleskelulupaa. Hänen hakemuksensa hylättiin heinäkuussa 2016, ja mies määrättiin karkotettavaksi. Maahanmuuttoviranomaiset ilmoittivat joulukuussa miehelle, että tämän on lähdettävä maasta.

Helmikuussa asia annettiin poliisin hoidettavaksi, mutta poliisi ei tavoittanut miestä, osaksi siksi, että samanlaisia tehtäviä oli niin paljon.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että mies oli ollut kiinnostunut Isisin tyyppisistä islamilaisista äärijärjestöistä.

Oikeusviranomaiset vahvistivat sunnuntaina päivällä, että poliisi on pidättänyt yhden epäillyn lisää. Häntä epäillään yhteyksistä iskuun.

Poliisi on tähän mennessä pitänyt noin 500 kuulustelua iskun tiimoilta.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on turhautunut, ettei terrori-iskusta epäiltyä 39-vuotiasta miestä kyetty karkottamaan maasta. Epäilty tekijä etsintäkuulutettiin helmikuussa.

Uhrit tunnistettu

Kaikki Tukholman terrori-iskussa kuolleet neljä uhria on tunnistettu. Uhreista kaksi on ruotsalaisia, yksi britti ja yksi belgialainen. Poliisi ei kertonut uhreista kansallisuuksien lisäksi muuta.

Perjantain iskussa haavoittuneista on sairaalassa kymmenen ihmistä. Heistä neljällä on vakavia vammoja, ja kaksi on edelleen teho-osastolla.

Poliisi kertoi nostaneensa valmiuttaan useissa kohteissa ympäri Ruotsia, mutta tietoa uusista terroriuhista ei ole.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ja muutama kunta ottaa näitä paperittomia, kielteisen päätöksen saaneita ja maksaa asunnot ja toimeentulotuet. Pietarsaari etunenässä kaupunginjohtajan määräyksellä, ilman valtuuston siunausta. Nämä paperittomat taas piilottelee kohtalotovereitaan ja aateveljiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko tapahtumasarja herättää taas runsaasti kysymyksiä ja samat kysymykset myös meille: Miksi viranomaiset eivät ota karkoitettavia huostaan vaan heidät päästetään vapaalle? Lisäksi joidenkin mediatietojen mukaan tämäkin epäilty oli ottanut jonnekin asuntoon lumeosoitteen ja asui kuitenkin jossain porukka-asunnossa. Kuinka paljon Suomessakin mahtaa asua toisten asunnoissa esim. vuokrakerrostaloissa porukkaa joista ei tiedä edes asuntojen omistajat tai yhtiöt, viranomaisilla voi olla tietoa mutta suoritetetaanko esimerkiksi ulkomaalaisvalvontaa noissakaan tapauksissa? Olisi siis tehtävä jotain tilanteelle eikä vaan odotella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on taas iso yllätys varmana kaikille! Ettekö jo usko että poliisit pitäisi jo hakea laittomat pois ja tehdä työnsä! Suomi ensin ei mene minnekään, niin että niiden takia ei tarvi kiirehtiä. Sitten voitte taas vartioida heitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt onkin Ruotsissa mietittävä, ketkä ovat syyllisiä tapahtuneeseen. Moni haluaa pestä kätensä tapahtuneesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse karkottaa maasta, jos ei ole sinne päässytkään.
Ei ole terroristin tekemää rikosta, jos ei ole terroristiakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän mies sitten saa pysyvän oleskeluluvan ruotsalaisessa vankilassa. Paitsi että viattomat menettivät henkensä, niin Ruotsin veronmaksajille koituu miljoonalasku miehen loppuelämästä kaltereiden takana. Vaikka se kuulostaakin kyyniseltä, niin siksi olisi parempi, että tällaiset terroristit syyllistyivät vastarintaan pidätettäessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miksei karkotettuja oteta kiinni ja laiteta säilöön niin kauaksi kun saadaan pois maasta
ovat laittomasti maassa .....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi suomessa ei ole nuita kielteisen turvapaikan saaneita kadoksissa kuin vain satoja ja laittomasti maassa oleilevia vain tuhansia. Vastaanottokeskuksetkin hukkaavat henkilöitä satoja vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:32
Kätilöiden huoli ei näy vahinkoilmoituksissa – Viime vuonna korvauksia maksettiin 17 tapauksessa, jotka liittyivät alatie- tai imukuppisynnytyksiin
19:00
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
18:48
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta
18:32
Oulun Raitotiellä kolmen ajoneuvon onnettomuus – neljä henkilöä sairaalaan tarkistettaviksi
18:25
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
18:07
Intiimi ravintolapiha vaiko kongressi- ja konserttipaikka? Ajatuksia Oulun historiallisessa ydiskeskustassa sijaisevan tyhjän tontinosan jalostamisesta Tilaajille
18:01
Raju liikenneonnettomuus Sodankylässä – kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tukkirekan ja henkilöauton nokkakolarissa
44
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
41
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
29
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
24
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
15
Ilveksen jälkiä löytyi Karjasillalta Oulussa – petoyhdyshenkilö: "Ei aikaisempia havaintoja noin läheltä keskustaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

269 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image