Ulkomaat

Tuhansia kokoontunut Tukholmaan muistamaan iskun uhreja

Ulkomaat 9.4.2017 13:52 | Päivitetty 9.4.2017 17:14
STT, Kaleva

Tuhansia ihmisiä on kokoontunut Tukholmassa Sergelin torille muistamaan toissa päivän terrori-iskun uhreja. Uhreja on kunnioitettu hiljaisella hetkellä ja puheilla.

Hiljainen hetki pidettiin kello 14.53 eli samalla kellonlyömällä, jolloin isku tehtiin. Parhaillaan on meneillään muistokonsertti.

Torille on tuotu valtavasti kukkia, kynttilöitä, viestejä ja Ruotsin lippuja.

- Haluamme näyttää itsellemme, Ruotsille ja ulkomaailmalle, ettemme koskaan anna vihan sokaista itseämme. Palaamme kaduille ja otamme kaupunkimme takaisin, sanoi muistotilaisuuden järjestäjiin kuuluva Damon Rasti Dagens Nyheterille.

Muistotilaisuus alkoi rakkauden ja huolenpidon julistuksella. Sergelin tori on vain kivenheiton päässä terrori-iskun paikasta Drottninggatanilla.

Myös muualla Ruotsissa on muistojuhlia. Esimerkiksi Linköpingissä, Norrköpingissä ja Lundissa uhreja muistetaan valojuhlalla.

Kaikki Tukholman terrori-iskussa kuolleet neljä uhria on tunnistettu. Kuolleiden joukossa on 41-vuotias brittimies, belgialaisnainen ja kaksi ruotsalaista, joiden ikää tai sukupuolta viranomaiset eivät ole kertoneet.

Iskupaikka siivotaan tänään

Eristysaluetta Åhlénsin tavaratalon ympärillä ja Drottninggatanilla aletaan siivota tänään. Alueelle tuodut kynttilät ja kukat siirretään Sergelin torin portaille lähelle Kulttuuritaloa. Surunvalittelukirja kaupungintalolla on edelleen avoinna, ja toinen kirja avataan Kulttuuritalolle.

Tavaratalo Åhléns kertoi peruvansa suunnittelemansa iskussa vaurioituneiden tavaroiden alennusmyynnin ja pyysi anteeksi. Tavaratalo ilmoitti eilen, että aikoo myydä alennuksella terrori-iskussa savusta vaurioituneita tavaroita. Ilmoitus raivostutti ihmiset.

Åhlénsin tavarataloa ei ole avattu tänään lainkaan, vaan kaikki vaurioituneet tavarat poistetaan ja tavaratalo avataan vasta huomenna.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image