Ulkomaat

Tuhansia kokoontunut Tukholmaan muistamaan iskun uhreja

Ulkomaat 9.4.2017 13:52 | Päivitetty 9.4.2017 17:14
STT, Kaleva

Tuhansia ihmisiä on kokoontunut Tukholmassa Sergelin torille muistamaan toissa päivän terrori-iskun uhreja. Uhreja on kunnioitettu hiljaisella hetkellä ja puheilla.

Hiljainen hetki pidettiin kello 14.53 eli samalla kellonlyömällä, jolloin isku tehtiin. Parhaillaan on meneillään muistokonsertti.

Torille on tuotu valtavasti kukkia, kynttilöitä, viestejä ja Ruotsin lippuja.

- Haluamme näyttää itsellemme, Ruotsille ja ulkomaailmalle, ettemme koskaan anna vihan sokaista itseämme. Palaamme kaduille ja otamme kaupunkimme takaisin, sanoi muistotilaisuuden järjestäjiin kuuluva Damon Rasti Dagens Nyheterille.

Muistotilaisuus alkoi rakkauden ja huolenpidon julistuksella. Sergelin tori on vain kivenheiton päässä terrori-iskun paikasta Drottninggatanilla.

Myös muualla Ruotsissa on muistojuhlia. Esimerkiksi Linköpingissä, Norrköpingissä ja Lundissa uhreja muistetaan valojuhlalla.

Kaikki Tukholman terrori-iskussa kuolleet neljä uhria on tunnistettu. Kuolleiden joukossa on 41-vuotias brittimies, belgialaisnainen ja kaksi ruotsalaista, joiden ikää tai sukupuolta viranomaiset eivät ole kertoneet.

Iskupaikka siivotaan tänään

Eristysaluetta Åhlénsin tavaratalon ympärillä ja Drottninggatanilla aletaan siivota tänään. Alueelle tuodut kynttilät ja kukat siirretään Sergelin torin portaille lähelle Kulttuuritaloa. Surunvalittelukirja kaupungintalolla on edelleen avoinna, ja toinen kirja avataan Kulttuuritalolle.

Tavaratalo Åhléns kertoi peruvansa suunnittelemansa iskussa vaurioituneiden tavaroiden alennusmyynnin ja pyysi anteeksi. Tavaratalo ilmoitti eilen, että aikoo myydä alennuksella terrori-iskussa savusta vaurioituneita tavaroita. Ilmoitus raivostutti ihmiset.

Åhlénsin tavarataloa ei ole avattu tänään lainkaan, vaan kaikki vaurioituneet tavarat poistetaan ja tavaratalo avataan vasta huomenna.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

9:59
Vaalivoittaja Boris Johnson: Saamme vihdoin brexitin tehdyksi
9:37
Punainen Risti järjestää Oulussa joulujuhlan vähävaraisille
9:19
Talvisodan syttymisestä tuli marraskuun lopussa 80 vuotta – puna-armeijan marssiopas vuodelta 1939 kertoo Neuvostoliiton suunnitelmista Tilaajille
8:51
Tutkija: Brexit-sopimuksen läpimeno vasta välietappi, niukka siirtymäaika johtaa ongelmiin seuraavaksi
8:44
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
8:24
Kolumni: Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn vastusti brexitiä sosialismilla ja möhli mahdollisuutensa tehdä historiaa
8:00
Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas valmistautuvat X Gamesiin erilaisista lähtökohdista – Rinnekankaalla takana viikkojen pakkolepo, Rukajärvi kisaa joulun alla Tilaajille
49
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
39
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
25
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
14
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
13
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
12
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
10
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image