Ulkomaat

Trumpin vir­ka­ri­kos­tut­kin­nas­sa kuullaan EU-suur­lä­het­ti­läs­tä – kertonut tapahtumista eri versioita

Diplomaatti Gordon Sondland toimii Yhdysvaltain EU-suurlähettiläänä. KUVA: JIM LO SCALZO
Ulkomaat 20.11.2019 15:23
Lea Peuhkuri, Reuters

Yhdysvaltain EU-suurlähettiläs Gordon Sondland todistaa tänään keskiviikkona presidentti Donald Trumpin virkarikostutkinnassa.

Sondland on kertonut kaksi eri versiota tapahtumista, joten tänään häneltä kysyttäneen tiukasti, kumpi on oikea versio.

Sondlandin uskotaan olevan tähän asti keskeisin todistaja virkarikostutkintaan liittyvissä julkisissa kuulemisissa. Kuulemiset televisioidaan.

Sondland oli tärkeässä osassa, kun Trump yritti saada Ukrainaa aloittamaan tutkinnan demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevasta Joe Bidenistä.

Sondland sanoo, että hän ei alussa ymmärtänyt, että kohde oli entinen varapresidentti Biden.

Toisin kuin monet muut Trumpin lähipiiriin kuuluvat, Sondland on tehnyt yhteistyötä virkarikostutkinnassa.

Sondlandin kertomus ei ole kuitenkaan kaikilta osin yhteneväinen ja eroaa joissain asioissa muiden todistajien kertomuksista.

Viime kuussa Sondland todisti suljettujen ovien takana, että hän ei nähnyt yhteyttä Trumpin tutkintakehoituksen ja Ukrainalta sotilasavun epäämisen välillä.

Joitakin viikkoja myöhemmin Sondland kuitenkin täydensi todistustaan kongressille. Sen mukaan hän muisti kertoneensa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin hallinnolle, että se ei todennäköisesti saisi 391 miljoonan dollarin sotilasapua, jos se ei julkisesti sitoutuisi Biden-tutkintaan.

Sondland ei myöskään kertonut kongressille puhelinkeskustelusta, jonka hän puhui Trumpin kanssa ollessaan kiovalaisessa ravintolassa heinäkuussa. Tästä kertoi toinen todistaja, ja puhelun uskotaan olevan yksi kysymysten kohde tänään keskiviikkona.

Sondland oli kertonut Trumpille tuolloin, että Zelenskyi ryhtyisi tutkimaan Trumpin ajamaa asiaa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
102
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
87
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
73
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image