Ulkomaat

Trumpin vastustajat protestoivat eri puolilla USA:ta, "Ihmiset ovat peloissaan"

Tuhannet ihmiset protestoivat presidentinvaalin lopputulosta Yhdysvalloissa. New Yorkissa mielenosoittajia kerääntyi Trump Towerin eteen. KUVA: Tolga Akmen / ZUMA Wire
Ulkomaat 10.11.2016 8:01 | Päivitetty 10.11.2016 8:43
STT, Kaleva

Yhdysvalloissa New Yorkissa tulevan presidentin Donald Trumpin vastustajat ovat osoittaneet mieltään eri puolilla maata.

Washingtonissa protestoijat kokoontuivat Valkoisen talon lähelle syyttämään Trumpia rasismista, seksismistä ja muukalaisvihasta.

– Ihmiset ovat syystä peloissaan, sanoi Ben Wikler, yksi tapahtuman järjestäjistä.
New Yorkissa tuhannet marssivat Trump Tower -pilvenpiirtäjän luokse huutaen iskulausetta ”Trump on Hitler”, kertoo New York Post -lehti.

– Donald Trump, häivy täältä! Rasisti, seksisti, homovastainen, protestoijat jatkoivat.
New Yorkissa mielenosoituksissa on otettu kiinni ainakin 30 ihmistä, kertoo NBC New York.

Poliisin mukaan suurin osa kiinniotoista tehtiin häiriökäyttäytymisen takia. Poliisi on ottanut protestoijia kiinni Columbus Circlella ja Trump Towerin edustalla.

CNN:n mukaan mielenosoituksia järjestettiin myös muun muassa Atlantassa, Austinissa, Bostonissa, Chicagossa, Denverissä, Philadelphiassa, Portlandissa, San Franciscossa ja Seattlessa.

Tähtilippuja sytytettiin tuleen

Seattlen poliisi kertoi Twitterissä, että viittä ihmistä ammuttiin keskiviikkona Westlakessa. Seattlen protestit alkoivat Westlakesta. Myöhemmin poliisi kuitenkin kertoi, ettei epäile ampumisten liittyvän mielenosoituksiin. Tutkinta on vielä kesken. Tiettävästi kaksi ihmistä haavoittui hengenvaarallisesti ampumisessa.

Los Angelesissa protestoijat kokoontuivat nuotion ympärille. KUVA: EUGENE GARCIA / EPA

Kaliforniassa opiskelijat ovat järjestäneet mielenilmauksia kampuksilla. Lisäksi Los Angelesissa sadat teini-ikäiset ja nuoret aikuiset osoittivat mieltään kaupungintalolla huutaen iskulausetta ”Ei minun presidenttini”.

Portlandissa protestoijat tukkivat liikennettä kokoontuessaan mielenosoitukseen ja jotkut sytyttivät Yhdysvaltain lippuja tuleen. Lisäksi esimerkiksi Pennsylvaniassa yliopisto-opiskelijat marssivat Trumpia vastaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pelkäävätkö köyhät vai rikkaat?

Vaaleista on jo ehditty tehdä mielenkiintoisia analyyseja. Aiemmin ajateltiin, että köyhemmät ihmiset äänestävät demokraatteja ja rikkaat republikaaneja. Tämä pitikin aiemmin paikkaansa. Nyt pistää silmään se, että niissä osavaltioissa, joissa ihmisten keskipalkka on korkeampi, äänestettiin Clintonia. Sitä selvemmin, mitä varakkaampaa väestö osavaltiossa oli. Köyhissä osavaltioissa, joissa työttömyys oli myös suurinta, äänestettiin Trumpia.

Nyt protestoidaan New Yorkissa ja Kaliforniassa, joissa Clinton oli vahvimmillaan. Onko tässä kysymys hyväosaisten kapinasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on sitä parempaa väkivaltaa ja mellakointia. Voi mitä otsikoita reviteltäisiin, jos tilanne olisi toisin päin, eli jos hävinneen Trumpin kannattajat mellakoisivat kaduilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki eivät ymmärrä demokratiaa.

Mielenosoittajat syyttävät (aiheesta) Trumpia populismista. Itse he menevät populismissaan vieläkin pitemmälle. Turha syyttää peiliä, jos kuva on ruma...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtaosa äänestäjistä kannatti Clintonia, enemmän kuin Trumppia. Tämähän se villakoiran ydin onkin kun nyt ei ole kyse suorasta demokratiasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä sitä on Trumpille aluksi tekemistä, että saa kansansa yhtenäiseksi. Eikä tule jatkokaan olemaan helppo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ison kansan pitäisi olla yhtenäinen? Viimeksi iso yhtenäinen kansa aiheutti maailmansodan.

Evoluutio suosii diversiteettiä. Monimuotoisuus on kehityksen edellytys, joten näin pitää asioiden olla vapaassa yhteiskunnassa. Se on myös rauhan tae.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaa maa tuottaa vapaita demokraatteja, joille demokraattiset vaalit tuntuvat olevan iso ongelma - ainakin silloin kun lopputulos ei ollutkaan heidän mielensä mukainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika hassua demokratiaa, kun pienemällä äänimäärällä pääsee presidentiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan yhtä hassua kuin Suomessa, jossa ei välttämättä pääse kansanedustajaksi 10000 henkilökohtaisella äänellä pienen puolueen ehdokkaana, kun isomman puolueen ehdokkaat pääsevät 2500 äänellä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:35
Lähes miljoona siviiliä on paennut sotaa Luoteis-Syyriassa – YK:n päällikkö: Syyriaan uhkaa syntyä "2000-luvun suurin humanitaarinen kauhutarina"
14:31
Nuoren kuljettajan ajama kelkka törmäsi laavuun Savukoskella, matkustaja kuoli – kuljettajalle päiväsakkoja kuolemantuottamuksesta
14:17
Aurinkosuudelma-näyttelyn avajaisissa kävijäennätys Oulun taidemuseossa – Ellen Thesleffin taide kiinnostaa yleisöä poikkeuksellisen paljon
13:30
Oulun Hiukkavaarassa alkaa Family Fortnite -pelikurssi varhaisnuorille ja heidän vanhemmilleen
13:05
Yhdysvalloissa esivaalikisa virkistyy miljardööristä – Michael Bloomberg mukaan demokraattien vaaliväittelyihin
12:37
KRP: Suomalaisyhtiö Cargotecin esimiesten epäillään huijanneen yhtiöltä 14 miljoonaa – tapaus siirtyy syyttäjän harkittavaksi
12:36
Arvio: Nykysirkuksen selfie ihmistä ajavasta kisavietistä – Nilas Kronlid ja Manel Rosés lentävät vipulaudalla nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin Tilaajille
41
Oulun kauppakamari: Työvoimapulasta voi tulla matkailualan kehityksen este, oman auton käyttöä työmatkoihin pitäisi syrjäseudulla tukea
23
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
22
Ulosottovelallinen voi saada puoli vuotta aikaa, jolloin palkkaa ei ulosmitata – Lykkäystä pitää hakea, ja viime vuonna puolelle hakijoista sanottiin "ei"
19
Kaupunki perustaa säätiön Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttamista varten – Kulttuurille myös oma pitchauskisa
15
Jokien vedenpinnat ovat korkealla ja hyydepadot uhkaavat Pohjois-Pohjanmaalla – "Ei tämä ole normaali helmikuun tilanne"
15
Lehti: Suomalaiset innostuivat muovinkierrätyksestä niin, että muovipakkausjätettä joudutaan pian viemään ulkomaille kapasiteetin loppuessa
12
Espresso House avaa kahvilan Oulun Ideaparkiin, Rotuaarin kahvila avaa ovensa helmikuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

365 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karjasillan hometalo

Nimenomaan. Purkuun vain. Ja voihan siitä uudesta tehdä saman näköisen. Mitään spesiaalia ei noissa karjasillan mörskiss... Lue lisää...
Kopio.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image